• پنجشنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403102719441
  • خبرنگار : 50604

نان کامل چه تاثیری بر سلامتی ما دارد؟

نان کامل چه تاثیری بر سلامتی ما دارد؟

ایسنا/گلستان یک کارشناس تغذیه در گرگان ضمن تشریح ویژگی نان کامل گفت: بر اساس پژوهش‌های انجام‌شده، افرادی که از نان‌های کامل استفاده می‌کنند کمتر در معرض بیماریهای گوارشی، مشکلات معده و سرطان انتهای روده بزرگ یا راست روده قرار می گیرند.

اراز محمد قرنجیک نژاد در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه مردم ما بیشتر نان بربری و یا نیمه حجیم مصرف می‌کنند، اظهار کرد: معمولاً برای تهیه نان ابتدا باید خمیر آن با کمک آب، آرد، نمک و خمیر مایه تهیه شده و به اصطلاح پدیده تخمیر صورت بگیرد و هرچقدر آماده‌سازی خمیری که برای تهیه نان مورد استفاده قرار می‌گیرد، زمان بیشتری صرف شود، نان طبخ شده کیفیت بهتری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه نانی که پدیده تخمیر در آن به درستی و با صرف زمان مناسب شکل گرفته باشد، سبوس موجود در آن قابل هضم‌تر خواهد بود، گفت: اگر سبوس موجود در نان به خوبی هضم و لیز نشود موجب بروز مشکلاتی از قبیل کرامپ‌های شکمی، مشکلات گوارشی نظیر نفخ می‌شود.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی به مردم توصیه کرد حتماً از نان‌های که با آرد کامل و یا حاوی سبوس تهیه شده در برنامه غذایی خود استفاده کنند و اضافه کرد: وجود سبوس به میزان کافی در نان می‌تواند به درمان تنبلی روده و پیشگیری از یبوست کمک کند.

نان کامل به چه نانی می گویند و چه تاثیری بر سلامتی ما دارد؟

وی استفاده از نان کامل را عاملی برای پیشگیری از مشکلات معده و سرطان انتهای روده بزرگ یا راست روده دانست و اضافه کرد: یکی از موادغذایی که می‌تواند محیط و حرکات روده را نرمال کند تا باکتری‌های مفیدروده یا پروبیوتیک‌ها بتوانند فعالیت‌های عادی خود را انجام دهند، مصرف نان‌های تهیه شده از آرد کامل یا سبوس دار است؛ به شرط آنکه پدیده تخمیر خمیر نان به خوبی مراعات شده باشد، به این معنی که حداقل یک تا چهار ساعت زمان برای تخمیر و استراحت اولیه نان صرف شود.

قرنجیک نژاد با بیان اینکه کمبود فیبرغذایی و به دنبال آن مشکل یبوست باعث عدم جذب مواد مغذی مثل کلسیم، منیزیم، سدیم و ویتأمین‌های گروه b می‌شود، افزود: حتماً زمان استراحت ثانویه خمیر حدود نیم ساعت الی ۴۵ دقیقه باشد تا نانی سالم به دست مصرف‌کننده برسد.

کارشناس تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: نان‌ها حدود ۱۲ درصد پروتئین دارند که می‌تواند قسمت بسیاری از پروتئین دریافتی مردم و مخصوصاً ورزشکاران را تأمین کند؛ البته اگر نان ما خیلی برشته یا به عبارتی کاراملی شود پروتئین‌های موجود در نان بصورت کامل جذب بدن ما نمی‌شود. بنابراین نانواها باید توجه کنند که در هنگام پخت خمیر رطوبت کافی داخل تنور وجود داشته باشد که نان بتواند قبل از برشته شدن به پخت کامل برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha