به گزارش ایسنا، هلیکوباکتر پیلوری (H.Pylori)، شایعترین میکروبی است که انسانها را در بُعد جهانی آلوده کرده است؛ به طوری که نیمی از مردم دنیا (بیش از ۴ میلیارد نفر) مبتلا به عفونت هلیکوباکتری بوده و شیوع آن در جهان به ۴۴٫۳ درصد رسیده است. این باکتری عامل خطری برای زخمهای معده و دوازدهه، گاستریت مزمن یا سرطان معده است. هر چند که این باکتری تنها عامل خطر برای سرطانهای دستگاه گوارش نیست و عوامل دیگر همچون سابقه خانوادگی، رژیم غذایی، ژنتیک فرد و غیره نیز در بروز آن دخیل هستند، اما شناسایی و کاهش عفونت فعال ناشی از هلیکوباکتر پیلوری بهویژه در کشورهای در حال توسعه از راههای پیشگیری و کاهش بروز سرطانهای دستگاه گوارش محسوب میشود.
کیتهای تشخیص سریع آنتیژن هلیکوباکتر پیلوری به صورت کیفی با استفاده از آنتیبادی ضدهلیکوباکتر پیلوری میتواند با حساسیت بالا آنتیژنهای سطحی هلیکوباکتر پیلوری را در نمونه مدفوع شناسایی کند. این روش به دلیل حساسیت بالا و همچنین هزینه کم و غیرتهاجمی بودن به عنوان روش شناسایی رایج و مناسب برای تشخیص، پیگیری درمان یا غربالگری افراد جامعه مورد استفاده قرار میگیرد.
آزمایشگاههای تشخیص طبی، آزمایشگاه بیمارستانها، داروخانهها، کلینیکهای پزشکی وافراد عادی در منزل میتوانند از این کیت نانویی استفاده کنند. این کیت در برخی مراکز درمانی کشور عرضه میشود.
به نقل از ستاد نانو، در سالهای اخیر، هلیکوباکتر پیلوری، بهعنوان عامل اول سرطان معده طبقهبندی شده است. با تشخیص زود هنگام عفونت میتوان با درمان دارویی به راحتی عفونت را حذف کرد.
انتهای پیام
نظرات