دکتر افشین دلشاد در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: بر اساس آخرین آمار، سرطان پستان و معده شایعترین انواع سرطان در این استان هستند و ضروری است که افراد بالای ۳۰ سال برای غربالگری سرطان اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در کشور، سرطانهای پستان، پروستات، روده بزرگ، پوست، معده، تیروئید، مثانه، ریه و خون از جمله سرطانهای رایج به شمار میروند، افزود: اما در خراسان شمالی سرطانهای پستان، معده، پوست، مری، روده بزرگ، پروستات، کبد و خون بیشترین شیوع را دارند.
دلشاد با اشاره به هزینههای بالای درمان سرطان گفت: سرطان یکی از پرهزینهترین بیماریها در جهان است و حدود دو سوم بیماران به دلیل این بیماری با هزینههای کمرشکن مواجه میشوند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به علائم اولیه سرطان، خاطرنشان کرد: هر گونه تغییر در عادات دفع مدفوع یا ادرار، توده در بدن، خونریزی یا ترشح غیرطبیعی، زخمهای غیرقابل التیام، استفراغ یا سرفه خونی، تغییرات در خالها و زگیلها، کاهش وزن بیدلیل، و مشکلات در بلع غذا از علائمی هستند که نیاز به بررسی فوری دارند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد از مرگهای ناشی از سرطان با اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری هستند. تأکید کرد: ترک سیگار، پرهیز از مصرف الکل، داشتن فعالیت بدنی کافی، کاهش وزن و رعایت رژیم غذایی سالم از جمله راهکارهای موثر در پیشگیری از سرطان هستند.
دلشاد توصیههای غذایی را نیز مطرح و عنوان کرد: مصرف روزانه پنج واحد میوه و سبزیجات، کاهش مصرف گوشت قرمز به کمتر از ۷۰ گرم در روز یا نیم کیلو در هفته، محدود کردن مصرف فستفودها و غذاهای پرچرب و فرآوری شده، افزایش مصرف غلات، ماهی و غذاهای حاوی آنتیاکسیدان از مهم ترین توصیه های غذایی است.
این مسئول همچنین به اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام اشاره و اعلام کرد: افراد بالای ۳۰ سال میتوانند با مراجعه به مراکز جامع خدمات سلامت از برنامههای غربالگری سرطانهای پستان، روده بزرگ و دهانه رحم بهرهمند شوند.
وی خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت جنسی، شیردهی و پرهیز از مصرف هورمونهای جایگزین پس از یائسگی نیز میتواند در کاهش خطر سرطانهای پستان و دهانه رحم موثر باشد.
مسئول بیماران خاص در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه اکنون بیش از ۳۰۰۰ بیمار سرطانی در دانشگاه ثبت شده اند، گفت: برای بیماران سرطانی، پس از تهیه دارو توسط بیماران، خدمات شیمیدرمانی و رادیوتراپی در بیمارستان امام علی (ع)، به صورت رایگان ارائه که شامل درمانهای ضروری برای بیماران سرطانی است که در راستای کاهش علائم و درمان بیماری آنها ارائه میشود.
مهری فرشاد افزود: خدمات بیمهای برای بیماران خاص و سرطانی در این استان به صورت منظم و با همکاری بیمارستانها و بیمهها ارائه میشود و هدف اصلی این است که بیماران امکان دسترسی به درمانهای مورد نیاز را بهراحتی و با هزینه کمتری داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات