• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403110604413
  • خبرنگار : 71489

امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری میان پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران

امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری میان پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران

به منظور تحقق اهدافی از جمله گسترش ارتباطات فعال و مؤثر پژوهشکده و مرکز در حوزه بهره برداری از هوش مصنوعی در فعالیت‌های پژوهشکده شورای نگهبان و نیز استفاده بهینه از امکانات، تجهیزات و ظرفیت‌های طرفین در جهت تنظیم‌گری هوش مصنوعی، تفاهمنامه‌ همکاری بین پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران امضا شد.

به گزارش ایسنا، در نشستی که با حضور عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده‌ شورای نگهبان و محمدسعید سرافراز دبیر شورا و رئیس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در محل پژوهشکده شورای نگهبان برگزار شد، درباره چگونگی همکاری این دو مجموعه علمی تبادل نظر و یک تفاهمنامه‌ همکاری بین این دو مجموعه امضا شد.

در این جلسه ابتدا علی فتاحی قائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در جهت تعامل پژوهشکده شورای نگهبان و سازمان ملی هوش مصنوعی ایران ارائه داد و گفت: در چند ماه گذشته همکاری‌ و تعامل بین دو مجموعه در جریان بوده است اما به منظور تعیین سیاست‌های کلی همکاری، ایجاد ارتباط وثیق‌تر و همچنین تبدیل این توافقات به یک برنامه عملیاتی، لازم بود تفاهم‌نامه‌ای بین دو مجموعه امضا شود که الحمدلله امروز با امضای این تفاهمنامه این روند تکمیل خواهد شد.

در ادامه این جلسه کدخدایی عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده‌ شورای نگهبان گفت: هوش مصنوعی و اصولا تحولات فناوری که دارد در دنیا اتفاق می‌افتد هم سرعتش و هم وسعتش به گونه است که دارد تحولات دیگری را در عرصه های مختلف رقم می‌زند، اینکه حوزه‌های تخصصی و فنی را دارد موضوعا دگرگون می‌کند به جای خود، اما نگاهی که الان دارد به وجود می‌آید این است که هوش مصنوعی دارد روابط اجتماعی را هم تغییر می‌دهد.

وی افزود: فناوری‌های جدید فاصله‌ها را کاهش می‌دهد، ارتباطات را گسترده‌تر می‌کند و همچنین ارتباطات، بدون مدیریت بالاسری که دولت‌ها بودند پیش می‌رود و افراد با هم ارتباط دارند، ضمن اینکه افراد تولیدکننده هستند و کنشگر واقعی هستند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان سپس ضمن تاکید بر اینکه ظرف ۱۰ سال آینده تحولات عظیمی در این حوزه اتفاق می‌افتد که همه عرصه‌های زندگی شخصی، اجتماعی، روابط سیاسی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد که باید به فکر آن باشیم، اضافه کرد: ما نیز از سویی باید بتوانیم از پیشرفت‌های فنی که بر اساس این تحولات اتفاق می‌افتد استفاده کنیم و از سویی در موضوعات سیاسی و اجتماعی عقب نمانیم.

کدخدایی در پایان درباره زمینه‌های همکاری پژوهشکده شورای نگهبان و مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در حوزه وظایف شورای نگهبان گفت: در شورای نگهبان نظارت بر تقنین را داریم که نظارت شورای نگهبان بر مصوبات مجلس است و حوزه انتخابات هم می‌تواند از موضوعاتی باشد که بتوانیم در چارچوب مباحث هوش مصنوعی کمک‌هایی را دریافت کنیم. در این دو زمینه که شورای نگهبان وظیفه قانون اساسی  دارد به نظر می‌رسد فناوری‌های جدید و مشخصا هوش مصنوعی می‌تواند کمک‌هایی به ما کند و ما با توجه به حضور همکاران جوان و علاقه‌مند در پژوهشکده شورای نگهبان که با این مباحث آشنایی دارند و در این حوزه پژوهش‌هایی هم داشته‌اند باید ببینیم در این دو حوزه خاص چه کمکی از سازمان مرکز ملی هوش مصنوعی ایران می‌توانیم بگیریم که به عملکرد بهتر شورای نگهبان کمک کند، هم در سرعت و هم در کیفیت و دقت و ان‌شاءالله نظارت منطبق با قانون اساسی را با به‌کارگیری فناوری‌های جدید اعمال کنیم.

بر اساس این گزارش در ادامه جلسه، محمدسعید سرافراز دبیر شورا و رئیس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران گفت: فناوری هوش مصنوعی، به نظر می‌رسد اگر بخواهیم مقایسه کنیم، با اتفاقاتی که در عصر انقلاب صنعتی افتاد، به جهت حجم تاثیرگذاری قابل مقایسه است، آنجا بشر تلاش کرد قابلیت‌های فیزیکی موجودات زنده را شبیه‌سازی کند و این اتفاق باعث ایجاد فاصله جدی در بین کشورها شد، اصطلاحاً قطب شمال و جنوبی در جهان شکل گرفت؛ کشورهایی دارندگان فناوری شدند و اصطلاحا کشورهای صنعتی و کشورهایی نام گرفتند و کشورهایی نیز بهره‌برداران فناوری نامیده شدند. فاصله‌ها جدی شد، اقتصادها متفاوت شد و موقعیت‌های سیاسی جابه‌جا شد. الان هم بشر دارد تلاش می‌کند که قابلیت ذهنی موجود زنده که در رأسش خود انسان است را در واقع  شبیه‌سازی کند و کاملا هم پیش‌بینی می‌شود که این دوقطبی یعنی قطب شمال و جنوب فناوری مجددا اتفاق خواهد افتاد.

رئیس مرکز ملی هوش مصنوعی ایران در ادامه با تاکید بر اینکه به صورت پیش‌فرض، کشور ما هم لاجرم به سمت بهره برداری از این فناوری خواهد رفت، چون کیفیت و دقت و سرعت را افزایش می‌دهد و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد، افزود: نگرانی‌ که امروز در کشور وجود دارد و  مقام معظم رهبری هم به درستی بر آن دست گذاشتند به چند موضوع برمی‌گردد که یکی این است که ما در این حوزه صرفا بهره بردار باشیم که نگران‌کننده است و باید درباره آن فکر کنیم و به نظر می‌رسد نقاطی است که مبتنی بر آن صرفا بهره‌بردار نباشیم. این بود که به نظر می‌رسید در کشور باید برنامه منسجمی حول فناور شدن و نه صرفا بهره‌بردار بودن در این حوزه شکل بگیرد که این نیازمند توجه و تمرکز است.

سرافراز سپس با اشاره به اینکه امروز توجه به موضوع هوش مصنوعی در کشور اتفاق افتاده است، اما این توجه بخش مهمی از آن در حوزه کاربردی شکل گرفته است و البته ما هرچقدر در بخش بهره‌برداری سریع‌تر از توسعه لایه‌های عمیق فناتوری پیش برویم وابستگی‌مان بیشتر خواهد شد، اضافه کرد: پیش‌بینی این است که تا ۴۰ درصد مشاغل دنیا تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار بگیرد و خیلی از کارها در آینده توسط ماشین انجام خواهد شد و این موضوع باعث می‌شود همه جا فکر کنند چه استفاده‌ای می‌شود از هوش مصنوعی کرد.

وی در پایان درباره زمینه‌های همکاری سازمان ملی هوش مصنوعی ایران و پژوهشکده شورای نگهبان گفت: هم سازمان ملی هوش مصنوعی ایران می‌تواند با ابزار هوش مصنوعی به کمک پژوهشکده و شورای نگهبان بیاید و از سویی پژوهشکده و شورای نگهبان می‌توانند به کمک توسعه هوش مصنوعی در کشور بیایند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha