• شنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403102920666
  • خبرنگار : 50229

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان خبرداد

معافیت چاه‌های کشاورزی از برنامه مدیریت‌بار ۱۴۰۴ با احداث نیروگاه خورشیدی

معافیت چاه‌های کشاورزی از برنامه مدیریت‌بار ۱۴۰۴ با احداث نیروگاه خورشیدی

ایسنا/خوزستان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان گفت: چاه‌های کشاورزی با احداث سامانه‌های تولید برق خورشیدی از برنامه مدیریت بار ۱۴۰۴ معاف می‌شوند .

علی خدری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی شده برای مدیریت بار بخش کشاورزی در قالب ۱۴ مگاپروژه مدیریت بار تابستان ۱۴۰۴، اظهار کرد: براساس مصوبات وزارت نیرو در قالب ۱۴ مگاپروژه، هر چاه کشاورزی که بتواند معادل ۸۰ درصد از دیماند مصرفی خود، سامانه خورشیدی نصب کند از برنامه‌های مدیریت بار سال ۱۴۰۴ معاف شده و در ماه‌های گرم سال، بخشی از انرژی موردنیاز الکتروپمپ، توسط این سامانه احداثی تامین خواهد شد.

وی با بیان اینکه سامانه‌های خورشیدی احداث شده به شبکه سراسری برق انرژی وصل می‌شوند و مشترک بخش کشاورزی همچنان برق خود را از شبکه سراسری دریافت خواهد کرد، افزود: ۱۶ درصد برق موردنیاز الکتروپمپ از طریق همین انرژی تولیدی سامانه خورشیدی مورد نظر تامین شده و ۸۴ درصد مابقی انرژی برق مورد نیاز همچنان از شبکه برق سراسری تامین خواهد شد. 

خدری خاطرنشان کرد: در مورد مشترکان بخش کشاورزی تشویق دیگری هم در نظر گرفته شده است. الکتروپمپ‌ها در ۴ ماه گرم سال که در بازه خرداد تا پایان شهریور است، مصرف برق بیشتری دارند. در این مقطع ۴ ماهه اگر مشترک معادل ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود، نیروگاه خورشیدی احداث کند، انرژی تولیدی با انرژی مصرفی تهاتر شده و کشاورز تنها هزینه ۸۴ درصد انرژی‌ای که از شبکه دریافت می‌کند را پرداخت خواهد کرد، اما نکته تشویقی این است که در ۸ ماه غیرگرم سال که از اول مهر شروع می‌شود و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد، هر مقدار انرژی که نیروگاه خورشیدی تولید کند، ساتبا(سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق) با انعقاد قرارداد تضمینی آن را خریداری خواهد کرد.

وی افزود: درآمد حاصل از فروش برق تجدیدپذیر موجب می‌شود هزینه احداث نیروگاه حداکثر طی مدت زمانی حدود ۴ تا ۵ سال به کشاورز مسترد شود که این زمان بسته به قیمت‌های سنوات بعد می‌تواند کمتر هم بشود.

خدری گفت: اگر یک کشاورز اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیتی بیش از ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود کند، ساتبا نوع دیگری از قرارداد را آماده کرده که بر این اساس، برق مازاد تولیدی کشاورز علاوه بر ماه‌های غیرگرم، در ۴ ماه گرم سال هم خریداری خواهد شد.

وی اظهار کرد: کشاورزانی که نیروگاه با ظرفیت‌های بالاتر از مصرف احداث می‌کنند، می‌توانند به جای فروش برق به ساتبا، برق مازاد تولیدی را در تابلوی سبز بورس نیز ارائه کنند که در این حالت درآمد بیشتری نصیب کشاورزان می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان بیان کرد: برای استفاده از این شرایط، کشاورزان به شرکت توزیع برق خوزستان مراجعه و براساس تیپ‌های قراردادی موجود، اقدام به انعقاد قرارداد کنند و شرکت توزیع نیز به نمایندگی از ساتبا، خدمات لازم را به کشاورزان ارائه می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۳۰ ۱۶:۰۰

کشاورزی منطقه ما در شیراز بلوار نصر داره نابود میشه بخاطر قطعی برق مدت طولانی در روز ، تنها درامدمان سبزی کاری هست. نباید برق کشاورزی رو قطع کنند یا حداقل اگر هم بخوان قطع کنن دو سه ساعت باشه نه هشت ساعت

avatar
۱۴۰۳-۱۱-۰۱ ۰۳:۴۶

احداث نیروگاه خورشیدی لازمه آن فراهم کر دن پنل خورشیدی ارزان هست تولید برق مساوی است لوازم تولید برق در دسترس باشد

avatar
۱۴۰۳-۱۱-۰۱ ۲۰:۵۹

هزینه خورشیدی از کجا بیاریم ؟