• چهارشنبه / ۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۸:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403110302594
  • خبرنگار : 50972

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری مطرح کرد

لزوم مولدسازی املاک برای ساخت مدرسه در خراسان رضوی

لزوم مولدسازی املاک برای ساخت مدرسه در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی بر اولویت قرار دادن مولدسازی املاک و استفاده از فرصت‌ها برای ساخت مدرسه در استان تاکید کرد.

تیمورعلی عسگری ۳ بهمن ماه، در هفتمین جلسه شورای آموزش و پرورش استان خراسان رضوی، با اشاره به مولدسازی برای تأمین هزینه‌های ساخت مدارس در استان و ایجاد عدالت آموزشی اظهار کرد: در حوزه اسناد املاک روستایی پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شده و طرح‌های متعددی به مجلس ارائه شده است. طرح‌هایی برای مولدسازی املاک آموزش و پرورش به تصویب رسیده که برخی از آنها شامل واگذاری املاک در قالب مشارکت با شهرداری‌ها یا استفاده از درآمدزایی پایدار  است.  

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی بیان کرد: با اجرای دقیق قوانین مربوط به تملک و مولدسازی، دولت می‌تواند بدون نیاز به منابع خارجی، درآمد پایدار کسب کند. برخی از مدارس اطراف حرم، که امکان مولدسازی دارند، می‌توانند به شکل هدفمند واگذار شوند.

وی با تاکید بر اولویت قرار دادن مولدسازی املاک و استفاده از فرصت‌ها برای ساخت مدارس در استان، بیان کرد: آمار دقیق زمین‌های قابل مولدسازی باید احصا و اصلاح شود و دستگاه‌ها در بازه زمانی مشخص برای ارائه این اطلاعات اقدام کنند. در این راستا، مکاتبات با شهرداری و سایر بخش‌ها در حال انجام است.

عسگری اضافه کرد: زمین‌های اطراف حرم و مناطق با پتانسیل بالا می‌توانند به منبع درآمد پایدار برای آموزش و پرورش تبدیل شوند. این اقدامات نه‌تنها آورده اقتصادی برای شهر خواهد داشت، بلکه توسعه آموزش و پرورش را نیز تقویت می‌کند. اگر محدودیت‌های قانونی برای واگذاری زمین به افراد خارجی وجود دارد، اما امکان همکاری و مشارکت با افراد داخلی فراهم است.

وی افزود: زمین‌های ملی شناسایی‌شده که هنوز در دوره زمانی قانونی ۲ سال قرار دارند، باید بررسی شوند و در اختیار خیرین قرار گیرند.

عسگری بر نقش نظارت و خروجی عملی جلسات تأکید کرد و گفت: جلسات باید مصوبات ملموسی داشته باشد که در این جلسه، سه محور مولدسازی املاک، استفاده از زمین‌های ملی، و بهره‌گیری از فرصت‌های قانونی مطرح شد تا نتایج عملیاتی و مؤثری برای توسعه حاصل شود.

مولدسازی املاک برای ساخت مدرسه در خراسان رضوی

همکاری شهرداری برای تأمین زمین‌های آموزشی در حاشیه شهر

شهردار مشهد در این جلسه، اظهار کرد:  زمین‌هایی با کاربری آموزشی در مالکیت شهرداری، بدون انتقال مالکیت در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته‌اند. اگر آموزش و پرورش خواهان مالکیت این اراضی باشد، می‌تواند با پرداخت هزینه کارشناسی، مالکیت را نیز دریافت کند.

محمدرضا قلندرشریف ادامه داد: مدارسی که در مسیر پروژه‌های شهری قرار دارند، در فرآیند بازآفرینی شهری با همکاری آموزش و پرورش عقب‌نشینی کرده و اسناد منتقل می‌شوند تا بخشی از مشکلات مرتبط با کمبود زمین آموزشی حل شود.

شهردار مشهد افزود: در حوزه بازآفرینی شهری، نیازسنجی زمین‌های آموزشی با مشارکت فرمانداری و استانداری انجام شده است. اراضی شناسایی‌شده با کاربری آموزشی برای تأمین نیازهای مدارس در مناطق کم‌برخوردار اولویت‌بندی شده‌اند. زمین‌های دولتی با قابلیت تغییر کاربری برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شده‌اند و همکاری لازم برای اختصاص این زمین‌ها به مدارس در حال انجام است.

قلندرشریف تأکید کرد: همه زمین‌های آموزشی موجود در مشهد، از جمله در مناطق حاشیه‌ای، شناسایی و جانمایی شده‌اند. این اراضی با همکاری دستگاه‌های اجرایی و شهرداری برای ساخت مدارس در اختیار آموزش و پرورش قرار خواهند گرفت.

وی خاطرنشان کرد: تأمین زمین برای مدارس به عنوان اولویت اصلی مدیریت شهری و دستگاه‌های اجرایی در دستور کار قرار دارد تا نیازهای آموزشی در کل شهرستان مشهد به طور کامل برطرف شود.

شهردار مشهد گفت: برای تصمیم‌گیری و اجرای بهتر، اطلاعات زمین‌های آموزشی در مناطق مختلف شهر احصا و ارائه شده و شهرداری آمادگی دارد در همه مراحل، از ساخت مدارس حمایت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha