• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403102417571
  • خبرنگار : 50026

ترویج کشاورزی پایدار در خراسان جنوبی چالش‌ها و راهکارها

ترویج کشاورزی پایدار در خراسان جنوبی چالش‌ها و راهکارها

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به بررسی برنامه‌های ترویجی و چالش‌های موجود در این حوزه پرداخت.

حسین اکبری، در گفت وگو با ایسنا به ایجاد و فعال‌سازی سازه‌های ترویجی اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها شامل سایت‌های الگویی تولیدی، کانون‌های یادگیری، مزارع تحقیقی ترویجی و کانون جوانان روستایی هستند، همچنین، توانمندسازی و سازماندهی مددکاران ترویجی با ارائه خدمات آموزشی و ترویجی و توانمندسازی زنان روستایی و عشایری با ارائه خدمات آموزشی از دیگر اقدامات مهم جهاد کشاورزی است.

وی افزود: برگزاری کارگاه‌ها، بازدیدها، دوره‌های مهارتی آموزشی، روز مزرعه، روز انتقال یافته‌ها، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها به عنوان ابزارهایی برای انتقال دانش و تجربیات به کشاورزان مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

اکبری همچنین به چالش‌هایی نظیر مهاجرت جوانان به شهرها، بالا بودن سن کشاورزان و هزینه بالای خرید نهاده‌های کشاورزی اشاره کرد و این مسائل را موانع جدی در مسیر ترویج کشاورزی پایدار دانست.

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از برنامه‌های ترویجی برای کشت محصولات استراتژیک در استان خبر داد و گفت: همکاری‌های نزدیکی با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در زمینه ترویج کشاورزی انجام می‌شود.

وی به حضور همکاران مراکز تحقیقاتی در دوره‌های آموزشی بهره‌برداران به عنوان مدرس و حضور در مزارع تحقیقی ـ ترویجی در سطح شهرستان‌ها اشاره کرد و گفت: استفاده از فناوری‌های نوین مانند کشاورزی دقیق در خراسان جنوبی به بهبود عملکرد کشاورزی کمک می‌کند. 

سرپرست جهاد کشاورزی خراسان جنوبی همچنین بر لزوم ارتقاء سطح دانش تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در زمینه کشت محصولات ارگانیک تأکید کرد و افزود: ایجاد بستر مناسب جهت ارائه محصولات ارگانیک با قیمت مناسب و حمایت از تولیدکنندگان این محصولات از دیگر برنامه‌ها است. 

اکبری با اشاره به اطلاع‌رسانی به کشاورزان از طریق سامانه‌های پیامکی و فضای مجازی در برابر بحران‌های طبیعی گفت: کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی در حوزه زراعت، باغبانی، حفظ نباتات، مکانیزاسیون، امور دام، شیلات و آبزیان و منابع طبیعی برگزار می‌شود. 

وی به استفاده از تجربیات موفق دیگر استان‌ها در زمینه ترویج کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای برنامه‌های آموزشی-ترویجی، حفاظت از منابع طبیعی در کشاورزی است که در فرآیند انتقال دانش و توانمندسازی تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی مورد توجه قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha