علی پارسایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: در زمینه نهضت ملی مسکن دو طرح وجود دارد که ما به واسطه آنها در راستای خانهدار کردن مردم اقدام می کنیم.
وی اظهارکرد: یکی از این طرحها، طرح ۹۹ساله است که ما پنج هزار و ۸۰۰واحد مسکن درحال ساخت داریم اما موردی که وجود دارد و ممکن است مردم از آن اطلاع نداشته باشند نحوه ساخت این مسکنها و تامین مالی پروژههاست.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در اصل تمام هزینه های این پروژهها بر عهده متقاضی است که بخشی از این هزینه ها به صورت تسهیلات پرداخت می شود که بانکها متولی آن هستند اما نهایتا متقاضی باید این تسهیلات را به صورت اقساط به بانکها پراخت کند. پس تا اینجا ما هیچگونه تامین اعتباری از جانب دولت نداریم و صفر تا ۱۰۰ تامین اعتبار به وسیله متقاضی انجام می شود.
پارسایی تصریح کرد: گاهی اوقات از طرف متقاضیان نارضایتی پیش می آید و اعتراض دارند چرا با وجود پرداخت اعتبار، پیشرفت فیزیکی آنچنان که باید باشد نیست. واقعیت امر اینست بر اساس قراردادی که با پیمانکار بسته می شود، کارفرما متقاضیان نهضت ملی مسکن هستند و نماینده آنها، اداره کل راه و شهرسازی است. در سمت دیگر بانک قراردارد که البته تا کنون ۵۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته ایم و بانک تعهدات خود را به صورت کامل انجام داده است.
وی ادامه داد: اتفاقی که افتاده اینست که متقاضیان مابقی تعهداتی که باید جهت ساخت پروژه به پیمانکار پرداخت شود را نداده اند و البته رسیدن اعتبارات به صورت همزمان به دست پیمانکاران کار سختی است، به طوری که ۱۶۰ نفر باید ماهانه به صورت هماهنگ اعتبار به حساب اداره کل راه و شهر سازی واریز کنند تا از این مسیر به حساب پیمانکار واریز شود و طبیعتا قشر کم درآمد جامعه ممکن است هر ماه نتواند این هزینه را آماده کند و وقتی هرماه حتی یک نفر از این متقاضیان اعتبارش را به درستی تزریق نکند به لحاظ پیمانی تعدیل شامل پروژه می شود که این امر باعث افزایش قیمت پروژه می شود.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تمام تلاش راه و شهرسازی بر ایجاد هماهنگی و شفافیت درخصوص نهضت ملی مسکن برای مردم است است چرا که طی چند جلسه که با متقاضیان داشتیم متوجه شدیم که متاسفانه این متقاضیان از شکل کلی قرارداد با خبر نیستند و اینطور فکر می کردند که با ۳۰۰ میلیون تومان می توانند صاحب خانه شوند و مابقی هزینه ها به صورت تسهیلات پرداخت شود، اما واقعیت اینچنین نیست بلکه اگر واریزیها با سرعت بالا انجام بگیرد، متقاضی باید حدود یک میلیارد تومان هزینه پرداخت کند.
پارسایی تصریح کرد: البته همین میزان هزینه نیز برای متقاضی به صرفه تر از روش دیگری است چراکه در حالت عادی برای احداث مسکن، هر متر مربع تا ۲۰میلیون تومان هزینه دارد اما در نهضت ملی مسکن به صورت قسطی نهایتا متری ۱۲میلیون تومان اعتبار لازم است و با وجود تعدیل و نوع قرارداد، سیستم طرح به شکلی است که به نفع مردم باشد.
وی اظهارکرد: در استانهای همجوار متقاضیان نهضت ملی مسکن باید ماهانه ۱۰۰ میلیون تومان واریزی انجام دهند اما در استان ما با توجه به شرایط درآمدی بعضی اقشار، در شورای مسکن این هزینه به ۴۰ میلیون تومان تقلیل داده شد.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: براساس طرح ابلاغی نهضت ملی مسکن سهمیه استان ما ۴۶ هزار واحد است که از این تعداد ساخت ۱۷هزار واحد شروع شده و تقریبا در برنامه هستیم اما بزرگترین مشکل ما شهر یاسوج است که تاکنون نتواستیم برای طرح زمین تامین کنیم.
پارسایی عنوان کرد: تلاشهای زیادی شد که با مالکین اطراف شهر یاسوج توافق ایجاد کنیم اما تاکنون هیچ توافقی صورت نگرفته اما در بقیه شهرستانها مشکلی نداریم.
وی ادامه داد: سیاست ما به این شکل است که چون ممکن است مردم توان پرداخت اقساط را نداشته باشند، از ساخت ۹۹ساله فاصله بگیریم و به سمت شیوه دیگری از طرح نهضت ملی مسکن با عنوان گروه ساخت حرکت کنیم.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در شیوه گروه ساخت، ما زمین تامین می کنیم و بر اساس تراکم تحویل متقاضی داده و تسهیلات هم تامین می کنیم تا خود متقاضی اقدام به ساخت مسکن کند.
پارسایی افزود: شیوه گروه ساخت را در «برج علی شیر» دهدشت اجرا کرده ایم که تراکم دو طبقه است و هر دو نفری یک قطعه زمین گرفته و در حال ساخت هستند که پیشرفت خوبی هم داشته و دستگاههای خدمات رسان هم به خوبی کار می کنند.
حدود ۱۲ هزار متقاضی نهضت ملی مسکن یاسوج معطل زمین
وی اظهارکرد: در طرح گروه ساخت پنج هزار و ۸۰۰ واحد در حال ساخت داریم که ساخت و اتمام این واحدها بستگی به آورده متقاضی دارد که اگر آورده متقاضی به درستی تامین شود، واحدها هم بر اساس برنامه زمانبندی آماده و تحویل داده می شود اما اگر آورده با تاخیر تامین شود، طبیعتا این فرایند طولانی تر خواهد شد.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در شهر یاسوج ۲۸ هزار نفر ثبت نام کننده طرح نهضت ملی مسکن کرده بودند که حدود ۱۲هزار نفر آنها واجد شرایط بودند و از این تعداد ما توانستیم تنها ۶۷۴واحد در حال احداث کنیم و دلیل این موضوع هم وجود مشکلاتی در زمینه تامین زمین در شهر یاسوج است که البته برای حل این مشکل هم اقداماتی انجام شده است.
پارسایی تصریح کرد: برای حل مشکل زمین به سمت شهرهای جدید رفته ایم و استعلامات شهر جدیدی در منطقه «دشتروم» از منابع طبیعی گرفته ایم و اگر در تامین زمین ایرادی توسط منابع طبیعی نداشته باشیم شهر جدید آنجا احداث خواهد شد و اگر این اتفاق بیفتد تمام مشکلات نهضت ملی مسکن در شهر یاسوج برطرف می شود.
اعطای زمین رایگان به ۲۶ خانوار در قالب جوانی جمعیت
وی ادامه داد: در طرح جوانی جمعیت هفت هزار و ۶۰۰نفر ثبتنام شده در سطح استان داریم که از این تعداد دو هزار و ۵۸ نفر بارگزاری جمعیتی شده و برای اختصاص زمین در سامانه قرار گرفته اند که البته این به معنی واگذاری نیست چرا که هنوز طرح تفکیکی را اعمال نکرده ایم و هنوز امکان سنجی ساخت مسکن در زمینها انجام نشده است.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: تاکنون به ۲۵نفر از استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب طرح جوانی جمعیت زمین داده شده است و پیش بینی می شود تا پایان سال این رقم افزایش زیادی داشته باشد سعی میکنم به ۱۰۰۰ نفر برسانیم.
پارسایی بیان کرد: دلیل کم بودن آمار واگذاری زمین در طرح جوانی جمعیت این است که باید روال تعریف شده به درستی طی شوند، یعنی قراردادن طرح تفکیکی، بستن قرارداد با پیمانکار، آماده کردن زمین جهت ساخت و در نهایت تحویل یک پلاک آماده ساخت به متقاضی است که در همه شهرهای استان به جز شهر یاسوج روند این کار درحال انجام است.
انتهای پیام
نظرات