• یکشنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1403103021537
  • خبرنگار : 71299

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان ایلام مطرح کرد:

ضرورت گسترش کشت دانه‌های روغنی در کشور/ کاملینا نماد اقتصاد مقاومتی

ضرورت گسترش کشت دانه‌های روغنی در کشور/ کاملینا نماد اقتصاد مقاومتی

ایسنا/ایلام عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: گسترش کشت دانه‌های روغنی به‌دلیل نیاز کشور و کاهش وارادات این دانه‌ها، امری اجتناب‌ناپذیر و ضروری است.

دکتر «عباس سلیمانی‌فرد» با حضور در ایسنا در این خصوص اظهار کرد: تأمین دانه‌های روغنی هم برای انسان و هم برای دام امروز از نظر کالری و در صنایع غذایی و تولید روغن از جایگاه ویژه‌ای ‌برخوردار است و کنجاله‌های دانه‌های روغنی نیز نقش اساسی در تغذیه دام دارد.

وی خاطرنشان کرد: کشت دانه‌های روغنی امروز از نظر اقتصادی و همچنین اشتغال بسیار مهم است چون هم در حوزه کشاورزی درآمدهای خوبی بر ای کشاورزان و بهره‌برداران دارد و هم در حوزه صنعت پررونق است.

این محقق و مجری طرح دانه‌های روغنی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام افزود: با توجه به اینکه ضریب مصرف روغن نباتی در کشور رو به گسترش است و نیاز تغذیه‌ای جامعه، باید روغن‌های گیاهی جایگزین روغن‌های حیوانی شوند به همین دلیل کشت دانه‌های روغنی از اهمیت بسیار بالایی یافته است.

سلیمانی‌فرد ادامه داد: هر افزایشی در تولید دانه‌های روغنی داشته باشیم به تبع آن تولید روغن‌های گیاهی نیز افزایش می‌یابد که در نتیجه موجب جلوگیری از واردات دانه‌های روغنی می‌شودو می‌توانیم ارزبری را کاهش دهیم .

وی گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد روغن‌های گیاهی ما از خارج وارد و تأمین می‌شود و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات کشاورزی تلاش دارند ۷۰ درصد نیاز کشور به دانه‌های روغنی را در داخل تأمین کنند به همین خاطر در سندی که تدوین شد بناست در یک برنامه ۱۰ ساله این اقدام انجام شود. در این سند بر روی گیاهانی تأکید شده که آب‌بری کمتری دارند که از آن جمله می‌توان به کلزا، آفتابگردان و سویا اشاره کرد که در این میان کلزا آب‌بری کمتر و ارزش غذایی بالایی دارد بنابراین تمرکز وزارتخانه بر روی کلزاست.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام تشریح کرد: دانه روغنی «کاملینا» نیز بسیار کم ‌آب‌بر است و تحمل خشکسالی و گرما را دارد نسبت به سرما نیز مقام است، دوره رشد کوتاهی دارد از طرفی ریزش دانه در دوره داشت و برداشت ندارد که حسن بزرگی محسوب می‌شود، بر اساس تحقیقات انجام شده تا ۸۰۰ کیلوگرم از آن در هر هکتار بدست می‌آید، کاملینا را نماد اقتصاد مقامتی دانسته‌اند.

وی اضافه کرد: گیاه دیگر گیاه «گلرنگ» است، خاستگاه این گیان کشور ایران است، گلرنگ حاوی ویتامین‌های بالایی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha