خداداد شیخ زاده در گفت وگو با ایسنا، افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری ویروسی خونریزی دهنده ی تب دار و حادی است که می تواند از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون، ترشحات یا لاشه گوشت دام آلوده یا خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ فرد مبتلا به بیماری انتقال یابد.
وی ادامه داد: این بیماری در دام هیچ گونه علائم مشخصی ندارد.
وی با بیان اینکه از جمله علائم بیماری می توان به شروع ناگهانی تب، سردرد شدید، درد شدید در ناحیه پشت و کمر، تهوع و استفراغ، اسهال و درد شکم و در برخی از مواقع خونریزی از تمام نقاط بدن به خصوص بصورت زیرپوستی اشاره کرد، گفت: در صورت تاخیر فرد بیمار در مراجعه به بیمارستان، می تواند منجر به مرگ وی شود.
دکتر شیخ زاده توصیه کرد: مردم از خرید لاشه های بدون مهر اداره دامپزشکی ( کشتار غیر مجاز ) خودداری کنند، هنگام هر نوع تماس با دام یا لاشه آن مانند قصابی، کمک به زایمان دام، خرد کردن گوشت تازه، تیمار کردن، پشم چینی، تمیز کردن آغل یا طویله و... از وسایل حفاظت فردی شامل کلاه، ماسک، عینک، دستکش، روپوش، پیش بند پلاستیکی و چکمه استفاده کنند.
وی همچنین گفت: قبل از خرد کردن، دستکاری و مصرف گوشت تازه ی دام ذبح شده، حداقل به مدت ۲۴ ساعت از امعاء و احشای آن مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و در دمای ۴ تا ۸ درجه نگهداری کنند، از مصرف جگر و گوشت دام به صورت خام یا نیم پز جدا خودداری کرده و هرگز کنه را با دست جدا یا له نکنند.
وی یادآور شد: در صورت مشاهده فردی با علایم شبیه سرماخوردگی و یا خونریزی از نقاط مختلف بدن با سابقه تماس با دام؛ فورا وی را به بیمارستان بوعلی زاهدان و در سایر شهرستان ها به نزدیکترین بیمارستان یا مرکز خدمات جامع سلامت راهنمایی کنید.
انتهای پیام
نظرات