به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای با اشاره به حضور دوباره اعضای حماس در غزه برای کنترل انتقال کمکهای بشردوستانه و برقراری نظم عمومی، گزارش داد که این امر نشان میدهد رژیم صهیونیستی نتوانسته جنبش مقاومت فلسطین را از میان بردارد. حماس از همین حالا دوباره کنترل غزه را در دست گرفته است.
به گزارش «والاستریت ژورنال»، پس از آنکه نیروهای صهیونیست با اجرای آتشبس در نوار غزه عقبنشینی کردند، حماس هزاران نیروی خود را به خیابانها فرستاد تا کنترل را برقرار کند. این امر که در توافق آتشبس پیشبینی شده بود، نشان میدهد حماس همچنان قدرت مسلط در این منطقه است و رژیم صهیونیستی نتوانسته آن را نابود یا جایگزین کند.
حماس در روز یکشنبه با نمایش نیروهای مسلح و یونیفرمپوش خود که با نشان دادن علامت پیروزی در میان تشویق جمعیت در خیابانها راهپیمایی میکردند، قدرت خود را نشان داد. زمانی که حماس اولین اسرای صهیونیست را به صلیب سرخ تحویل داد، میانجیگران عرب گفتند که جنگجویانی از واحد نیروهای ویژه حماس موسوم به «نخبه» را مشاهده کردهاند که به تجهیزات کامل نظامی مسلح بودند.
این نمایش آشکار قدرت پس از ماهها اختفا در تونلهای زیرزمینی این پیام را به گروههای امدادی و دولتها فرستاد که در فرایند بازسازی غزه، حماس یک عامل انکارناپذیر است؛ امری که صهیونیستها امیدوار بودند از آن جلوگیری کنند.
یکی از سخنگویان حماس به «فایننشال تایمز» گفت که مقامات حماس در حال برنامهریزی برای از سرگیری آموزش، بازگشایی مساجد برای نماز و ارتقای خدمات بهداشتی در بیمارستانهای غزه هستند.
رسانه انگلیسی با طرح این نکته که شیوه تحویل اسرای صهیونیست به نمایندگان این رژیم در واقع یک نمایش قدرت و اقدامی در راستای سرکشی علیه سرکوب رژیم اشغالگر بوده، گزارش داد که بسیاری از صهیونیستها با مشاهده تصاویر نیروهای حماس در غزه نسبت به کارآمدی سیاستها و اهداف نتانیاهو مردد شدهاند.
«گرشون باسکین» مذاکرهکننده سابق رژیم صهیونیستی در مسائل اسرا که اکنون مدیر بخش خاورمیانه در «گروه بینالمللی جوامع» است میگوید: «حضور مسلحانه حماس روی زمین یک سیلی به صورت دولت و ارتش اسرائیل است. این نشان میدهد که اهداف اسرائیل از این جنگ هرگز قابل تحقق نبودهاند.»
آتشبس شکننده بین حماس و رژیم صهیونیستی جنگی را متوقف میکند که یکی از مرگبارترین جنگها در تاریخ مدرن خاورمیانه است؛ جنگی که بیشتر غزه را به ویرانه تبدیل کرده و حدود ۴۷ هزار نفر را در این منطقه به شهادت رساند.
بر اساس این گزارش، بیش از یک سال درگیری در منطقه موجب ورود آمریکا از یک طرف و ایران و دیگر جنبشهای مقاومت به این درگیری شده است و در صورت پابرجا ماندن آتشبس، تنشها تا حد زیادی کاهش خواهد یافت، اما هنوز سؤالات بزرگی درباره نحوه اداره غزه پس از پایان جنگ وجود دارد.
در طول این درگیری ۱۵ ماهه، رژیم صهیونیستی حماس را در بخشهایی از غزه تحت فشار قرار داده و سپس به مناطق دیگر حرکت کرده است، امری که موجب بروز خلأ قدرت در این مناطق و گسترش هرجومرج شده است. این فقدان نظم موجب بروز مشکل در تحویل کمکهای بشردوستانه در غزه شده و تهدیدات تازهای را برای فلسطینیها ایجاد کرده است.
ایالات متحده و نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی به «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم فشار آوردهاند تا برای اداره غزه پس از جنگ برنامهای ارائه کند، اما او تاکنون این کار را نکرده است. تشکیلات خودگردان فلسطینی که بخش زیادی از کرانه باختری اشغالی را اداره میکند، گفته است آماده انجام این وظیفه است، اما نتانیاهو که با راهحل ۲ دولتی مخالف است، نمیخواهد این تشکیلات درگیر شود.
«گدعون ساعر» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در روز یکشنبه گفت توافق کنونی تنها یک آتشبس موقت است و پایان دائمی جنگ مستلزم این است که حماس در ادامه مذاکرات، قدرت خود را تسلیم کند. او با اذعان به اینکه صهیونیستها هنوز به اهداف جنگی خود برای از بین بردن تواناییهای نظامی و حکومتی حماس نرسیدهاند، گفت اگر درگیریها از سر گرفته شود، رژیم اشغالگر آماده است تا دوباره مردم غزه را آواره کند.
بر اساس توافق آتشبس که هفته گذشته منعقد شد، بهطور کلی نیروهای پلیس تحت نظارت حماس مسئولیت حفظ نظم و قانون در میان فلسطینیها را بر عهده خواهند گرفت. آنها همچنین بازگشت آوارگان فلسطینی از جنوب به خانههایشان در شمال را مدیریت خواهند کرد. در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از جمعیت غزه در این باریکه آواره شدهاند.
نیروهای پلیس حماس بر اساس پروتکلهای امنیتی که توسط حماس، رژیم صهیونیستی و میانجیگرهای این توافق به تصویب رسیده است، اجازه نزدیک شدن به نیروهای صهیونیست یا ورود به مناطق حائل نزدیک مرز غزه را نخواهند داشت.
افسران پلیس فقط در مواقع ضروری میتوانند سلاح حمل کنند و توسط تیمهایی از ناظران مصری و دیگر کشورهای عربی که قرار است در حداقل ۱۳ مکان در سراسر غزه مستقر شوند، نظارت خواهند شد. مصر، به همراه قطر و ایالات متحده، این توافق را میانجیگری کردند. بر اساس این توافق، نیروهای حماس باید لباسهای مشخص آبی بپوشند و تعداد آنها بر اساس تراکم جمعیت مناطق مختلف متغیر خواهد بود.
به گفته یک مقام صهیونیست، حضور اعضای مسلح حماس در خیابانهای غزه نقض توافق آتشبس محسوب نمیشود. یکی از مقامات ارشد آژانس امداد و کار سازمان ملل (آنروا) میگوید: «نیروهای امنیتی در خیابانها حضور دارند و در اطراف تقاطعهای اصلی بیشتر دیده میشوند. این در حالی است که آنها طی چند ماه گذشته ممکن بود برای انجام این کار کشته شوند.»
انتهای پیام
نظرات