• شنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403102920487
  • خبرنگار : 50037

درودگری همدان مغفول از نگاه سرمایه‌گذاران

درودگری همدان مغفول از نگاه سرمایه‌گذاران

ایسنا/همدان استان همدان از جمله استان‌های مطرح در حوزه هنر صنعت چوب بوده که شهر ملایر به عنوان شهر جهانی مبل و منبت، خود حاکی از این هنر زیبای شناخته شده استان همدان در دنیاست و این استان در این حوزه حرفِ بسیار برای گفتن دارد.

در استان همدان  در حال حاضر حدود ۳۰  تا ۴۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم در حوزه صنعت چوب و درودگری اشتغال دارند و به فراخور اشتغال خود در این حوزه مطالبات و مشکلاتی دارند که به‌طور قطع تحقق این مطالبات آنان از نقش موثری در رونق هر چه بیشتر صنعت درودگری این استان برخوردار خواهد بود. ضمن اینکه همایش و  گردهمایی بزرگ هفته گذشته حمایت از صنعت چوب استان همدان نوید بخش توجه مسئولان به این حوزه و حمایت از سرمایه‌گذاران و تولید کنندگان و درودگران استان بود.

خبرنگار ایسنا درباره اینکه صنعت چوب استان همدان دارای چه مشکلاتی است و برای حل این مشکلات چه اقداماتی توسط مسئولان در دست اقدام بوده و یا باید انجام شود؟ با مسئولان امر به گفت‌وگو پرداخته است.

وجود ۲۰۰۰ واحد درودگری دارای مجوز و پروانه کسب در همدان

رئیس اتحادیه درودگران استان همدان گفت: در استان همدان حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم در حوزه صنعت چوب اشتغال دارند که از این تعداد فعال حوزه صنعت چوب حدود ۱۰ هزار نفر آن به شهر همدان اختصاص دارد.

مهران حسن‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وجود ۲۰۰۰ واحد درودگری دارای مجوز و  پروانه کسب در همدان، تصریح کرد: از این تعداد واحد و کارگاه‌های درودگری تعداد ۱۰۰۰ واحد جزء اتحادیه مبلمان و ۱۰۰۰ واحد جزء اتحادیه درودگران هستند .

وی خاطرنشان کرد: حدود ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ واحد نجاری فاقد مجوز نیز بر اساس برآوردها در سطح کوچه پس کوچه‌ها فعالیت دارند و به دلیل اینکه معمولا در داخل کارگاه کار می‌کنند و نیاز به باز بودن در کارگاه نیست برای همین تاکنون این موارد از کارگاه‌ها شناسایی نشده‌اند.

حسن‌نژاد با اشاره به اشتغال واحدهای درودگری، یادآور شد: تعداد ۱۰ کارگاه درودگری در منطقه علاقبندیان شهر همدان دارای بیش از ۵۰ نفر نیروی کار بوده و برای افراد بسیاری اشتغال مستقیم ایجاد کرده‌اند ضمن اینکه هر یک از واحدها نیز به‌طور میانگین برای سه تا چهار نفر اشتغال ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: تاکنون طی ثبت‌نام از درودگران در شهرک بوعلی یک تعداد ۳۰ قطعه برای فعالیت درودگران ساخته شده  و در شهرک بهاران نیز ۳۰ قطعه دیگر در حال ساخت است.

وی اظهار کرد: در( شهرک بوعلی سه) تعداد ۸۰ قطعه زمین برای احداث واحد درودگران داده شد که طی فراخوان ۳۰۰ نفر از درودگران برای درخواست زمین در این شهرک ثبت‌نام کردند اما به دلیل سنگین بودن اقساط و نیز قیمت بالای زمین از تصمیم خود منصرف شدند و کنار رفتند.

تقاضا برای دریافت زمین در داخل شهرک بالاست

حسن‌نژاد گفت: بسیاری از واحدهای درودگری و کارگاه‌های نجاری همدان استیجاری هستند و تقاضا برای دریافت زمین در داخل شهرک بالاست اما متاسفانه به دلیل اقساط سنگین و گران بودن زمین امکان خرید واحد در شهرک را ندارند.

رئیس اتاق اصناف همدان با اشاره به ضرورت احداث شهرک تخصصی چوب در همدان به منظور ساماندهی  درودگران، تصریح کرد: با ایجاد شهرک تخصصی چوب علاوه بر ساماندهی درودگران و کارگاه های درودگری، واحدهای صنفی، صنعتی، خدماتی، ابزار و یراق آلات و فروشندگان حوزه صنعت چوب و مشاغل جانبی آن را نیز می توان در این شهرک  مستقر، ساماندهی و متمرکز  و نمایشگاه ویژه صنعت چوب را نیز در این شهرک راه‌اندازی کرد.

حسن‌نژاد مستأجر بودن واحدهای درودگری را بزرگ‌ترین مشکل و معضل درودگران و نجاران استان دانست و افزود: اجاره‌ای بودن اکثریت واحدها و کارگاه‌های درودگری همدان موجب شده هر یک از واحدها هزینه‌های هنگفتی را برای اجاره بها پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه بیشتر درودگران همدان در منطقه علاقبندیان پراکنش دارند و بواسطه بورس بودن این منطقه اجاره بها و هزینه‌های این منطقه بسیار بالاست، تصریح کرد: قیمت بالای مواد اولیه و چوب و ام‌دی‌اف دومین مشکل درودگران از جمله درودگران همدانی به شمار می‌رود.

نبود کارخانه تخته فشرده در همدان

رئیس اتحادیه درودگران همدان با اشاره به عدم وجود کارخانه تخته فشرده ام‌دی‌اف، نئوپان و فیبر در استان، اظهار کرد: نبود کارخانه تخته فشرده در استان و غرب کشور موجب شده که به دلیل عدم وجود استحصال از منطقه جنگل‌های شمال، اکثر مواد اولیه کارخانجات نئوپان و ام‌دی‌اف سازی شمال کشور از منطقه همدان و مناطق کوهستانی تامین شود.

حسن‌نژاد اظهار کرد: با توجه به نبود کارخانه تخته فشرده نئوپان، ام‌دی‌اف و فیبر در استان، ضایعات چوب از همدان با دلالی‌های بسیار به کارخانه‌های تخته فشرده شمال کشور ارسال می‌شود و پس از فرآوری و تبدیل به تخته فشرده شدن به تهران ارسال و از آنجا برای فروش با قیمت چندین برابری، دوباره به استان بر می‌گردد.

وی با بیان اینکه ضایعات چوب استان به عنوان یک سرمایه برای استان بوده که استان می‌تواند از این پتانسیل با فرآوری‌های لازم موجب ارزش افزوده بسیار چشمگیری برای منطقه شود، خاطرنشان کرد: استان همدان کُریدور منطقه غرب کشور بوده و تمام مسیر استان‌های غرب کشور چون کرمانشاه و سنندج که دارای ضایعات چوب هستند از مسیر همدان‌ می‌گذرد.

حسن‌نژاد با اشاره به ضرورت ایجاد کارخانه تخته فشرده نئوپان و فیبر و ام‌دی‌اف در استان همدان با جذب سرمایه‌گذار، تصریح کرد: به‌طور قطع ایجاد چنین کارخانه‌ای در استان همدان به عنوان کُریدور منطقه غرب کشور از نقش موثری در فرآوری ضایعات چوب استان و غرب کشور با ارزش افزوده مناسب برخوردار خواهد بود.

وی با بیان اینکه چوب جز کالاهای لوکس به شمار می‌رود، افزود: با توجه به طرح تنفس جنگل‌های شمالی و ممنوعیت برداشت چوب از جنگل‌های شمال، در صنعت چوب و مبلمان کشور معمولا از چوب‌های راش و وارداتی استفاده  می‌شود که بسته به درجات مختلف آن از قیمت هر مترمکعب  ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان شروع شده و تا قیمت هر مترمکعب ۱۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد و این میزان قیمت برای هر مترمکعب چوب برای تولید کنندگان صنعت چوب ما بسیار سنگین و هنگفت است.

درخت گردوی صنعتی در استان نداریم 

حسن‌نژاد با بیان اینکه متأسفانه با وجود اینکه استان همدان بالاترین مصرف چوب راش را دارد اما این استان وارد کننده چوب ندارد، اظهار کرد: باید برای حل این مشکل درودگران همدانی چاره‌ای اندیشیده شود، اگر برای چوب وارداتی ارز تخصیص داده شود و از هزینه‌های گمرکی آن بکاهند و نیز یک فروشنده و واسطه را مشخص کنند که از طریق اتحادیه و تعاونی درودگران همدان چوب را بدون واسطه از ترکیه یا گرجستان وارد کنند به‌طور قطع از نقش موثری در کاهش قیمت چوب وارداتی استان برخوردار خواهد بود.

رئیس اتاق اصناف همدان ادامه داد: در رابطه با زراعت چوب راش توسط منابع طبیعی مطالعاتی در استان انجام داده و مشخص شد که راش بومی همدان نیست و برای همین زراعت چوب راش در استان همدان پاسخگو نخواهد بود.

وی با بیان اینکه درخت گردو جزو درختان بومی استان همدان به شمار می‌رود، تصریح کرد: درودگران استان همدان معمولا به دلیل ارزشمند بودن درختان گردو از درختان گردوی خشک شده استفاده دارند و درخت گردوی صنعتی در استان نداریم.

حسن‌نژاد بیان کرد: منابع طبیعی در برخی از جنگل‌های دست‌کاشت برخی درختان را در حال کشت است که اکثراً از خانواده صنوبران زودبازده هستند که در بحث مبلمان راحتی استفاده دارد و در این نوع از کار، مبلمان با پارچه کاور می‌شود این نوع از چوب خانواده صنوبران مناسب مبلمان ملایر نمی‌شود چرا که مبلمان ملایر اکثراً چوب سفید راش و گردو نیاز دارد که کار دست و منبت بر روی آن انجام دهند.

حاشیه همدان پتانسیل خوبی برای کاشت درختان صنعتی و زراعت چوب دارد

رئیس هیئت مدیره تعاونی درودگران همدان هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر اینکه اعتقاد ما بر این است که صنعت چوب اولین صنعت استان بوده و استادکاران خوبی در همدان فعالیت دارند، افزود: در حال حاضر دانشگاه آزاد همدان دارای رشته مهندسی صنایع چوب هستیم که اتحادیه درودگران خود بانی این امر شد و بدون شک در چند سال آینده از نقش موثری در تبدیل همدان به یک شهر قوی در صنعت چوب برخوردار خواهد بود.

ایرج توکلی همچنین با بیان اینکه حاشیه‌ها و کوه‌های اطراف همدان پتانسیل خوبی برای کاشت درختان صنعتی و زراعت چوب دارد و بارها نسبت به این امر تاکید کرده‌ایم، ادامه داد: با کاشت درختان صنعتی و زراعت چوب علاوه بر ایجاد فضای سبز می‌توان در زمینه بهره برداری از درختان صنعتی کاشته شده در زمینه صنعت چوب استان استفاده کرد و از خرید چوب از سایر استان‌ها بی‌نیاز شد.

توکلی پراکندگی و عدم ساماندهی درودگران را بزرگترین مشکل درودگران شهرستان همدان دانست و اظهار کرد: در همدان غیر از صنف درودگران تمام صنوف دارای یک راسته بازار هستند اما درودگران مکان و جای مشخصی نداشته و به صورت پراکنده فعالیت دارند.

وی همچنین با بیان اینکه نبود شهرک تخصصی صنعتی چوب یکی از جمله مشکلات درودگران شهرستان همدان به شمارمی‌رود، گفت:ایجاد شهرک تخصصی صنفی صنعت چوب در استان همدان برای استقرار کارگاه‌های صنعت چوب ضرورت دارد و این امر مستلزم توجه مسئولین دستگاه‌های ذی ربط در کنار حمایت مسئولین اتحادیه درودگران استان خواهد بود.

توکلی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۴۰ دپو ضایعات چوب در همدان داریم که روزانه هر یک دو تا سه کامیون چوب به شمال کشور ارسال می‌کنند، یاد آورشد: بر اساس آمار رسمی سال ۹۹ وزارت صنعت‌معدن و تجارت روزانه ۶۰ کامیون‌بزرگ ضایعات چوب از استان همدان خارج می‌شود.

وی با اشاره به  عدم وجود کارخانه تخته فشرده ام‌دی‌اف، نئوپان و فیبر در استان  اظهار کرد: این طرح یک طرح بزرگ‌صنعتی و خاص و حتی شاید ملی می‌تواند باشد که برای اجرای چنین طرحی باید یک‌ سرمایه‌گذار خاص و یا یکی از بنیادهای قوی اقتصادی کشور چون بنیاد برکت و یا یک هلدینگ ورود داشته باشد.

احداث شهرک تخصصی چوب در همدان در اولویت اقدام است

احمد شانیان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه احداث شهرک تخصصی چوب از مطالبات درودگران استان و در اولویت اقدام است، به ایسنا گفت: همدان مهد هنر صنعت چوب است و در مناطق جنوبی استان مانند ملایر، نهاوند و تویسرکان شاهد رونق مبل و منبت به عنوان یکی از شاخه‌های این هنر ارزشمند هستیم.

وی با بیان اینکه در این رشته هنری از وجود استادکاران با تجربه و صاحب نام بهره‌مند هستیم، افزود: تکمیل زنجیره تولید در استان از دغدغه‌های استاندار همدان و از نیازهای ضروری صنعت چوب است.

شانیان با بیان اینکه در راستای تکمیل زنجیره تولید این هنر صنعت نیازمند هدایت سرمایه‌گذاری‌های جدید به این سمت و سو هستیم، تصریح کرد: به‌روزرسانی تولیدات براساس سلیقه مشتری، مواد اولیه، برندینگ و تبلیغات  از الزامات هنرصنعت چوب برای توسعه و پیشرفت به شمار می‌رود.

از سرمایه‌گذاری در صنعت چوب استان همدان استقبال می‌کنیم

حمید ملانوری شمسی، استاندار همدان  هم هفته گذشته در سومین گردهمایی بزرگ سالانه حمایت از صنعت چوب، رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب‌ و کار با اشاره به حمایت همه جانبه مدیریت استان از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اظهار کرد:  از سرمایه‌گذاری در صنعت چوب استان همدان با آغوش باز  استقبال می‌کنیم.

وی اظهار کرد: صنعت چوب یکی از هنر صنعت‌های شناخته شده در استان همدان است که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های استانی، در این بخش می‌توان این صنعت را به سطحی جدید از تولید و صادرات رساند.

وی بیان کرد: آثار فاخر تولیدشده توسط هنرمندان این استان نه‌تنها در کشور، بلکه در دنیا شناخته شده‌اند، بنابراین توجه به کیفیت و فناوری هنر چوب باید با فناوری‌های روز دنیا همگام شود، چرا که این پیشرفت می‌تواند به افزایش کیفیت، کارایی و جایگاه جهانی این هنر کمک کند. 

ملانوری شمسی با اشاره به اینکه ایجاد شهرک‌های تخصصی در حوزه‌هایی مانند صنعت چوب نیاز اصلی توسعه این صنعت به شمار می‌رود، افزود: شهرک‌های تخصصی می‌توانند باعث رونق اقتصادی و اشتغال شوند که با این نگاه دولت در کنار هنرمندان و تولیدکنندگان خواهد بود تا موانع موجود را برطرف کند و فضایی مناسب برای رونق اقتصادی ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، امیدواریم با توجه به نبود کارخانه تخته فشرده ام‌دی‌اف، نئوپان و فیبر در غرب کشور، استان همدان برای رونق هرچه بیشتر حوزه صنعت چوب خود از این امر به عنوان‌ یک فرصت طلایی استفاده کرده و با بررسی این طرح اقتصادی صنعتی در صورت امکان دورخیز مناسبی را برای اجرای این پروژه عظیم صنعتی با جذب سرمایه‌گذار مناسب در استان بردارد و از خروج مواد اولیه ضایعات چوب منطقه به سایر استان‌های دیگر با این اقدام بکاهد ضمن اینکه از ایجاد شهرک تخصصی صنعتی چوب همدان نیز برای رونق  اشتغال و ساماندهی کسب و کار خانواده بزرگ صنعت چوب همدان نیز نباید مغفول ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha