حسین محمدی امروز (یکم بهمن ماه) در جلسه کارگروه انرژیهای تجدیدپذیر استان با اشاره به اینکه هماکنون ۳۰ مجموعه اقتصادی و سرمایهگذاری به موضوع احداث نیروگاههای خورشیدی ورود کردهاند، اظهار کرد: تامین انرژی در کشور مسئله مهمی است که احداث نیروگاههای خورشیدی کمککننده ناتراژی انرژی خواهد بود.
وی با بیان اینکه استان زنجان روزانه حدود ۳۰۰ مگاوات برق مازاد تولید میکند و این مسئله نشاندهنده وضعیت تولید انرژی در استان مطلوب است، افزود: نیروگاههای خورشیدی تأثیرات مثبتی بر تولید برق استان خواهد داشت و این تأثیرات موجب بهبود امنیت انرژی و حتی ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی میشود.
محمدی با بیان اینکه در زنجان مشکلات اداری مربوط به صدور مجوزهای مربوطه تا حدودی حل شده است، ادامه داد: برخی مشکلات پیشروی سرمایهگذاران از جمله مسائل مربوط به تخصیص ارز کشوری است و ارتباطی به استان زنجان ندارد.
او با بیان اینکه بروکراسی اداری در خصوص صدور مجوزهای مربوط به سرمایهگذاریهای احداث نیروگاههای خورشیدی داریم، اذعان کرد: مقرر شده است بعد از این پروانههای ساختمانی که برای طبقات بالاتر صادر میشود، ملزم به تامین انرژی خورشیدی باشد. یعنی مثل کشورهای دیگر برای نصب پنلهای خورشیدی بر سقف خانهها با شهرداری همراهی خواهیم داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با اشاره به عمده مشکلات سرمایهگذران نیروگاههای خورشیدی و اهمیت رفع موضوع ناترازی انرژی، ابراز کرد: پیگیری ساخت این نیروگاهها از دستگاههای متولی در حال انجام است، یعنی از سال گذشته این موضوع را در استان پیگیر شدیم و مشخصا تکالیفی را هم برای دستگاههای متولی ذیربط اعلام کردیم.
وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان هم در این خصوص در سطح ملی، تدوین دستورالعملهایی را مد نظر قرار داده است، گفت: دستگاههای اداری هم مکلف شدهاند سالانه بخشی از انرژی خود را از محل انرژی خورشیدی تامین کنند.
محمدی با اشاره به انجام تکالیف صنایع بزرگ در این خصوص و اقدامات مطلوب آنها، تصریح کرد: برای تأمین مالی طرحهای انرژی خورشیدی باید به دنبال روشهای جدید و مشارکت با سرمایهگذاران خصوصی بود.
او با بیان اینکه از سرمایهگذاران انتظار میرود در تامین منابع مالی مربوط به نیروگاههای خورشیدی خود را به دولت و شبکه بانکی نکنند، یادآور شد: سرمایهگذاران جدید با سختیهای بیشتری نسبت به سرمایهگذاران قبلی مواجه هستند. زیرا تسهیلات بانکی محدود است و انتظار میرود که از سال آینده تسهیلات جدیدی برای این موضوع فراهم شود.
در ادامه این جلسه، مدیرعامل شرکت برق منطقهای زنجان گفت: باید استانداردها و سختگیریهای این حوزه را کاهش داد تا بتوانیم در این زمینه به رشد برسیم.
پروانه برهانی با اشاره به حرکت دنیا به سمت انرژیهای تجدیدپذیر و عقبماندگی استان زنجان در این حوزه، بیان کرد: تغییر دیدگاه سرمایهگذاران در احداث نیروگاههای خورشیدی حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه ایجاد شهرکهای تخصصی خورشیدی در دستور کار دولت قرار گرفته است، افزود: نیروگاههای خورشیدی در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی مزایای زیادی دارد.
به گزارش ایسنا، با توسعه نیروگاههای خورشیدی، ایران میتواند وابستگی خود به منابع انرژی فسیلی را کاهش دهد و به سمت استفاده از انرژیهای پاکتر حرکت کند.از طرفی نیروگاههای خورشیدی به تنوع سبد انرژی کشور کمک میکنند و در نتیجه امنیت انرژی را افزایش میدهند.
تولید برق پایدار از سایر مسائل حائز اهمیت وضعیت کنونی ما است انرژی خورشیدی معمولاً در ساعات اوج مصرف (روز) تولید میشود، که میتواند به تأمین نیازهای برق در این ساعات کمک کند و فشار را از روی شبکه برق کاهش دهد.
با افزایش ظرفیت تولید انرژی خورشیدی، نوسانات شبکه برق به حداقل میرسد و میتوان از انرژی ذخیره شده در زمانهای کم مصرف استفاده کرد.
از طرفی استفاده از انرژی خورشیدی به کاهش آلودگی ناشی از سوختهای فسیلی کمک میکند و به بهبود کیفیت هوا در مناطق مختلف، از جمله استان زنجان منجر میشود
نیروگاههای خورشیدی میتوانند به تأمین برق در مناطق دورافتاده و روستاها به توسعه پایدار این مناطق کمک کنند. همچنین سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی میتواند به توسعه فناوریهای نوین در حوزه انرژی و بهبود زیرساختها منجر شود.
سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی در ایران با چالشهایی مانند هزینههای اولیه بالا، زمان بازگشت سرمایه طولانی و وابستگی به شرایط جوی مواجه است.
با این حال، استان زنجان با برنامههای مختلف برای توسعه نیروگاههای خورشیدی و استفاده از ظرفیتهای موجود، گامهای مهمی در جهت کاهش ناترازی انرژی و توسعه پایدار برداشته است.
انتهای پیام
نظرات