«محمد نبی شهیکی» امروز چهارشنبه سوم بهمن ماه در آیین تودیع و معارفه رئیس پارک علم و فناوری یزد که در تالار افتخار ساختمان شهید احمدی روشن این مجموعه برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاشهای مسئولان استان در ایجاد زیست بوم فناوری یزد، اظهار کرد: پارک علم و فناوری یزد علی رغم ۲۴ سال خدمت رسانی به ۵۵۰ واحد فناور هنوز به نسبت استعدادها و ظرفیتهای موجود در استان فاصله زیادی تا اوج دارد و امیدواریم مدیریت جدید بتواند آیندهای متفاوت از شرایط فعلی را برای این مجموعه رقم بزند.
وی یکی از دیدگاههای راهبردی وزارت علوم به حوزه پارکهای علم و فناوری را با توجه به جوابگو نبودن بودجههای کنونی، تامین مالی از طریق دیگر منابع در جهت زیستبوم فناوری استان خواند و گفت: اگر نتوانیم توان بخش خصوصی را بکار گرفته و در این حوزه ظرفیتسازی مناسبی انجام دهیم، نمیتوانیم راه نرفته زیادی را که در پیش داریم، بپیماییم.
معاون وزیر علوم یکی دیگر از دیدگاههای راهبردی برای تحول آفرینی در حوزه پارکهای علم و فناوری را استفاده از ظرفیت خوب قانون جهش دانش بنیان به ویژه در مواد ۱۱ و ۱۳ این قانون ذکر کرد و افزود: معتقدیم که پارکداری، کاری سخت و دشوار است ولی باید بتوانیم الگوهای موفق ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر اثربخشی پارکهای علم و فناوری با نوآوری در مدیریت آنها، گفت: استان یزد دارای ۵۵۰ واحد فناور و دانش بنیان است که یکی از ایرادهای بنیادی آنها شکل ندادن خوشههای نوآور است و تحقق این مهم نیامند تامین مالی و برقراری پیوند آنها با دانشگاههاست.
وی خواستار نقشآفرینی موثر پارکهای علم و فناوری در موج نوین فناوری برای ساختن آیندهای روشن برای کشور و استانها شد و اضافه کرد: باید نقش پارکها در حوزه هوش مصنوعی استانهایشان مشخص شود.
شیهکی همچنین با بیان این که بخشی از فعالیتهای پارکها باید به زنجیره تامین ارزش در صنعت استانها گره بخورد تا کارآمدی آنها در این زیست بوم مشخص شود، گفت: البته ردیف اعتباری با مساعدت سازمان برنامه و بودجه کشور برای تامین زیرساختهای پارکهای فناوری در کشور منظور شده که امیدواریم کمک بزرگی در این خصوص باشد.
وی بر لزوم گسترش کیفیت خدمات و چتر حمایتی پارکها با جلب سرمایهگذاران تاکید و خاطرنشان کرد: در همین راستا نیز اطلس سرمایهگذاری حوزه علم و فناوری کشور احصا و در این رابطه یک هزار طرح پیشران برای آنها منظور شده است.
وی یکی دیگر از مباحث مهم در مورد پارکهای علم و فناوری را ایجاد بسته حمایتی بین دانشگاهها و پارک خواند و گفت: متاسفانه امروز بعضاً شاهد فعالیت جزیرهای بخشها در حوزه فناوری و نوآوری هستیم و لذا برای پیوند این دو حوزه نیازمند مدلهای نواورانه هستیم که اقداماتی در این رابطه از جمله طرح پسا دکترای فناوری در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم شاهد پیوند جدیتر این بخشها و تعامل سازنده با صنعت باشیم.
معاون وزیر علوم توسعه بازار را نیز از نیازهای پارکها خواند و گفت: توسعه فن بازارها در برخی استانها موفق عمل کرده ولی در برخی استانها نیز وضعیت مناسبی ندارد و باید توجه ویژهتری به این حوزه شود.
وی با تاکید بر این که پارکهای علم و فناوری باید نواوری را در تمام حوزههای استان جریان بخشند، گفت: اهتمام داریم نقش هشت پارک از سطح کشور را در تراز ملی و بینالمللی پررنگتر کنیم که در این میان پارک یزد نیز میتواند جزو این هشت پارک قلمداد شود.
شیهکی در پایان نیز عنوان کرد: پارکها کانونهای پایداری برای نسل آیندهساز کشور هستند و در همین راستا از مدیریت جدید پارک علم و فناوری یزد توقع داریم از انباشت تجارب ۲۴ ساله این مجموعه برای توسعه فناوری و دانش بنیانها در این استان بهره گیرد.
«محمدرضا بابایی» استاندار یزد نیز در این مراسم ضمن قدردانی از خدمات مدیریت قبلی مجموعه پارک علم و فناوری، گفت: تغییر در مدیریت مجموعه پارک فناوری یزد به پیشنهاد مدیریت قبلی پارک انجام شد و در همین راستا سه نفر برای تصدی مدیریت این مجموعه به کمیته انتصابات وزارت علوم معرفی شدند.
وی با اشاره به اقدامات موثر ولی ناکافی دولتهای گذشته در جهت زیست بوم فناوری استان، گفت: نام برنامه یزد را با اندکی تغیراتی به «یزد پایدار» تغییر دادیم و برای تحقق این برنامه نگاه ویژهای به فعالان حوزه نوآوری و مجموعه پارک فناوری استان داریم.
بابایی با بیان این که متاسفانه طی سالیان گذشته توسعه و اشتغال آفرینی در استان به نحوی شکل گرفته که ضمن ایجاد مخارطرات فراوانی برای یزدیها عمدتاً برای هموطنان غیر یزدی کارآفرینی کرده است، افزود: از طرفی با توجه به معدنخیزی استان، بدون توجه به ملاحظات زیست محیطیشاهد استقرار نامناسب صنایع جوارمعدنی در استان بودهایم.
وی با اشاره به حضور بیش از ظرفیت اتباع و مهاجران غیربومی در استان، این آمار را مازاد ظرفیت استان خواند و تاکید کرد: باید این روند هم اکنون متوقف شود.
استاندار با بیان این که توسعه استان در حین این که دانشپژوهان یزدی را از استان گسیل داده، نیروی یدی و کارگران غیربومی را وارد استان کرده است، گفت: هرچند همگی این افراد برای یزدیها عزیز و قابل احترام هستند ولی گنجایش یزد به این میزان نبوده و باید این تورم ایجاد شده در استان را برطرف کنیم.
وی به نقش پارکهای علم و فناوری در رفع مسائل و نیازهای کشور اشاره و عنوان کرد: توجه کافی و وافی داشتن به شرکتهای دانش بنیان را از رسالتهای خود میدانیم چرا که نیازمند کمک فعالان این حوزه برای تحقق برنامه «یزد پایدار» هستیم.
بابایی اظهار کرد: توسعه در یزد زمانی روی میدهد که با رفع انحرافهای ایجاد شده، شاهد رشد توامان در تمام بخشهای زیست بوم استان باشیم.
استاندار در بخش پایانی سخنانش و در پاسخ به یکی از فعالان این مراسم که از تبدیل «نوآوری» به لقلقهی زبان بسیاری از مسئولان و استفاده نشدن از این ظرفیت برای رفع مسائل استان گلایه داشت، اظهار کرد: خوشبختانه اتاق فکر و اندیشهورزی در استان شگل گرفته و از نخبگان بخشهای مختلف استان برای رفع مسائل و نیازهای استان دعوت میشود و تلاش داریم که استان یزد را براساس علم و دانش و فکر آحاد جامعه پیش ببریم.
به گزارش ایسنا، در این مراسم ضمن تقدیر از خدمات «سیدحبیب الله میرغفوری» رئیس قبلی پارک علم و فناوری یزد، «مجید شخصینیایی» به عنوان رئیس جدید این پارک معرفی شد.
انتهای پیام
نظرات