مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در این آئین که شامگاه سهشنبه، ۲۵ دی در تالار شیخ بهایی شاهینشهر برگزار شد، اظهار کرد: اصفهان استانی بینظیر است و سرمایهها و مفاخر بسیاری دارد که مایه مباهات اصفهان است.
وی ادامه داد: همه، مسائل استان اصفهان را میدانند و اطلاع دارند که با چه چیزهایی دست و پنجه نرم میکند. ما آلودگی هوا را داریم، موضوعات اقتصادی را داریم، مشکلات صنایع بسیار زیاد است، مشکلات نوظهوری نیز مانند ناترازی انرژی نیز داریم که همۀ کشور را درگیر کرده است، مسائل فرهنگی و آسیبهای اجتماعی را نیز داریم؛ ضمن اینکه یکی از مشکلات مهم دیگر فرونشست زمین است، اما مهمتر و وخیمتر از فرونشست زمین، فرونشست نشاط است، فرونشست شادابی و تحرک و همدلی و همافزایی و نهایتاً فرونشست اعتماد است.
استاندار اصفهان با تأکید بر اینکه شهرداریها میتوانند بهعنوان پیشران در این زمینه عمل کنند چراکه وظیفه شهرداری فقط ساخت و ساز نیست، اظهار کرد: خوشبختانه شهرداری شاهینشهر به این مهم ورود کرده است.
جمالینژاد افزود: در روز پدر این موضوع را به عرض میرسانم که خوشبختانه در همین مدت محدود در استانداری بسیاری از این مسائل ریشهیابی شده و راهحلها کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت آنها برنامهریزی شده است؛ ازجمله موضوعهایی که اخیراً ورود پیدا کردهایم مسئلۀ تنشهای آبی است که اقدامات خوبی درحال انجام است. اگر موضوع تنشهای آبی حل شود فرونشست را نیز حل خواهیم کرد.
استاندار اصفهان توضیح داد: بودجه کل استان اصفهان در همین مدت دو ماه خوشبختانه با یک مولدسازی خیلی خوب به ۳۵همت درآمد رسیده یعنی معادل ۷ سال استان که کار بسیار سنگینی بوده است.
وی گفت: در حوزههای فرهنگی هنری نیز اقدامات بسیارخوبی در استان درحال انجام است ضمن اینکه زمانی که در شهرداری اصفهان نیز حضور داشتم تلاش میکردیم تا اتمسفر هنری شهر همواره حاکم باشد که خوشبختانه در استان نیز این مضوع را دنبال میکنیم.
استاندار اصفهان با بیان اینکه حفظ و اعتلای هویت موسیقی اصفهان برای ما بسیار مهم است و باید با برگزاری کارگاهها یا جشنوارههایی برای احیای موسیقی سنتی اصفهان تلاش کنیم، توضیح داد: استان اصفهان باید به سه هاب شامل هاب گردشگری، هاب هوش مصنوعی و هاب انرژیهای نوین تبدیل شود.
وی ادامه داد: درخصوص نوآوری در موسیقی، بر ترکیب موسیقی سنتی با سبکهای نوین تأکید میشود، ضمن اینکه حمایت از تولیدات تجربی و جدید در موسیقی اصفهان، پشتیبانی و ارائه امکانات، ایجاد فضاهای اختصاصی برای اجراها و تمرین، حمایت مالی برای پروژههای موسیقی و راههای جذب سرمایه، شبکهسازی و تعامل بین هنرمندان و شکلگیری گعدههای هنری، برگزرای نشستها و رویدادهایی برای ارتقای هنری و نیز تشکیل گروههای کاری مشترک برای خلق آثار مشترک اهمیت بسیاری دارد که امیدوارم جشنواره ملی موسیقی خلاق، فرصتی برای همنشینی موسیقیدانان و همنشینی هنرمندان با مردم باشد که ضمن معرفی استعدادها، مسیر حرکت هنر ما را ترسیم میکند.
جمالینژاد تأکید کرد: جشنوارهها میتواند نقطه جذب گردشگران نیز باشند، ضمن اینکه مهمترین مسئله برای موفقیت جشنوارهها استمرار آن است و بذرهایی که در چنین جشنوارههایی کاشته میشود یقیناً آیندۀ هنر ما را تضمین میکنند.
ابعاد جشنواره ملی موسیقی خلاق فراتر از شاهینشهر است
سعید ابریشمیراد، شهردار شاهینشهر نیز در آئین گفت: افتخار بزرگی است که آئین اختتامیه یک رویداد ملی را در روز میلاد حضرت علی(ع) و در روز مرد و روز پدر جشن گرفتهایم. بدون شک، مرد، موضوعی نیست که با جنسیت مرتبط باشد، مرد و مردانگی یک صفت است و بی شک همه ایرانیان و به ویژه بانوان گرامی این سرزمین مرد هستند.
وی ضمن قدردانی از زحمات عوامل و دستاندرکاران برگزاری نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق ایران افزود: پیش از برگزاری این جشنواره هرگز تصور نمیکردیم که شاهد رویدادی با این عظمت و با این کیفیت و کمیت باشیم؛ به طوری که بیش از هزار اثر به جشنوارهای رسید که با موضوع موسیقی خلاق برگزار شد.
شهردار شاهینشهر با اشاره به اهداف جشنواره ملی موسیقی خلاق ایران گفت: فارغ از مباحث کمی و کیفی جشنواره که به شکل عالی و دور از انتظار ما برگزار شد، اما آنچه بیش از همه برای ما مهم است تحقق اهداف جشنواره است. در این بین، اولین هدف این جشنواره کشف و معرفی استعدادها بود که در سطح ملی و شهرستانها اتفاق افتاد.
او ادامه داد: نکته بعدی که در واژه خلاق تجلی پیدا میکند این است که ما به دنبال جمعآوری نوآوریها، ابتکارات و خلاقیتها در حوزه موسیقی و در بخشهای مختلف جشنواره هستیم و امیدواریم که این جشنواره محملی برای مستندگاری خلاقیتها و ابتکارها و دانشی باشد که در پس هنر موسیقی نهفته است، چراکه موسیقی پیش از اینکه هنر باشد دانش بوده و به علم ریاضی وابسته است.
شهردار شاهینشهر شاهین شهر با اشاره به دستاوردهای جشنواره ملی موسیقی خلاق ایران اضافه کرد: ما امروز شاهد راهاندازی پردیس هنر موسیقی در دانشگاه عقیق شاهینشهر بودیم. وقتی از دانش در هنر موسیقی صحبت میکنیم و به دنبال آن هستیم که بواسطه این رویداد، شاهینشهر مرجعیت دانش هنر موسیقی در کشور را به خود اختصاص دهد بدون همراهی و کمک دانشگاه عقیق، ادعایی واهی بود.
او تصریح کرد: ما با برگزاری رویدادی در حوزه موسیقی خلاق به دنبال این هستیم تا بواسطه این رویداد و برای راهیابی به یک مسیر درست، از ارزشهای هنر موسیقی سنتی به ذائقه امروز ما و جوانان ما پل ارتباطی برقرار کنیم تا هنر موسیقی امروز ما جهانی شود.
ابریشمیراد با بیان اینکه موسیقی، زبان مشترک همه کشورها و اساساً زبان آفرینش و صدای زندگی است، افزود: موسیقی غنی ایران باید آثاری به زبان بینالمللی برای نسل امروز تولید کند و بتوانیم موسیقی خود را با زبان امروز به جهان معرفی و صادر کنیم و غرور گذشته خود را مجدداً با نوآوریها و ابتکارات درست پیش رو داشته باشیم که امیدوارم با برگزاری این جشنواره در سنوات آتی این اتفاق رقم بخورد.
شهردار شاهینشهر گفت: تکنولوژی و نوآوریهای جدید ازجمله هوش مصنوعی، انقلابی را در حوزه هنر موسیقی ایجاد کرده و ما شاهد تحولات عظیمی خواهیم بود که هیچ کدام از ما مایل نیستیم که ایران عزیز از این قافله عقب بماند.
وی تأکید کرد: افتتاحیه، کارگاهها، شب موسیقی نواحی و برنامه نگاهی نو در نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق ایران بیش از ۶ هزار مخاطب داشت که چنین حضوری در استان کم سابقه و یا شاید بیسابقه بوده است؛ ضمن اینکه بیش از ۳۱۰ هزار نفر از کلیپهای این جشنواره بازدید کردند درحالیکه جمعیت شاهینشهر ۲۲۰ هزارنفر است و این موضوع نشان میدهد که ابعاد این جشنواره فراتر از شهر رفته است.
ابریشمیراد توضیح داد: ما تا زمانی که ذائقه مردم را آشنا و آگاه نکنیم به آنچه که برای کیفیت مطلوب زندگی نیاز دارند مسیر خود را به درستی پیدا نکردهایم. این آمار و این حضور برای ما هشداری است که نشان میدهد جامعه به چنین رویدادهایی نیاز دارد و تا زمانی که ما انتظارات مردم از خود را در حد جمعآوری زباله و رُفت و روب و نگهداری پارک بدانیم قطعاً نمیتوانیم انجام وظیفه مطلوبی در ارتقای کیفیت زندگی امروز شهروندان داشته باشیم، چراکه آنها برای حال خوش به هنر و فرهنگ و رویدادهای اجتماعی و فرهنگی بیش از بعضی مسائل کالبدی نیاز دارند.
وی گفت: من به شورای اسلامی شاهینشهر تبریک میگویم که با درک درست این مقوله سعی کرد تا در کنار همه برنامهها و سیاستگذاریها در حوزه کالبد شهر، از فعالیتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی که روح جامعه را جلا می دهد نیز غافل نباشد.
نشستها و کارگاههای موسیقی در طول سال ادامه یابد
احمد صدری، سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق ایران ضمن ابراز امیدواری از اینکه این جشنواره در سالهای آتی نیز تداوم یابد، گفت: امیدوارم فرماندار شهرستان و شهردار شاهینشهر برای برگزاری نشستها و کارگاههای موسیقی در طول سال برنامهریزی کنند و عزیزان برگزیده در این جشنواره را در تولیدات آثارشان حمایت کنند. ما نیز در دفتر موسیقی در کنار این عزیزان هستیم.
به گزارش ایسنا، آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق ایران شامگاه سهشنبه (۲۵ دیماه) با حضور ویژۀ «استاد علی اصغر شاهزیدی» و «استاد سیدرضا طباطبایی» دو پیشکسوت روش آواز اصفهان، «مهدی جمالی نژاد» استاندار اصفهان، «سعید ابریشمی راد» شهردار شاهین شهر، «احمد صدری» سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمدعلی مرآتی» مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، «سیدمهدی سیدیننیا» مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، «حسین شاهزاده فرد» رئیس شورای اسلامی شاهین شهر، «ناصر اسدی» فرماندار شهرستان شاهین شهر و میمه، اعضای شورای اسلامی و مدیران شهری شاهین شهر و همچنین بسیاری از هنرمندان ملی عرصه موسیقی و علاقهمندان در تالار شیخ بهایی شاهین شهر برگزار شد.
اجرای زندۀ موسیقی توسط «مهرزاد اعظمی کیا» نوازنده کمانچه، «همایون جهانشاهی» نوازنده تنبک، «علی اصغر رحیمی» نوازنده تنبور، «نیلوفر باقری نژاد» نوازندۀ چنگ، اجرای ارکستر ملی موسیقی شاهینشهر که «شاهین» نام گرفته است به سرپرستی فرید اسماعیلی و خوانندگی مجتبی عسگری و همچنین اجرای ارکستر دانشگاه عقیق شاهین شهر با حضور پنجاه دانشجوی این دانشگاه از بخشهای دیگر این آئین بود.
حضور «استاد علی اصغر شاهزیدی» پیشکسوت روش آوازی اصفهان بر روی صحنه و قرائت سرودهاش در فراق زندهیاد فریدون شهبازیان «افسوس که شهباز هنر رفت ز دست، با رفتن گل دل چکاوک بشکست/ از خویش چهگویم که به جانم رسید، چون تیر غمش بر دل و جانم بنشست» و در ادامه نیز هنر آواز وی با خواندن قطعه ماندگار «باغ مست» بخش ویژۀ آئین اختتامیه نخستین جشنوارۀ ملی موسیقی خلاق ایران بود.
در ادامۀ آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی موسیقی خلاق ایران و در دو بخش ابتدا با حضور احمد صدری، استاد علی اصغر شاهزیدی سیدمهدی سیدیننیا، سعید ابریشمی راد، حسین شاهزاده فرد و حجتالاسلام قاسم باقریان امام جمعه شاهینشهر و سپس با حضور استاد مینا افتاده، استاد اردشیر کامکار، استاد رضا مهدوی، استاد محمدرضا تفضلی، استاد کارن کیهانی، استاد سیدرضا طباطبایی و امید قبادی، از برگزیدگان نخستین جشنوارۀ ملی موسیقی خلاق ایران تقدیر شد. پایانبخش آئین اختتامیه این جشنواره نیز اجرای ارکستر دانشگاه عقیق شاهینشهر با حضور پنجاه دانشجوی این دانشگاه بود.
انتهای پیام
نظرات