سعید نارویی در گفت وگو با ایسنا، افزود: بیشترین سطح باغات پسته در شهرستانهای خاش، تفتان، زاهدان و میرجاوه است.
نارویی عنوان کرد: احمدآقایی، اکبری، اوحدی، کلهقوچی، فندوقی و بادامی را عمده ارقام پسته در سیستان و بلوچستان است.
وی ادامه داد: عملکرد این طلای سبز از هر هکتار سطح باغات پسته استان به طور متوسط برداشت یک تن و ۵۰ کیلوگرم محصول پسته خشک است.
وی بیان کرد: برداشت پسته از شهریورماه به عنوان نوبرانه تازه برداشت و تا پایان مهرماه ادامه و روانه بازار مصرف شود.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: پسته تولیدی استان به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار است به طوری که میتوان از آن به عنوان محصول سالم و حتی ارگانیک نام برد.
وی افزود: سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و باکیفیتترین پسته یکی از مهمترین قطبهای تولید این محصول در کشور است و خوشبختانه روند توسعه باغات پسته، این طلای سبز در استان ادامه دارد.
نارویی خاطرنشان کرد: هرساله برنامهریزیهای لازمه با آموزشهای مستمر کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی جهت تغذیه بهینه و برگزاری دورههای آموزشی جهت افزایش دانش تجربی باغداران در راستا افزایش عملکرد این محصول تجاری صورت میگیرد.
وی گفت: مجهز کردن هرچه بیشتر کارگاههای فراوری پسته در استان گام مؤثری بعدی در جهت افزایش ارزآوری این محصول تجاری است.
انتهای پیام
نظرات