• یکشنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403110705032
  • خبرنگار : 71649

انتقاد چمران از تمدید ۶ ماهه مدت زمان شوراهای ششم/ باید با شوراها مشورت می‌شد

انتقاد چمران از تمدید ۶ ماهه مدت زمان شوراهای ششم/ باید با شوراها مشورت می‌شد

رییس شورای شهر تهران در خصوص تمدید ۶ ماهه مدت زمان شوراهای ششم گفت: اصل بحث ما این بود که انتخابات را دو سال به دو سال برگزار کنند تا انتخابات با هم برگزار شود. این تصمیم درست نیست و بایستی بررسی مجدد شود. عدم مشورت با شوراها این آسیب‌ها را وارد می‌کند و اگر مشورت می‌شد شاید وضعیت فرق می‌کرد.

به گزارش ایسنا، مهدی چمران پس از استماع سخنان علیرضا زاکانی درباره عملکرد شهرداری تهران در دوره اخیر و تقدیم بودجه ۲۳۷ همتی شهرداری تهران برای سال آینده به شورای شهر اظهار کرد: برنامه‌ریزی از بودجه‌ریزی مهم‌تر است و امیدوارم آنچه که انتظار داریم عملیاتی شود.

مهدی اقراریان در ادامه در واکنش به سخنان شهردار تهران اظهار کرد: باتوجه به مصوبه مجلس، این دوره فعالیت شوراها تا دی‌ماه سال آینده ادامه پیدا خواهد کرد. هرآنچه نمایندگان مردم در مجلس تصمیم بگیرند، حتما توسط شوراها پیگیری خواهد شد اما در این تمدید، ابهام در مساله بودجه سال ۱۴۰۵ وجود خواهد داشت که انتظار داشتیم به این موضوع توجه کنند. زمان بررسی بودجه در دی و بهمن ماه خواهد بود و امیدوارم تا فرصت باقیست تدبیری در این زمینه اندیشیده شود چرا که شوراها را دچار مشکل خواهد کرد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی عملیاتی توسط شهرداری تهران گفت: اداره شهر تهران یک کار ترکیبی است که در مسیر نظارت و سیاست‌گذاری شورا قرار دارد اما مرکز مطالعات امروز تبدیل به مجموعه‌ای شده که پژوهش‌های آن گره‌گشای شهر نیست. نسبت این بودجه با نظام مسائل اصلی شهر تهران باید ارتباط داشته باشد. توقع این است مجموعه مرکز مطالعات شهرداری گزارشات تکمیلی را در اختیار مردم قرار دهد تا نسبت بودجه با مسائل شهر مشخص شود.

عضو شورای شهر تهران همچنین اضافه کرد: باید این امکان فراهم می‌شد که نسبت مسائل شورا با نظام مسائل شهر تهران مورد توجه قرار بگیرد. این آخرین بودجه‌ایست که شورای ششم بررسی خواهد کرد و امیدوارم این بودجه کمک کند مشکلات اصلی شهر تهران حل‌وفصل شود. ضرورت دارد شهرداری تهران به مسئله انتقال پایتخت توجه داشته باشد و امیدوارم این مسئله هم در بودجه لحاظ شده باشد.

به گزارش ایسنا، در ادامه ناصر امانی خطاب به زاکانی، شهردار تهران گفت: من فکر می‌کردم آقای زاکانی توضیح دهد چرا این بودجه با تاخیر ارائه شد؟. بودجه باید در کمیسیون‌ها بررسی شود، به صحن برسد و در فرمانداری نیز مورد بررسی قرار بگیرد. با توجه به این موضوع، فرصت رسیدگی برای ما محدود خواهد بود. بودجه مهم‌ترین سندی است که ما در طول سال تصویب می‌کنیم و هم منابع درآمدی و هم نحوه هزینه‌کرد مدیریت شهری را مشخص می کند. این سندی که تصویب می‌کنیم در آینده معیار قضاوت عملکرد ما خواهد بود. در دوره آینده نیز شهردار ما را قضاوت بودجه‌ای خواهد کرد.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ بودجه مصوب آن دوره ۴۸ هزار ۸۰۰ میلیارد تومان بود و به ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد کاهش پیدا کرد که آقای زاکانی ۱۱ هزار میلیارد تومان متمم آوردند. در سال ۱۴۰۱ بودجه مصوب ۵۰ هزار و ۳۷۰ هزار میلیارد تومان بود و نسبت به ۱۴۰۰، ۳۴ درصد افزایش داشت. سال ۱۴۰۲ بودجه ۷۵ هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان شد و شهردار تهران ۲۸ هزار میلیارد متمم آورد و ۱۱۸ میلیارد شد. سال ۱۴۰۳ در نهایت ۱۸۵ هزار میلیارد و ۹۰۰ میلیارد بودجه داشتیم و در مجموع بودجه این دوره بیش از ۳۸۰ همت بوده که شهردار معتقد است بیش از ۴۰۰ همت بوده است.

امانی با بیان اینکه رشد پنج برابری بودجه را نسبت به سال ۱۴۰۰ شاهد هستیم، گفت: ما ۵۰۰ درصد رشد بودجه را در چند سال اخیر شاهد بوده‌ایم. افزایش بودجه چه میزان به بخش معماری و شهرسازی و چه میزان به خدمات تولیدی شهرداری اختصاص دارد؟ کالاها و خدماتی که شهرداری ارائه می‌دهد، در مقایسه با سالهای قبل توانسته چهار تا پنج برابر شود یا هزینه‌های شهرداری پنج برابر شده است؟ آیا متناسب با افزایش بودجه، زیرساخت‌ها نیز توسعه پیدا کرده و نگهداشت کیفی صورت گرفته است؟ حتما شهردار بعدی ما را قضاوت خواهد کرد و قضاوت بودجه‌ای می‌کنند؛ همانطور که آقای زاکانی هم شورای قبل را قضاوت کرد.

به گزارش ایسنا، محمد آخوندی نیز در ادامه عنوان کرد: در طول سه سال گذشته بمباران‌های خبری و اخبار دروغ موجب شد فعالیت‌های شورا به اطلاع مردم نرسد. ما وظیفه داریم از عملکرد خودمان دفاع کنیم. بسیار از فعالیت‌های این دوره ناشی از سیاست‌گذاری خوب شورای شهر است.

وی اضافه کرد: وقتی بودجه را تصویب می‌کنیم، ابتدا بحث‌های درآمدی تصویب شود و نباید براساس پیش‌بینی و تخمین‌ها بررسی شود. این‌که تا امروز هنوز یک لایجه عوارضی سال بعد را تصویب نکردیم خوب نیست. شهرسازی بخش عمده‌ای از درآمدهای ما را تشکیل می‌دهد اما اکنون وضعیت درآمدی‌اش مشخص نیست و نمی‌دانیم در سال آینده چگونه قرار است درآمدزایی کند. امیدواریم یک هفته آینده از سوی شهرداری ارائه شود و بتوانیم آن را به تصویب برسانیم.

آخوندی بیان کرد: برنامه دقیقی برای فرآیند بررسی بودجه در شورا پیشنهاد دادیم و باید تا پایان بهمن بودجه را به تصویب برسانیم. طبق برنامه روز ۴ اسفند را به عنوان روز نهایی تصویب بودجه مشخص کردیم. براساس برنامه ارائه شده اعضای شورا به ما کمک کنند تا برهمان اساس پیش برویم. زمان‌هایی تعیین شده که امیدواریم اعضای شورا نظراتشان را تا این تاریخ ارائه دهند.

همچنین آقامیری با بیان این‌که اختصاص بیش از ۵۰ درصد بودجه شهرداری به بخش حمل‌ونقل جای تشکر دارد، گفت: این کار پاسخ به خواسته‌های مردم است چرا که پس از آلودگی هوا مهم‌ترین مشکل شهری، مساله حمل‌ونقل شهری است.

وی با انتقاد از تمدید شش ماهه شورای شهر گفت: شاید نگاهشان در به تعویق افتادن انتخابات بیشتر به سمت انتخابات میان دوره‌ای مجلس بوده و به شوراها توجه نکردند. چطور در آن بازه زمانی می‌توان بودجه را بررسی کرد؟ فرصت این کار وجود ندارد. شورای شهر بعدی تا شهردار را انتخاب کند و کمیسیون‌ها را مشخص کند، سال تمام می‌شود. نباید شورای شهر تهران را با دیگر شوراها مشخص کرد، چرا که بودجه شهر تهران به اندازه چند وزارت خانه است. کلان‌شهرهای کشور در این مساله آسیب خواهند خورد و در خواست دارم مصوبه پس گرفته شود تا ویرایشی صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، چمران نیز عنوان کرد: سال آینده با این مشکل مواجه می‌شویم اما چهار سال بعد چه می‌شود؟ اصل بحث ما این بود که انتخابات را دو سال به دو سال برگزار کنند تا انتخابات با هم برگزار شود. این تصمیم درست نیست و بایستی بررسی مجدد شود. عدم مشورت با شوراها این آسیب‌ها را وارد می‌کند و اگر مشورت می‌شد شاید وضعیت فرق می‌کرد.

رییس شورای شهر تهران اضافه کرد: پروژه‌هایی که شش‌ماه به تاخیر افتاده باید امسال تمام شوند. انتظار داریم همه اتوبوس‌ها هم زودتر برسند و ورود فقط ۱۷۰ اتوبوس به درد شهر نمی‌خورد.

همچنین مهدی چمران در پایان اعلام کرد به دلیل کمبود وقت در بررسی لایحه عوارض شهری روز شنبه و یکشنبه شورا تشکیل جلسه خواهد داد.

به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی نیز پس از استماع نظرات اعضای شورای شهر تهران با بیان اینکه با توجه به تغییر زمان انتخابات شوراهای شهر باید لایحه بودجه سال آینده را بگونه‌ای به شورا بیاوریم که شهرداری‌ها به خصوص در کلانشهر دچار مشکل نشوند، افزود: ممکن است که سوال کنید که این پولها کجا هزینه می‌شود؟ باید بگویم در دولت احمدی نژاد ۳۹۷۰ اتوبوس تحویل شهرداری تهران شد و در دولت روحانی هیچ اتوبوسی به شهرداری ها داده نشد. در زمان آیت الله رئیسی ۲۷۱ اتوبوس تحویل شد و قرارداد اتوبوسهای جدید با پول شهرداری تهران است.

وی با بیان اینکه در این دوره طول مترو ‌۵۴ درصد رشد داشته که با این پولها ساخته شده است، گفت: در این دوره مدیریت شهری هم بازپرداخت بدهی‌ها به گردن ما افتاد، بگونه‌ای که در دوره پنجم‌شورا تعهدی به پرداخت بدهی‌ها نداشتند و ما آرزو می‌کنیم آیندگان با سطح بالاتری از ما عمل کنند. موضوعات شهری را باید با هم‌ مقایسه کرد.

وی در مورد چرایی تحویل دیرهنگام بودجه سال آینده با تاکید بر اینکه متمم بودجه سال جاری هفته گذشته تصویب شد گفت: امیدوارم سال آینده متمم را زودتر بیاوریم تا بتوانیم لایحه بودجه بعدی را نیز زودتر بیاوریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha