سعید دزفولینژاد به مناسبت روز هوای پاک (۲۹ دی) با حضور در دفتر ایسنای کرمانشاه، به تشریح وضعیت هوای کرمانشاه از نظر شاخصهای آلایندگی پرداخت و گفت: بر اساس اطلاعاتی که از ایستگاههای سنجش کیفیت هوای کرمانشاه دریافت میکنیم، خوشبختانه وضعیت کیفیت هوا در کلانشهر کرمانشاه مطلوب بوده و در حد استانداردهای زیست محیطی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۹ ایستگاه سنجش کیفیت هوا در استان داریم که تعدادی از آنها در شهر کرمانشاه واقع شده، افزود: این ایستگاهها به صورت مستمر وضعیت آلایندهها اعم از گروه ساکس، گروه ناکس و ذرات معلق (گرد و غبار) را از pm ۲.۵ تا pm ۱۰ ارزیابی میکنند که خوشبختانه در اکثر این شاخصها وضعیت مناسبی داریم.
وی ادامه داد: تنها عاملی که کیفیت هوای کلانشهر کرمانشاه را تحت تاثیر قرار میدهد، ذرات معلق و گرد و غبار است که عمدتا نیز در نیمه اول سال با آن مواجهیم.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه از تاثیر آلایندگی صنایع کرمانشاه نیز بر وضعیت هوا یاد کرد و افزود: بخش عمده صنایع بزرگ ما به سیستم پایش آنلاین متصل هستند و یا خوداظهاری در پایش انجام میدهند.
به گفته دزفولینژاد بر اساس آخرین پایشی که در فصل پاییز صورت گرفته از بین صنایع مشمول خوداظهاری، ۸۵ واحد صنعتی آلاینده در استان شناسایی شده که البته آلودگی حدود ۹۰ درصد آلایندگی صنایع مربوط به هوا نیست و عمدتا آلودگی پساب را شامل میشود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر نیروگاه بیستون به دلیل شرایط ناترازی انرژی و محدودیت گاز، ناگزیر به استفاده از مازوت شده که البته مازوتسوزی آن تاثیر چندانی بر کیفیت هوای شهر کرمانشاه ندارد.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه درباره تاثیر آلودگی ناشی از وسایل نقلیه و خودروها بر کیفیت هوای شهر کرمانشاه نیز یادآور شد: در تمام کلانشهرها سهم خودروها به عنوان عامل متحرک از آلودگی هوا قابل توجه است و این سهم در کرمانشاه نیز حدود ۷۰ درصد است.
به گفته دزفولینژاد، با احتساب مجموع این موارد و با توجه به دادههای ایستگاهها، هوای کرمانشاه در نیمه اول امسال ۱۸ روز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت که این وضعیت نسبت به سال گذشته با ۱۹ روز غیراستاندارد تا حدودی بهتر شده است.
کانون گرد و غبار در کرمانشاه نداریم
وی با بیان اینکه خوشبختانه در حال حاضر کانونی از گرد و غبار در سطح استان شناسایی نشده است، گفت: این اطلاعات بر اساس آخرین دادههای هواشناسی که متولی پایش کانونهای گرد و غبار میباشد، است.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه گفت: اکنون عمده آلودگی هوای کرمانشاه که ناشی از ریزگردها است، کانون خارج از کشور دارد.
دزفولینژاد درباره اینکه آیا در استان مناطقی داریم که مستعد ایجاد کانون ریزگرد باشند، خاطرنشان کرد: برای اظهارنظر در این خصوص باید تحقیقات لازم صورت بگیرد، اما برخی مناطق مانند تالاب هشیلان به جهت زمین آبرفتی که دارد، این امکان را دارد که در صورت خشک شدن کانون ریزگرد شود، اما با اقداماتی که طی سالهای اخیر انجام دادیم از جمله انتقال حساب شده آب رودخانه «رازآور» به تالاب، جلوی خشک شدن آن را گرفتیم.
موافق ساماندهی ورودی چالابه هستیم
وی در ادامه به موضوع ساماندهی ورودی منطقه تحت مدیریت محیط زیست «چالابه» اشاره کرد و با بیان اینکه اوایل امسال فراخوان جذب سرمایهگذار در این منطقه داده شد، گفت: یک سرمایهگذار پای کار آمد و طرح خود را ارائه داد که این طرح ایراداتی داشت و اکنون منتظریم مشکلات طرح برطرف شود. در نهایت این طرح باید به تایید سازمان حفاظت از محیط زیست هم برسد.
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه ما موافق ساماندهی چالابه به عنوان ورودی منطقه حفاظت شده بیستون هستیم، تاکید کرد: رویکرد حفاظت مشارکتی بهترین راهکار برای این امر است که با مشارکت بخش خصوصی هم امکاناتی اولیهای برای استفاده مردم در این منطقه فراهم شود و هم آسیبی به منطقه وارد نشود.
به وضعیت «قرهسو» انتقاد داریم
وی در ادامه انتقادی هم از وضعیت رودخانه قرهسو و ورود پساب به آن داشت و گفت: بارها در این خصوص به دستگاههای مربوطه از جمله شهرداری و آب منطقهای که در لایروبی کوتاهی کردند تذکر کردیم.
مدیرکل محیط زیست کرمانشاه با بیان اینکه آلودگی قرهسو فقط به پساب محدود نمیشود، افزود: رها کردن نخالههای ساختمانی در حاشیه رودخانه نیز به آلودگی آن دامن زده است.
دزفولینژاد تاکید کرد: در حال پیگیری این موضوع و پای کار آوردن شهرداری نیز هستیم و چنانچه پیگیریها در کارگروه مدیریت پسماند به نتیجه برسد، حتی میتوانیم شهرداری را به جهت کوتاهی در مدیریت نخالهها به مراجع قضایی معرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه یک محل در نزدیک جاده سراب نیلوفر برای تخلیه نخالههای ساختمانی تعیین شده، خاطرنشان کرد: شهرداری موظف است پسماندهای ساختمانی را صرفا در همین محل تخلیه کند.
پیگیری ارتقاء بوزین و مرهخیل و زلهزرد
مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه از پیگیری برای اصلاح حدود پنج منطقه تحت مدیریت محیط زیست خبر داد و عنوان کرد: برخی از مناطق تحت مدیریت ما با طرحهای هادی روستایی تداخل داشته و ارزش حفاظتی چندانی ندارد که به دنبال اصلاح حدود پنج منطقه هستیم که باید به تایید سازمان محیط زیست برسد.
دزفولینژاد خاطرنشان کرد: به علاوه قصد داریم منطقه حفاظت شده بوزین و مرهخیل را نیز به پناهگاه حیات وحش و همچنین پناهگاه حیات وحش زلهزرد را نیز به پارک ملی ارتقا دهیم.
وی یکی دیگر از برنامههایی که برای مناطق تحت مدیریت محیط زیست در دستور کار است را استفاده از دوربینهای پایش تصویری در مناطق تحت مدیریت محیط زیست دانست و اظهار کرد: این دوربینها میتواند امکان نظارت در مناطق با عمق چند ۱۰ کیلومتر را فراهم کند. به علاوه جلوی بسیاری از تخلفات صید و شکار گرفته خواهد شد و میتوانیم برای مقابله با حریق نیز در زمان طلایی که برای اطفاء وجود دارد، اقدام کنیم.
به گفته مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه، نصب این دوربینها برای منطقه قراویز به جهت مساحت محدود (حدود ۳۶۰۰ هکتاری) و غنای حیات وحشی که دارد در اولویت است و تلاش میشود امسال و یا نهایتا سال آینده انجام شود.
انتهای پیام
نظرات