• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1403110604231
  • منبع : معاونت زنان ریاست جمهوری

مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان ریاست جمهوری در نشست UPR ژنو:

 کاهش شکاف جنسیتی در آموزش به ۳ درصد/ «امید به زندگی» زنان ایرانی به ۷۸ سال رسید

 کاهش شکاف جنسیتی در آموزش به ۳ درصد/ «امید به زندگی» زنان ایرانی به ۷۸ سال رسید

مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده به افزایش حضور زنان در مناصب مدیریتی اشاره کرد و گفت: انتصاب زنان در مشاغل مدیریتی از ۱۹ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۴۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. همچنین انتصاب زنان به عنوان وزیر، معاون رئیس‌جمهور، سخنگوی دولت و دیگر مناصب کلیدی به بیش از ۷۰ نفر رسیده است.

به گزارش ایسنا، فاطمی، مدیرکل امور بین‌الملل این معاونت، در نشست چهل‌وهشتم گروه کاری بررسی دوره‌ای جهانی (UPR) شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو سخنرانی کرد و به ارائه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان پرداخت. 

وی با تاکید بر اینکه زنان به‌عنوان نیمی از سرمایه انسانی جامعه نقشی کلیدی در توسعه پایدار دارند، اظهارکرد: در پرتو حمایت‌های سیاستی و قانونی، زنان ایرانی توانسته‌اند با وجود تحریم‌های غیرانسانی و ظالمانه، مسیر رشد و شکوفایی را طی کنند. 

فاطمی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در حوزه آموزش زنان افزود: کاهش شکاف جنسیتی در آموزش به ۳ درصد، افزایش سهم زنان در جمعیت دانشجویان به بیش از ۵۲ درصد و رشد حضور زنان در رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات، از جمله دستاوردهای مهم ایران است.

او همچنین در خصوص بهبود شاخص‌های سلامت زنان گفت: امید به زندگی زنان ایرانی به ۷۸ سال افزایش یافته و میزان مرگ و میر مادران به ۲۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار زایمان کاهش یافته است. علاوه بر این، خدمات بیمه‌ای دوران بارداری و سلامت نوزادان به‌طور گسترده ارائه می‌شود.

در حوزه اشتغال، فاطمی تصریح کرد: ۴۱ درصد از شغل‌های ایجاد شده، ۳۰ درصد از مجوزهای مشاغل و ۸۰ درصد از مجوزهای مشاغل خانگی به زنان اختصاص یافته است. همچنین بیش از ۴ هزار شرکت از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کشور توسط زنان مدیریت یا هدایت می‌شود.

وی همچنین به افزایش حضور زنان در مناصب مدیریتی اشاره و بیان کرد: انتصاب زنان در مشاغل مدیریتی از ۱۹ هزار نفر در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۴۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. همچنین انتصاب زنان به عنوان وزیر، معاون رئیس‌جمهور، سخنگوی دولت و دیگر مناصب کلیدی به بیش از ۷۰ نفر رسیده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت ریاست‌جمهوری در امور زنان و خانواده، در پایان، مدیرکل امور بین‌الملل معاونت زنان و خانواده خاطرنشان کرد: دستاوردهای ایران نشان‌دهنده تلاش‌های نظام‌مند و مستمر در جهت ایجاد فرصت‌های برابر برای زنان در راستای توسعه پایدار است. اما ضروری است که درک شرایط اجتماعی و فرهنگی هر کشور در مقوله حقوق زنان مدنظر قرار گیرد و به تنوع فرهنگی کشورها احترام گذاشته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha