• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403110603927
  • خبرنگار : 50037

مدیر جهاد کشاورزی خبرداد

افزایش برداشت غیرمجاز آب از چاه‌های مجاز اسدآباد

افزایش برداشت غیرمجاز آب از چاه‌های مجاز  اسدآباد

ایسنا/همدان مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد گفت: برای سال آینده هر کشاورزی که نسبت به دستکاری کنتور فهام خود اقدام کند کل برق چاه کشاورزی وی قطع شده و پروانه بهره‌برداری چاه کشاورزی لغو و دیگر به آن چاه خدمات ارائه نخواهد شد.

مسلم حسن‌آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: متأسفانه برداشت غیرمجاز آب از چاه‌های مجاز دشت اسدآباد بسیار بیشتر از برداشت غیرمجاز آب از چاه‌های غیرمجاز این دشت است.

 وی تصریح کرد: بر اساس آمار شرکت توزیع نیروی برق استان در سطح استان همدان ۵۲۰ کنتور فهام نصب شده بر روی چاه‌های کشاورزی دستکاری و یکسره شده‌اند که از این تعداد موارد کنتورهای فهام دستکاری شده متأسفانه ۴۳ درصد آن معادل ۲۲۳ دستگاه در اسدآباد است.

حسن‌آبادی با بیان اینکه کنتور فهام نصب شده بر روی چاه‌های کشاورزی اجازه نمی‌دهد مصرف بیش از میزان حجم در نظر گرفته شده از آب چاه کشاورزی استحصال و برداشت شود، افزود: با دستکاری شدن این کنتورهای فهام حجم بیشتری از آب چاه‌های کشاورزی دشت اسدآباد در حال استحصال و برداشت است.

وی با بیان اینکه از ۵۲۰ کنتور فهام دستکاری شده سطح استان بیشترین آن به شهرستان اسدآباد اختصاص دارد، ادامه داد: این میزان کنتور فهام نصب شده بر روی چاه‌های کشاورزی اسدآباد ۱۶ برابر شهرستان تویسرکان ،۱۹ برابر شهرستان درگزین، ۱۴ برابر شهرستان رزن، ۳۲ برابر فامنین، چهار برابر کبودراهنگ، ۲.۵ برابر ملایر، هفت برابر نهاوند، ۶ برابر بهار و ۱۸ برابر شهرستان همدان است.

حسن آبادی با اشاره به اینکه نتیجه این امر این است که میزان برداشت و استحصال آب غیرمجاز از چاه‌های مجاز به نسبت چاه‌های غیر مجاز بسیار بیشتر است، خاطرنشان کرد: این امر بزرگترین فاجعه برای دشت ممنوعه بحرانی اسدآباد می‌تواند باشد چرا که دشت‌های ممنوعه بحرانی دیگر آبخوان این دشت‌ها باز نمی‌گردد و تنها راهکار این است که با سیاست تاب‌آوری حداقل برای مدت بیشتری این دشت را حفظ و نگهداری کنیم.

وی با اشاره به اینکه براساس تخمین کارشناسان دشت اسدآباد تا سال ۱۴۰۹ می‌تواند زنده بماند، یادآور شد: نیاز است با راهکارهای مختلف از جمله کشت محصولات کم‌آب‌بر و اصلاح الگوی کشت و سایر راهکارها با کمک کشاورزان و نیز با سیاست‌گذاری‌های ویژه وزارت جهاد کشاورزی در بحث کشاورزی برای حفظ این دشت تلاش کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha