به گزارش ایسنا، «آنالنا بربوک»، وزیر امور خارجه آلمان دولت این کشور را به دلیل بلاتکلیفی در کمک به اوکراین مورد انتقاد قرار داد، امری که در آستانه انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور از اختلافات عمیق در کابینه موقت و تنشهای فزاینده میان احزاب سیاسی آلمان خبر میدهد.
بربوک که یک سیاستمدار برجسته از حزب «سبزها» است، در مصاحبهای با «پالتیکو» گفت: «آلمان در حال حاضر به عنوان نیروی محرکه سیاست صلح در اروپا دیده نمیشود و صادقانه بگویم، این موضوع مرا آزار میدهد. حتی اکنون در جریان کمپین انتخاباتی، برخی به دیدگاههای ملی یا چگونگی کسب تنها چند رأی بیشتر در انتخابات پارلمانی اولویت میدهند، به جای اینکه مسئولیت واقعی تأمین صلح و آزادی اروپا را بر عهده بگیرند.»
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات با تصویب بودجه حمایتی برای اوکراین از محل بودجههای اجتماعی مخالفت کرده و خواستار آن شده است که این بودجه حمایتی از طریق افزایش سقف بدهی دولت تحت قانون اساسی امکانپذیر شود. او هفته گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که با بسته کمکی ۳ میلیارد یورویی برای اوکراین که مورد حمایت بربوک و دیگر رهبران سیاسی آلمان است، موافقت نخواهد کرد، مگر اینکه این کمک از طریق بدهیهای جدید تأمین مالی شود.
به گزارش پالتیکو، احزاب راستگرای «اتحادیه دموکرات مسیحی» و «دموکرات آزاد» اصول مالی محافظهکارانه داشته و با ایجاد بدهیهای جدید برای تأمین این بودجه کمکی مخالف هستند، پس احتمالاً این بسته کمکی به دلیل بنبست سیاسی متوقف خواهد شد.
اعتماد اروپا از دست میرود
بربوک که برای تصویب این بسته ۳ میلیارد یورویی تلاش میکند، بارها نگرانی خود را نسبت به رویکرد محتاطانه شولتس در کمک به اوکراین ابراز کرده و میگوید برلین در حال از دست دادن اعتماد متحدان اروپایی خود است. او گفت: «این اعتماد نباید دوباره با تردید آسیب ببیند، زیرا ممکن است کشورهای دیگر نگران شوند که آلمان از حمایت آنها منصرف شود.»
بربوک همچنین با طرح این ادعا که دولتهای پیشین آلمان «هشدارها درباره نیات تهاجمی کرملین» را نادیده گرفتند، از آنها انتقاد کرد. او بهویژه حزب اتحادیه دموکرات مسیحی تحت رهبری «آنگلا مرکل»، صدراعظم سابق این کشور و حزب سوسیال دموکرات را به دلیل ساخت خط لوله بحثبرانگیز «نورد استریم ۲» میان روسیه و آلمان سرزنش کرد.
آنگلا مرکل در آن زمان بارها تاکید کرده بود که ساخت این خط لوله انتقال گاز در دریای بالتیک یک «پروژه متعلق به بخش خصوصی» است که دولت آلمان در آن نقش محدودی دارد، اما بربوک در گفتگوی تازه خود با پالتیکو گفت: «همانطور که نورد استریم ۲ هرگز یک پروژه صرفاً اقتصادی نبود، تصادفی هم نیست که کابلهای انتقال داده زیردریایی در دریای بالتیک مرتباً آسیب میبینند.»
غیرقابل پیشبینی بودن ترامپ و محبوبیت اروپا
در آستانه انتخابات ۲۳ فوریه آلمان، حزب سبزها به رهبری بربوک با ۱۴ درصد حمایت در نظرسنجیها در جایگاه چهارم قرار دارد و از ائتلاف محافظهکار تحت رهبری «فریدریش مرتس» بسیار عقب است. درصورت پیروزی محافظهکاران، هنوز مشخص نیست که کدام حزب یا احزاب را برای تشکیل ائتلاف دعوت خواهند شد، اما محافظهکاران و حزب سبزها در بسیاری از مسائل سیاست خارجی، از جمله کمک به اوکراین و هزینههای دفاعی، همسو هستند.
بربوک به پالتیکو گفت که آلمان باید سرمایهگذاری بیشتری در امنیت خود انجام دهد و افزود: «این ضروری است که کشور ما به طور مداوم بیش از ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را به امور دفاعی اختصاص دهد... در سالهای بحرانی، این رقم حتی میتواند به ۳ درصد نزدیک شود.»
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آینده ایالات متحده اعلام کرده است که خواهان اختصاص ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو ناتو به هزینههای دفاعی است، مبلغی که با هدف کنونی ۲ درصدی این ائتلاف اختلاف فاحشی دارد. او در گذشته از کمکاری آلمان در افزایش بودجههای دفاعی انتقاد و تهدید کرده است که اگر کشورهای ناتو سهم خود از هزینههای این ائتلاف را متقبل نشوند، آمریکا از آنها در برابر حمله احتمالی روسیه حفاظت نخواهد کرد.
با این حال، بربوک نسبت به دولت ترامپ خوشبین است. او در این مصاحبه گفت: «ما هر جا که ممکن باشد همکاری خواهیم کرد، زیرا آمریکا همچنان یکی از نزدیکترین شرکای ما بوده و دهههاست که دوست ما بوده است. اما اگر در برخی حوزهها اوضاع سختتر شود، اروپا از مسیر خود منحرف نخواهد شد.»
او با بیان غیرقابلپیشبینی بودن ترامپ و اینکه اظهارات اخیرش درباره جزیره گرینلند و کانال پاناما «میتواند برای برلین مفید واقع شود»، گفت: «من تازه از کنفرانسی در ریاض، عربستان سعودی، بازگشتهام. در آنجا، موضوعاتی مانند گرینلند و کانال پاناما حتی میان شرکای عرب ما مسائل اصلی بودند. شما میتوانید حس کنید که چقدر این ادعاها برای بسیاری مضحک به نظر میرسد و دقیقاً همین مضحک بودن است که بازیگرانی مانند کشورهای عربی را به اروپا نزدیکتر میکند.»
ترامپ اخیرا پیشنهاد در اختیار گرفتن کنترل جزیره گرینلند و کانال پاناما را مطرح کرده و گزینه حمله نظامی برای تحقق این خواستهاش را رد نکرده است. او در نخستین دوره ریاستجمهوری خود از ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ نیز چنین پیشنهاداتی داشت.
انتهای پیام
نظرات