به گزارش ایسنا، علیرضا عباسی در خصوص افزایش قیمت برنج در بازار، گفت: برنج یکی از کالاهای اساسی و مصرفی کشور است و در کمیسیون کشاورزی تلاش کردهایم تا در این دست کالاها به ضریب قابل قبولی از خودکفایی دست پیدا کنیم.
نماینده کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه از حدود نیاز سه میلیون تنی برنج کشور در سال، بیش از دو میلیون تن در داخل کشور تولید و مابقی آن از طریق واردات تامین میشود، عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا میزان قابل توجهی را در داخل کشور تولید کنیم البته درحال حاضر باید نیاز بازار و کسری تولید از مسیر واردات تامین شود.
وی با اشاره به اینکه میزان واردات برنج باید با نگاه تامین نیاز بازار و تقویت تولید داخلی باشد، افزود: متاسفانه برخی در فصل برداشت، برنج وارد کشور میکنند و این اقدام منجر به آسیب تولیدکنندگان میشود. باید کشاورزان برای افزایش تولید برنج تشویق شوند در غیر این صورت نیاز به واردات افزایش پیدا میکند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدهای از سودجویان در راستای منافع خود به دنبال این هستند که کشاورزان برنجکار سود مناسبی دریافت نکنند و انگیزه خود را برای تولید این محصول از دست بدهند تا میزان بیشتری وارد کشور کنند، گفت: باید تلاش کنیم تا نیت سودجویان در بازار برنج محقق نشود. یکی از مواردی که در برنامه هفتم توسعه به منظور تقویت تولید مصوب شده موضوع اصلاح و زهکشی یک میلیون هکتار از اراضی سه استان شمالی برای رسیدن به خودکفایی در تولید برنج بوده است.
عباسی عنوان کرد: متاسفانه میزان واردات برنج به موقع نبوده و حجم آن نیز بیش از نیاز داخل است. درحال حاضر نیز برنج وارد کشور شده اما به دلیل موضوع اختلاط برنجهای درجه یک با دیگر انواع برنج در گمرکات کشور توقیف شده است.
وی با بیان اینکه قیمت گذاری برنج در شورای قیمت گذاری نیز در افزایش قیمت اثرگذار بوده است، گفت: تصمیمات اتخاذ شده باید دقیق باشند؛ شورای قیمت گذاری سالهای گذشته در زمینه برنج ورود جدی نداشت اما در سال جاری به قیمت گذاری این محصول ورود کرد و زمزمه تاثیر این اقدام بر افزایش قیمت وجود داشت.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه برخی وارد کنندگان به امید افزایش قیمت برنج، وارداتی را ترخیص و توزیع نکردند، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی به وظیفه خود در حوزه قیمت گذاری و نظارت بر واردات و بازار برنج به درستی عمل نکرد و این سه عامل منجر به تلاطم در بازار برنج شد. این وزارتخانه باتوجه به درپیش بودن بازار شب عید و ماه مبارک رمضان باید دقت بیشتری داشته باشد تا مردم دچار مشکل نشوند.
انتهای پیام
نظرات