مجید مقدم در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه دیگر مخاطب برای دیدن هر نمایشی بر روی صندلی نمینشیند، کار طنز را به معنای لودگی ندانست و افزود: قداست کار طنز بیشتر از کارهای حتی تراژدی است اما به شرط اینکه طنز را به درستی بشناسیم و در جای و قالب خودش کار کرده باشیم؛ در غیر این صورت به لودگی تبدیل میشود.
وی در ادامه برخی از متنهای نمایشی که اکنون مورد استفاده قرار میگیرند را فاقد کیفیت دانست و تصریح کرد: متأسفانه در برخی شهرستانها هیچ تئاتری بر روی صحنه نمیرود و عملاً چراغ این هنر خاموش شده است.
پیشکسوت هنرهای نمایشی با بیان اینکه برخی فقط میخواهند کاری را بر روی صحنه ببرند و کیفیت متن زیاد برایشان مهم نیست، اظهار کرد: برخی هنوز فرق بین متن خوب یا ضعیف را نمیدانند در صورتی که باید عناصر لازم مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از شهرستانهای خراسان رضوی فاقد سالن استاندارد و مناسبی برای اجرای نمایش هستند، گفت: هنوز در شکل ساختاری و زیربنایی و تأسیسات با مشکلاتی مواجهایم و این یک معضل جدی است.
مقدم افزود: گرچه پیشکسوتان این عرصه زحمات بسیاری کشیدهاند و دستاورد بسیار داریم اما همه روی کاغذ هستند، هزار صفحه میشود برای این هنر نوشت که چه بودیم و چه کردهایم، اما آنچه امروز جامعه نیاز دارد اینکه بتواند از آنچه ما در گذشته کار و تولید اثر داشتیم بهره کافی را ببرد.
وی با بیان اینکه هرچند امروز نیاز هر شهرستان به یک سالن بلک باکس است اما چون توسط هنرمندان و مسئولان به داشتن چنین فضایی احساس نیاز نشده فاقد سالن بلک باکس هستند، اظهار کرد: مسئولان و دست اندرکاران در حوزه تعالی و پیشرفت هنر نمایش خیلی موفق نبودند.
این بازیگر تئاتر با تأکید بر اینکه باید قدر زحمت و تلاشهای پیشکسوتان را دانست و قداست را حفظ کرد، گفت: متأسفانه برخی از جوانان چون یک کار بر روی صحنه بردهاند فکر میکنند موفق بودهاند و دیگر حریم و حرمتها و احترام پیشکسوتان را رعایت نمیکنند.
وی ادامه داد: گرچه فضای مجازی در اختیار همه قرار گرفته است اما در خور این پیشرفت و توسعه اتفاقی برای هنرمندان نیفتاد، خودمان را در دهههای گذشته نگه داشتیم و نتوانستیم از این رشد و توسعه که ایجاد شده به خوبی استفاده کنیم.
مقدم با بیان اینکه هرچند پیشکسوتان از این توسعه بسیار عقب افتادهاند اما از سویی نسل جدید هم خود را همه چیز دان میداند، افزود: باید خودمان را با این تکنولوژی توسعه دهیم، ضروری است که پیشکسوتان خودشان را با این توسعه و پیشرفت به روز کنند.
وی با اشاره به اینکه باید قدر تلاشها و داشتههایمان را بدانیم، گفت: زمانی برای اینکه یک خانم بر روی صحنه نمایش به اجرا بپردازد مشکلات بسیاری داشتیم، اما آنقدر از سوی هنرمندان مطالبه کردیم تا سرانجام خانمها هم توانستند بر روی صحنه نمایش بروند.
پیشکسوت هنرهای نمایشی، توانایی بانوان هنرمند را بسیار بالا دانست و افزود: نگاه جامعه به حضور زنان بر روی صحنه تئاتر تغییر کرده و حتی در بسیاری از نمایشها نقش زنان قویتر از مردان دیده میشود.
وی در ادامه با اظهار تأسف از اینکه هنوز در بسیاری از شهرستانها یک میدان و یا خیابان به نام هنرمندان آن شهرستان نامگذاری نشده، تصریح کرد: حق پیشکسوتان هنرهای نمایشی هنوز به خوبی ادا نشده است.
مقدم با بیان اینکه هنرمندان باید در این خصوص مطالبه گر باشند، گفت: هنرمندان پیگیر موزه و فضایی برای نشان دادن سالها زحمات خودشان باشند، برای رسیدن به خواستهها باید مطالبهگر بود.
انتهای پیام
نظرات