سید احسان قاضیزاده هاشمی در گفت و گو با ایسنا در خصوص وضعیت ۳ درصد نفت و گاز شهرستان سرخس اظهار کرد: قبلاً در برنامه ششم توسعه یک حکم ۳ درصد داشتیم که براساس آن دوسوم از ۳ درصد خالص صادرات گاز برای شهری که خواستگاه گاز و نفت بود اختصاص پیدا میکرد که در خراسان شامل سرخس میشود و یکسوم از آن ۳ درصد هم برای نقاط محروم و کمتر توسعه یافته استان اختصاص پیدا میکند.
وی بیان کرد: چون اصولاً از سرخس خالص صادرات نداشتیم و حتی کل صادرات کشور که از عسلویه و کنگان به عراق و ترکیه میرفت عدد خیلی ویژهای نبود برای همین در برنامه هفتم، کلمه خالص صادرات به تولید گاز تبدیل شد.
نماینده مردم سرخس در مجلس شورای اسلامی گفت: هرچند این عدد در بودجه شهرستان سرخس ۱۶۱ میلیارد تومان شد، اما بودجه عمرانی امسال شهرستان سرخس ۲۱۰ میلیارد تومان است.
وی با اعلام اینکه بعد از مشهد شهرستان سرخس با ۲۱۰ میلیارد تومان بالاترین اعتبار عمرانی را از آن خود کرده که آن هم به دلیل ۱۶۱ میلیارد تومان دوسوم از ۳ درصد تولید گاز بوده است، افزود: این عدد به نسبت سالهای قبل رشد چند برابری داشته است.
قاضیزاده هاشمی در ادامه به مسئولیتهای اجتماعی شرکت نفت و گاز شرق و پالایشگاه شهید هاشمینژاد اشاره کرد و گفت: پروژههای اصلی در دست وزیر نفت است، وزیر در قالب مسئولیتهای اجتماعی اعتباری دارد که شورای آن در تهران تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه شرکت نفت و گاز شرق و پالایشگاه شهید هاشمینژاد کارهای خاصی انجام نمیدهند کارهای مهم در پروژههای اصلی است، اظهار کرد: با دستوراتی که از وزرای نفت در سالهای گذشته گرفتهایم سهمهایی را در قالب پیوست اجتماعی دادهاند، به عنوان مثال برای جاده مشهد سرخس تاکنون حدود ۲۷۰ تا ۲۸۰ میلیارد تومان اختصاص یافته و همچنین سالنهای ورزشی، پروژههای درمانی، احداث ۷ مدرسه و ... از دیگر پروژهها بوده است.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اعتبارات برای پروژههای درمانی، آموزشی، ورزشی و راهسازی است، اظهار کرد: اعتبارات پیوست اجتماعی فقط در چند زمینه توزیع میشود.
وی گفت: اعتبار دیگری را هم از پیوست اجتماعی جدا گرفتهایم که آکادمی ورزش صنعت گاز برای حدود ۷ رشته راهاندازی شد، سالیانه اعتبار جداگانهای را برای آن رشتهها اختصاص میدهند.
قاضیزاده هاشمی در ادامه به وضعیت حقوق دولتی معادن در شهرستانهای خواف، تربت حیدریه، کاشمر، نیشابور، سبزوار، بردسکن و سایر شهرهایی که معادن قوی از جمله سنگ آهن، کرومیت، مس و ... دارند اشاره کرد و گفت: برخی شهرستانها معدنی و برخی صنایع معدنی هستند.
وی با بیان اینکه پروژههای صنایع معدنی خوبی در خراسان رضوی داریم، اظهار کرد: با حکمی که در بودجه بوده و نگاهی که در جداول توزیع در مرحله بعدی خواهیم داشت اتفاقات خوبی برای بودجه عمرانی شهرستانهای استان از محل حقوق دولتی معادن با تنظیم عدد مشخص رقم خواهد خورد.
انتهای پیام
نظرات