• پنجشنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403110402940
  • خبرنگار : 71402

نگرانی‌ها از تکرار «ممنوعیت سفر علیه مسلمانان» در دولت ترامپ

نگرانی‌ها از تکرار «ممنوعیت سفر علیه مسلمانان» در دولت ترامپ

گروه‌های حقوق مدنی ایالات متحده هشدار می‌دهند که فرمان اجرایی‌ که روز دوشنبه توسط دونالد ترامپ امضا شد، زمینه را برای بازگرداندن ممنوعیت ورود مسافران از کشورهای عمدتا مسلمان یا عربی فراهم کند.

به گزارش ایسنا، کمیته آمریکایی-عربی ضد تبعیض (ADC) گفت دستور جدید متکی بر همان اختیارات قانونی است که برای توجیه ممنوعیت سفر ترامپ در سال ۲۰۱۷ استفاده شده است و حتی «امکان وسیع‌تری برای استفاده از ممانعت ایدئولوژیک برای رد درخواست ویزا و حذف افرادی که وارد کشور شدند، ارائه کرد.»

همچنین شورای ملی ایرانیان آمریکایی (NIAC) اعلام کرد دستور ترامپ مبنی بر «حفاظت از ایالات متحده در برابر تروریست‌های خارجی و سایر تهدیدهای امنیت ملی و امنیت عمومی» خانواده‌های آمریکایی را از عزیزانشان جدا و ثبت‌نام در دانشگاه‌های ایالات متحده را کمتر می‌کند.

دستور جدید «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده که روز دوشنبه در میان انبوهی از دستورات اجرایی دیگر امضا شد، یک مهلت ۶۰ روزه برای مقامات ارشد دولتی، دادگستری، اطلاعات و امنیت داخلی آمریکا تعیین می‌کند تا کشورهایی که فرآیندهای بازرسی و غربالگری آن‌ها «آنقدر ناقص است که امکان تعلیق جزئی یا تعلیق کامل پذیرش اتباع آن کشورها را فراهم می‌کند» شناسایی کنند.

این اقدامات، فراتر از ممنوعیت ترامپ در سال ۲۰۱۷ برای مسافرانی از هفت کشور عمدتا مسلمان است و به تدابیری را اضافه می‌کند که اگر افراد «نگرش خصمانه نسبت به شهروندان، فرهنگ، دولت، نهادها یا اصول بنیانگذار آن داشته باشند» ویزای آنها یا ورود آنها به ایالات متحده را ممنوع می‌کند و روندی را تنظیم می‌کند که می‌تواند منجر به حذف ویزاهایی شود که از ژانویه ۲۰۲۱ اعطا شده‌اند.

کاخ سفید به سوالات مکرر درباره این دستور اجرایی پاسخی نداده است.

«جوزف برتون» یک مقام سابق وزارت امور خارجه آمریکا و افسر ویزا گفت دستور جدید می‌تواند به دولت «اختیارات نامشخص زیادی» بدهد تا طیف وسیعی از ویزاها را برای دانشجویان، کارگران و شرکت‌کنندگان در تبادل آموزش رد کند.

همچنین مدیر اجرایی ملی کمیته آمریکایی-عربی ضد تبعیض به خبرگزاری رویترز گفت که این کمیته در روزهای آینده تصمیم خواهد گرفت که آیا این دستور را به چالش بکشد یا خیر. او گفت که این یک «سابقه بسیار خطرناک» ایجاد می‌کند و در صورت روی کار آمدن یک دولت دموکرات در آینده، حتی می‌تواند علیه گروه‌های راستگرا استفاده شود.

ترامپ بارها گفته است که ممنوعیت سفر را برای افرادی از کشورهای خاص یا با ایدئولوژی‌های خاص اجرا خواهد کرد و سیاستی را که در سال ۲۰۱۸ توسط دیوان عالی تایید شد را گسترش داد.

دونالد ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری گفت که ممنوعیت‌های سفر را مجددا برای افرادی از غزه، لیبی، سومالی، سوریه، یمن و «هرجای دیگری که امنیت ما را تهدید کند» اعمال خواهد کرد. ترامپ همچنین گفته است که به دنبال جلوگیری از ورود کمونیست‌ها، مارکسیست‌ها و سوسیالیست‌ها به آمریکا است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha