فرامرز مبارکی امروز در شورای کشاورزی شهرستان با تشریح ظرفیتهای چابهار در حوزه تولیدات زراعی و باغی اظهار کرد: امکان تولید میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری نظیر موز، انبه، چیکو، آناناس و پاپایا با عنایت به اینکه مصرف انرژی با توجه به شرایط اقلیمی و اکولوژیکی منحصر به فردی که این شهرستان از منظر آب و هوایی دارد نزدیک صفر بوده میتوان با یک برنامه مدون و برنامهریزی جامع و دقیق سه تا پنج ساله در تولید اینگونه محصولات که سالانه ارز بالایی برای واردات آن صرف میشد به خودکفایی رسید.
وی افزود: با ساخت آبندان یا هوتک، همچنین مرمت و بازسازی بندسارها علوفه مورد نیاز دام سبک و سنگین را در دیمزارهای چابهار تولید و بدنبال آن تولیدات دامی را در این حوزه افزایش و در نهایت بخشی از نیاز گوشت قرمز را می توان در شهرستان تولید کرد.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار ادامه داد: بدلیل وجود مرز آبی و خاکی امکان صادرات برخی از محصولات زراعی و باغی کشور به کشورهای پاکستان، افغانستان و هندوستان را تسهیل کرد و به دنبال آن میتوان بخشی از ارز مورد نیاز کشور را از این طریق تامین کرد.
وی ادامه داد: یکی از محصولاتی که سالانه ارز قابل توجهی جهت واردات آن صرف میشود میوه موز است که با حمایت دولت از طریق تخصیص حقابه کشاورزی از سدزیردان و ساخت خطوط انتقال و تخصیص اعتبارات ملی و پرداخت تسهیلات کم بهره به کشاورزان امکان خودکفایی در تولید موز در نوار ساحلی وجود دارد و میتوان شاهد افزایش ۵۰۰ هکتار کشت موز در چابهار بود.
مبارکی گفت: در حال حاضر بخش زیادی از محصولات زراعی چابهار محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل بوده که نقش مهمی در تنظیم قیمت این محصولات در فصل زمستان را داشته و در صورت افزایش حقابه کشاورزی امکان توسعه از سه هزار و ۲۰۰ هکتار به هفت هزار هکتار طی برنامه پنج ساله وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه شرایط مرطوب هوای چابهار برای تولید دام مناسب است و در کنار توسعه کشاورزی با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب و ناسازگاری نژادهای غیربومی اهمیت پرورش گاو نژاد دشتیاری به عنوان یک منبع مهم و مستعد و قابل توسعه و سرمایهگذاری در تأمین فرآوردههای مورد نیاز دامی بیشتر میکند.
انتهای پیام
نظرات