محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان، صبح پنجشنبه ۴ بهمن ، در همایش اقتصاد دریاپایه که با حضور جمعی از اندیشمندان، پژوهشگران، مسئولان و فعالان اقتصادی برگزار شد، با تاکید بر اهمیت توجه به ظرفیتهای پنهان دریا، بر لزوم تغییر رویکرد حکمرانی برای بهرهگیری از این ظرفیتها تاکید کرد.
وی در ابتدای سخنان خود ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان، از حضور اندیشمندان، پژوهشگران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این همایش قدردانی کرد و گفت: امروز گرد هم آمدهایم تا با همفکری و تبادل نظر، پشتوانهای علمی برای حرکت در مسیر توسعه اقتصاد دریاپایه ایجاد کنیم.
آشوری تازیانی در ادامه با اشاره به چالشهای اساسی پیش روی کشور در حوزه اقتصاد، سه چالش اصلی توسعهنیافتگی، واگرایی و درهمتنیدگی حکمرانی را مورد تاکید قرار داد و گفت: توسعهنیافتگی در مرزهای کشور باعث آسیبپذیریهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی شده و متأسفانه، بیتوجهی به ظرفیتهای دریا باعث شده تا ما از پتانسیلهای عظیم این حوزه محروم بمانیم.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه اولین بار مقام معظم رهبری به صورت گستردهتر بحث اقتصاد دریاپایه را مطرح کردند، افزود: ما امروز شاهد برخی از ناترازیها در کشور هستیم که ناشی از بیتوجهی به ظرفیتهای دریا است. چرا یکی از شهرهای بندری ما که پایتخت تجاری کشور است، نباید در کنار دریا قرار داشته باشد؟
وی افزود: مرزنشینان ما باید نگاهشان معطوف به حاکمیت ملی باشد و برای این مهم باید زمینههای مشارکت اجتماعی و اقتصادی آنان فراهم شود.
استاندار هرمزگان برگزاری این همایش را گامی مهم در جهت احصای ظرفیتهای دریا در بخشهای مختلف دانست و گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، برای حل مشکلات کشور و استفاده از ظرفیتهای مختلف، باید از مسیر دانشگاه و علم حرکت کنیم.
آشوری تازیانی با بیان اینکه موضوع طرح جامع توسعه مکران از جمله مباحث مهم در حوزه توسعه است، افزود: مکران عرصه تمدنی جدیدی است که باید با رویکرد علمی و پژوهشی به آن پرداخته شود.
استاندار هرمزگان در ادامه به چالش درهمتنیدگی حکمرانی در استان اشاره کرد و گفت: استان هرمزگان با داشتن دو منطقه آزاد، پنج منطقه ویژه اقتصادی و یک منطقه توسعهگرای مکران، ظرفیتهای بسیاری در بخشهای مختلف دارد. اما تجمیع این ظرفیتها بدون رویکرد حکمرانی جدید، نه تنها منجر به توسعه نخواهد شد، بلکه ممکن است هزینههای اداره این مناطق را افزایش دهد.
وی با اشاره به ماده ۵۸ فصل دوازدهم قانون برنامه هفتم، گردشگری ساحلی و دریایی آن را به عنوان یکی از محورهای توسعه اقتصاد دریاپایه معرفی کرد و افزود: صنایع دریایی و صندوقهای حمایت از این صنایع باید در راستای پشتیبانی از زیرساختهای خودشان تلاش کنند.
آشوری تازیانی با بیان اینکه بندر شهید رجایی بزرگترین بندر کشور است، بر لزوم آسیبشناسی دلایل عدم ثبات جایگاه ایران در رقابتهای منطقهای تاکید کرد و گفت: باید به دنبال پاسخ این سوال باشیم که چرا سهم ما از گردش مالی در پهنه خلیج فارس و دریای عمان اندک است؟ آیا امکان تصمیمگیریهای لازم وجود نداشته است؟
وی در پایان با دعوت از اندیشمندان، پژوهشگران و کنشگران علمی برای تدوین طرحی جامع و مبتنی بر اصول و قواعد، افزود: استان هرمزگان با داشتن دو سوم سواحل خلیج فارس و همجواری با کشورهای آسیای جنوبی، از ظرفیت و مزیت اساسی برای توسعه اقتصاد دریاپایه برخوردار است.
استاندار هرمزگان در پایان، گردشگری ساحلی را یکی از آیتمهای اساسی توسعه برشمرد و ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این کنفرانس، نقشه راه حرکت در این زمینه تدوین شود.
انتهای پیام
نظرات