• شنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403102920556
  • خبرنگار : 71271

LED کوانتومی ساخته ‌شد

LED کوانتومی ساخته ‌شد

با همکاری یک تیم تحقیقات بین‌المللی از کره‌جنوبی و استرالیا، LED کوانتومی ساخته شد. در این LED از نیترید بور هگزاگونالی و گرافن استفاده شده است.

به گزارش ایسنا، دانشگاه علم و صنعت پوهانگ کره جنوبی (POSTECH) با همکاری دانشگاه صنعتی سیدنی اقدام به توسعه فناوری ساخت LED کوانتومی کرده‌اند که در آن از گرافن استفاده شده است. این تیم از گرافن برای توسعه دیود ساطع‌کننده نور کوانتومی (کوانتوم ال‌ای‌دی) استفاده کرده است.

این دیود کوانتومی طوری طراحی شده که می‌تواند با استفاده از یک اتم نور ساطع کند. این فناوری نوآورانه با تزریق بارها به یک ماده لومینسانس متشکل از یک اتم، نور تولید می‌کند.

این تیم تحقیقاتی بین‌المللی، برای ساخت این نوع دیود نوری کوانتومی از نیترید بور شش‌ضلعی (hBN) استفاده کرده است، ماده‌ای که به دلیل توانایی محدود کردن پایدار الکترون‌ها در نقص‌های مختلف اتمی خود شناخته شده است. برخلاف نقاط کوانتومی رایج، که از صدها تا هزاران اتم تشکیل شده‌اند، LED کوانتومی که توسط این تیم توسعه داده شده است، ویژگی‌های منبع نور کوانتومی عالی را حتی در دمای اتاق نشان می‌دهد. این پیشرفت یک چالش مهم در این زمینه را برطرف می‌کند، زیرا فاصله باند گسترده hBN، تزریق بار الکتریکی را برای محققان دشوار کرده است، بنابراین این محدودیت مانع از توسعه دستگاه‌های LED می‌شود. برای غلبه بر این مانع، محققان ساختار تونل زنی «گرافن-hBN-گرافن» واندروالس را طراحی کردند.

به نقل از ستاد نانو، گرافن که به دلیل خواص الکتریکی استثنایی‌اش شناخته شده است، با انتقال سریع الکترون‌ها به داخل hBN نقش مهمی در این ساختار بازی می‌کند. با دوپینگ گرافن، این تیم توانست وضعیت انرژی الکترون‌ها را تنظیم کند و در نتیجه کارایی تزریق بار را به حداکثر برساند. بارهای تزریق شده سپس هدایت شدند تا بر روی نقص‌های اتمی درون hBN متمرکز شوند که منجر به تابش موفق نور در طیف گسترده‌ای از طول موج‌ها از مرئی تا مادون قرمز نزدیک شد.

توانایی این دستگاه برای عملکرد پایدار در دمای اتاق نشانگر پیشرفت قابل توجهی در زمینه فناوری‌های کوانتومی است. پارک کیو نا، دانشجوی کارشناسی ارشد در POSTECH، بر تاثیر بالقوه این توسعه تاکید و اظهار کرد: این دستاورد جدید، فرصت‌های تازه‌ای را برای استفاده از دستگاه‌های اپتوالکترونیک و فناوری‌های کوانتومی نسل بعدی باز خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha