عبدال دیانتی نسب روز چهارشنبه ۲۶ دی ماه در جمع خبرنگاران افزود: با هدف پایش سلامت پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی در آبگیرها، رودخانهها، تالابها و منابع آبی استان کار شمارش پرندگان مهاجر آغاز شده است.
وی اظهارکرد: کار شمارش نیمه زمستانه پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی هر ساله و به صورت هماهنگ با سایر سازمان ها و نهادهای مجر ی در جهان، در ماه ژانویه میلادی (مطابق با ۱۲ دی تا۱۲ بهمن )به اجرا در می آید و این شمارش در استان کهگیلویه و بویراحمد از صبح امروز آغاز شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این شمارش با مشارکت کارشناسان و محیط بانان مطلع و آشنا به شناسایی پرندگان آبزی و کنار آبزی در سطح استان از صبح امروز ۲۶ دی ماه در مناطق سردسیری و گرمسیری استان آغاز شده است.
به گفته وی، کار شمارش در ۱۰ سایت پرنده گیر استان از جمله تالاب برم الوان، تالاب مور زرد زیلایی،رودخانه بشار،سد کوثر، سد مارون، سد شاه قاسم، رودخانه تنگ سرخ، تصفیه خانه دهدشت، رودخانه زهره و سد چم شیر شروع شده و تا یک هفته ادامه خواهد داشت.
دیانتی نسب هدف از انجام این سرشماری را برآورد جمعیت، توزیع و پراکنش، وضعیت تنوع زیستی، ارزیابی زیستگاهها و مناطق با اهمیت برای پرندگان دانست و تصریح کرد: در این شمارش علاوه بر کار شمارش پرندگان، منابع آبی استان نیز مورد پایش و تحلیل قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: بدلیل وجود چندین تالاب و سایت مهم پرنده گیر در سطح استان، منابع آبگیر ما سالانه میزبان پرندگان مهاجر زیادی از کشورهای دیگر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد شکار بی رویه توسط انسانها را از مهمترین تهدیدها برای گونههای مختلف پرندگان دانست و عنوان کرد: شکار غیرقانونی پرندگان تاثیر مخربی بر حیات گونه های جانوری در یک جامعه دارد چرا که شکار غیرقانونی بیشترین تاثیر بر انقراض گونه های کمیاب پرندگان دارد.
به گزارش ایسنا، دیانتی نسب بیان کرد: کهگیلویه و بویراحمد بدلیل آنکه ۱۰ درصد از منابع آبی کشور را تامین می کند و همچنین وجود دو نوع اقلیم آب هوای سرد و گرم سالانه میزبان مناسبی برای هزاران قطعه پرنده بومی و مهاجر آبزی و کنار آبزی است.
انتهای پیام
نظرات