• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403102417461
  • خبرنگار : 71415

وزرای دفاع اسبق انگلیس خواستار اعزام «صلحبان» به اوکراین شدند

وزرای دفاع اسبق انگلیس خواستار اعزام «صلحبان» به اوکراین شدند

بر اساس گزارش یک روزنامه انگلیسی دو تن از وزیران دفاع اسبق این کشور از حزب محافظه‌کار، خواستار شرکت سربازان انگلیس در یک نیروی صلحبان در اوکراین دوره پس از جنگ شدند.

به گزارش ایسنا، به گزارش روزنامه «ایندیپندنت»، «بوریس جانسون» که در زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ نخست وزیر انگلیس بود اخیرا یکی از کسانی بود که پیشنهاد داد سربازان انگلیسی بخشی از یک نیروی اروپایی اعزام شده به اوکراین به منظور محافظت از مرز این کشور تحت هر گونه آتش بس به اجرا در آمده در آینده باشند.

پیش از این گزارش شد که «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه ماه دسامبر به شهر ورشو سفر کرده تا با «دونالد تاسک»، نخست وزیر لهستان درباره این ایده بحث و گفت‌وگو کند. همزمان اروپا خودش را آماده روی کار آمدن دولت دوم «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده و دگرگون شدن پشتیبانی‌های غرب از کی‌یف در نتیجه سیاست‌های این دولت می‌کند. با این وجود نخست وزیر لهستان سریعا تصریح کرد که یک چنین طرحی برای اعزام نیروی اروپایی به اوکراین روی میز نیست.

اخیرا «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین پیش از سفر قابل انتظار «کر استارمر»، نخست وزیر انگلیس به کشورش به خبرنگاران اظهار کرد قصد دارد این مساله را در جریان سفر این نخست وزیر انگلیس به‌ کی‌یف مطرح سازد.

به نوشته ایندیپندنت، «گرنت شاپس» و «گوین ویلیامسون»، دو وزیر دفاع سابق انگلیس از حزب محافظه‌کار از کر استارمر خواستند که متعهد به اجرای چنین طرحی برای مشارکت سربازان انگلیسی در یک نیروی صلحبان مستقر شده در اوکراین شود.

گوین ویلیامسون که در زمان دولت «ترزا می»، نخست وزیر اسبق انگلیس، به مدت ۱۸ ماه وزیر دفاع بود در مصاحبه با روزنامه «تلگراف» گفت: «مطمئنا این چیزی است که من از آن حمایت می‌کنم. ما به وضوح همگی خواستار آن هستیم که صلح در اوکراین بازیابی شود و می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که این اتفاق به نفع اوکراین تمام شود.»

ویلیامسون اضافه کرد: «این اهمیت حیاتی دارد که امنیت اوکراین در آینده توسط طرف‌های دیگر، چه این طرف ناتو باشد و چه شرکای قابل اعتمادی نظیر بریتانیا، تضمین شود.»

گرنت شاپس نیز که تا پیش از شکست در انتخابات سراسری ماه ژوئیه به مدت یک سال وزیر دفاع انگلیس بود نیز به تلگراف بیان کرد: «بی‌تردید از این که سربازان انگلیسی در یک نیروی صلحبان بعد از جنگ در اوکراین شرکت داشته باشند استقبال خواهد شد اما این کار تاثیر چندانی در رفع نیازهای واقعی اوکراین نخواهد داشت.»

وی با گفتن اینکه انگلیس یکی از پیشتازان پشتیبانی از اوکراین در جنگ با روسیه بوده، بیان کرد: «ما حالا نیز باید در پیشنهاد کردن یک راه جسورانه و تزلزل ناپذیر برای عضویت اوکراین در ناتو پیشتاز باشیم. هر چیزی کمتر از این معادل خیانت به شجاعت اوکراین و اصولی که ما مدعی پایبندی به آن هستیم، خواهد بود.»

زلنسکی در یک به اصطلاح «طرح پیروزی» که ماه اکتبر رونمایی کرد خواستار دعوت بی‌قیدوشرط از اوکراین برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو و قرار گرفتن نواحی تحت کنترل دولت او در اوکراین «در زیر چتر ناتو» شد برای آنکه اجازه مذاکره به منظور بازگرداندن مابقی نواحی که خارج از کنترل کی‌یف هستند «از طریق دیپلماتیک» را پیدا کند.

به نوشته ایندیپندنت در بخش سوم این طرح پنج بندی،‌ زلنسکی پیشنهاد «بازدارندگی از طریق یک بسته جامعه راهبردی غیرهسته‌ای مخصوص بازدارندگی» را داده اما این بخش دارای یک ضمیمه محرمانه است که تنها با متحدان اوکراین در آمریکا، انگلیس،‌ فرانسه،‌ ایتالیا و آلمان به اشتراک گذاشته شده است.

در حالی که روسیه پیش از این عامل اصلی جنگ اخیر در اوکراین را سیاست‌های تحریک آمیز توسعه‌طلبانه ناتو برای جذب اوکراین به این ائتلاف دانسته، وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به این طرح زلنسکی کی‌یف را متهم به «کشاندن ناتو به جنگی مستقیم با روسیه» کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha