غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای این جلسه ضمن عرض تبریک اعیاد ماه مبارک رجباظهار کرد: امیرالمؤمنین امام ما و امام همه مسلمین است و همه او را به عنوان امام قبول دارند. امام یعنی چه؟ یعنی ما باید ابعاد این شخصیت را در نظر بگیریم مثل الگویی که شما جلوی خودتان میگذارید و بعد تمرین میکنید که چیزی شبیه آن بسازید و باید تمرین کنیم که شخصیت خودمان را از لحاظ مختلف به آن بزرگوار شبیه کنیم.
وی ضمن تبریک روز مرد و با گرامیداشت یاد و نام پدران آسمانی، گفت: در ماه مبارک رجب و ایامالبیض که در آن روایت بر روزه گرفتن تأکید شده است، مراسم اعتکاف در مساجد و اماکن مذهبی سطح شهر تبریز برگزار میشود و اقشار مختلف در این رویداد مذهبی و معنوی حضور دارند که قابل تقدیر است.
تکریم پدران شهدا به مناسبت ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر
جمعی از پدران شهدا و پاکبانان شهرداری تبریز به مناسبت ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر مورد تکریم و تجلیل قرار گرفتند.
در این جلسه، جمعی از پدران شهدا و پاکبانان زحمتکش شهرداری تبریز به مناسبت ولادت حضرت علی (ع) و روز مرد، در صحن علنی شورای اسلامی شهر تبریز با حضور اعضای شورا و شهردار تبریز تکریم و تجلیل شدند.
اسماعیل جبارپور پدر شهید میلاد جبارپور، بهروز اجاقی پدر شهید حسین اجاقی، حسین نومی گلزار پدر شهید وحید نومی گلزار، حسین محمدپور و رحیم فلاح پاکبان شهرداری تبریز در این مراسم مورد تکریم و تجلیل قرار گرفتند.
بررسی طرح نظارت و پیگرد فعل و ترک فعل مدیران شهرداری
در این جلسه طرح حکیمه غفوری، عضو محترم شورای اسلامی کلانشهر تبریز در خصوص طرح نظارت و پیگرد فعل و ترک فعل مدیران شهرداری ارائه و بررسی شد.
حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص اظهار کرد: این طرح، در راستای کلیت مدیریت شهری، پیشنهاد داده شده و نظارت به مدیران شهری مدنظر است.
وی ادامه داد: مدیران شهری در مسئولیتهای محوله، دانسته یا ندانسته مرتکب برخی خطاها میشوند و پس از گذران دورهٔ مسئولیت، شاهد اتفاقاتی هستیم که این اتفاقات نشانگر این است که مدیران وقت توجه کافی به مسائل و مصالح شهری نداشتهاند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: قانون تمهیداتی دارد اما قانون هم از یاد رفته است و آنگونه که باید، جدی گرفته نمیشود. جایگاه و وظیفه اعضای شورای اسلامی، یک جایگاه نظارتی است و این طرح، پیشنهادی در حوزه نظارت بر عملکرد مدیران است.
وی با اشاره به اینکه این طرح در کمیسیون تحقیق و نظارت مطرح نشده است، گفت: شیوه عملیاتی در این طرح، لحاظ نشده و اصولا باید در کمیسیون، تمهید و شیوه کار مربوط به آن تعریف شود.
در ادامه، روحالله دهقاننژاد، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: از دوجنبه میتوان به این طرح پیشنهادی، توجه داشت؛ یا در کمیسیونها دستورالعمل پیشنهاد شود و یا شهرداری بر اساس اصول، مواردی را احصا کند و ملاک عمل واقع شده و با هماهنگی شورا و شهرداری، یک رویکرد مورد قبول، لحاظ شود.
در ادامه، یاسین بجانی، گفت: در آغاز شورای ششم این مسئله یکی از دغدغهها بود چراکه پروژههایی در شهر بود که کسی هم پاسخگوی وضعیت موجود نبود و دغدغه داشتیم با عاملان برخورد شود.
وی با انتقاد از مدیرانی که صرفا در تلاش برای ارتقای پست هستند اما وظایف ذاتی خود را انجام نمیدهند، گفت: این مدیران هزینههایی به شهر و شهروندان تحمیل میکنند و پاسخگو نیستند. اعضای شورا باید پای کار باشند تا شیوهنامه و آییننامهای تدوین و از بیمسئولیتی جلوگیری شود.
در ادامه، علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: در این خصوص باید به قوانین موجود توجه باشد.
وی با اشاره به اینکه فعل یا ترک فعل مدیران، اثرات سوء داشته، گفت: این مسئله باید کنکاش شود که قانون در این حوزه وجود دارد یا ندارد؛ قانوننویسی نیاز به دقتنظر دارد. باید الزاماتی پیشنهاد شود که در صورت عدم اجرای این ملاحظات قانونی، چه ضمانتاجرایی اندیشیده شده است؟
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه موارد متعددی اجرایی نشده و هنوز راهکار مقابله با این وضعیت ارائه نشده، گفت: ضرورت دارد که ابتدا باید به وضع موجود توجه شود.در ادامه، علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: تصویب هر قانون در این حوزه، مداخله در امور حراست و دایره حقوقی است و در وظایف این حوزه تداخل دارد.
وی ادامه داد: این طرح گسترده است؛ شاهد تخلفاتی در مجموعه شهرداری هستیم و باید توجه کرد که ورود و برخوردها در این حوزه چگونه است؟ قوانینی در این خصوص وجود دارد و باید نظارت کنیم چرا با این موارد برخورد نمیشود؟.
در ادامه، روحالله دهقاننژاد، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: قوانینی در حوزهٔ مدیریت شهری وجود دارد که با وجود حذف شدن هنوز اجرا میشوند.
وی ادامه داد: وجه تمایز این طرح، این است که تمام این موارد را جمع میکند تا موارد مطرح در اولویت باشد.نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به اصل ۱۰۳ قانون اساسی، گفت: استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین میشوند، در حدود اختیارات شوراها ملزم به رعایت تصمیمات آنها هستند.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: تمام مصوبات شورای شهر قابل احترام است؛ بر همین اساس موارد باید احصا و الزام شود. مدیران شهری نیز بر همین اساس در تحویل و تودیع مسئولیت پاسخگو باشند.
در ادامه، روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: این طرح، مدخل خوبی است که کارنامه شورای ششم در این مدت بررسی شود.
وی ادامه داد: در بررسی گزارش حسابرسی، شاهد ترکفعلهای بسیاری بودیم؛ شورا در خصوص این موارد چه کرد؟ آیا یک مورد به دستگاه نظارتی گزارش شد؟.
در ادامه، روحالله دهقاننژاد، نایبرئیس شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: پیشنهاد این است که کمیتهای متشکل از کمیسیون تحقیق و نظارت، دایره حقوقی، بازرسی و حراست شهرداری و شورا و سرکار خانم غفوری بهعنوان نماینده شورا تشکیل و موارد مدنظر مشخص شود و سپس در صحن شورای اسلامی شهر تبریز، طرح و بررسی شود.
در ادامه، غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر، اظهار کرد: زاویه دید در این مسئله، تعیینکننده است و ضرورت دارد که تأکید و توجه بیشتری به این مسئله صورت بگیرد.
در ادامه، حجتالاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه اشتباهات انجام فعل بیشتر از ترک فعل است، گفت: یکی از شهرداران اسبق در میدان ائلگلی بر ملکی قیمتگذاری کرده که نخستین اشتباه این بود که غیرقانونی قیمت گذاشته شده بود. چطور میشود از پاکدستی سخن گفت اما ۶۰ میلیارد به ضرر شهرداری حکم داد؟.
در ادامه، اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: وظیفه شورا نظارت در حوزهٔ شهرداری است؛ پیش از آنکه مچ کسی را بگیریم باید پیشگیری کنیم و نظارت صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه شهردار تبریز بهعنوان منتخب شورا، باید پاسخگوی اعضای شورا باشد، گفت: اعضای شورا فقط و فقط شهردار تبریز را میتوانند مکلف به پاسخگویی کنند.
در ادامه، علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: این طرح نمیتواند به عنوان مصوبه به فرمانداری ارسال شود. ضرورت دارد که مفاد طرح و منظور از این طرح مشخص شود.
در پایان، غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: با حضور سرکار خانم غفوری بهعنوان نماینده شورا، کمیتهای متشکل از کمیسیون تحقیق و نظارت، دایره حقوقی، بازرسی و حراست شهرداری و شورا برگزار شود و مواردی درخصوص این طرح احصا شود و سپس در صحن شورای اسلامی شهر تبریز مطرح شود.
ارائه گزارش شهردار تبریز درخصوص فوت پاکبان زحمتکش شهرداری مرحوم سجاد کبیری / ضرورت افزایش جاروبهای مکانیزه در تبریز
گزارش شهردار تبریز از سانحه بهوجودآمده در حوزهٔ شهرداری منطقه چهار و فوت پاکبان زحمتکش شهرداری تبریز مرحوم سجاد کبیری در حین انجام وظیفه و اقدامات انجامیافته در مورد ایمنی کارگران ارائه و بر ضرورت افزایش جاروبهای مکانیزه در تبریز تأکید شد.
روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص، گفت: باید دفترچه پیمان بررسی شود که کدام معابر، با جاروب دستی و کدام معابر با جاروب مکانیزه تنظیف میشود.
وی، خواستار ارائهٔ صورتوضعیتهای پیمانکار درخصوص رعایت ملاحظات ایمنی شد و گفت: باید توجه کرد که چه اقداماتی برای ایمنی کارگران خدمات شهری انجام میشود؟ آیا استاندارد رعایت ایمنی کارگران هنگام کار لحاظ میشود؟ ایمنی کارگران، با قندیل و فرغون است یا نیاز است استانداردهای دیگر رعایت شود؟.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: اگر صورتوضعیتهای پیمانکاران ارسال نشده، دستگاه نظارتی چه اقداماتی برای رعایت ایمنی انجام داده است؟.
رشیدی، با اشاره به اینکه براساس قرارداد، باید موارد رعایت HSE ارائه شود، گفت: باید توجه شود که این موارد چگونه به کارگران ابلاغ میشود؟ نوع برخورد کارفرما چگونه بوده است؟ چه میزان جریمه در برخورد با پیمانکاران صورت گرفته است؟
وی، گفت: در طول این قرارداد موارد تخلفات حوزهٔ ایمنی باید فهرست شود. اگر براساس صورتوضعیت، جرایم اعمال شده است، باید ارائه شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: ۱۲ جاروب مکانیزه در اختیار پیمانکار است که باید مشخص شود این جاروبها در کدام مسیرهاست.
در ادامه، علیرضا نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: باید براساس پیشنهادهای شهرداری، شورا، کمیسیونها و حتی پرسنل خدمات شهری، اقداماتی انجام شود و توصیههای پیشنهادی اعمال شود تا این اتفاقات ناگوار به حداقل برسد.
وی، اظهار کرد: درخصوص تجهیز پرسنل خدمات شهری، اگر نیاز به تخصیص بودجه است، باید توجه کافی صورت بگیرد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: باید به راهکارهای پیشگیری از چنین سوانح و حوادثی در آینده توجه جدی شود.
باغبان گفت: باید اقداماتی انجام شود که شاهد کاهش این اتفاقات ناگوار باشیم. موارد ایمنی کارگران حین انجام وظیفه باید انجام شود.
در ادامه، اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: تبریز بهعنوان یک شهر تمیز و نظیف و پاک در سطح کشور مطرح است اما نباید نسبتبه مسائل و اتفاقات ناگوار این حوزه بیتفاوت بود.
وی، گفت: درخصوص رعایت مسائل ایمنی، پیمانکاران تنظیف و شرکتها به نوعی توجیه نشدهاند و به ایمنی کارگران توجه نمیکنند. اگر پیمانکاران توجیه شده بودند، شاهد این اتفاقات ناگوار نبودیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه سازمان پسماند باید درخصوص سانحه رخداده برای پاکبان تبریزی قبول مسئولیت کند، گفت: ضرورت دارد که رعایت نکات ایمنی حین کار به پاکبانان زحمتکش آموزش داده شود.
چمنی، گفت: به نظر میرسد این اتفاق ناگوار، در ساعت حدود ۷ صبح و پیش از طلوع آفتاب در هوایی تقریبا نیمهتاریک و در معبری پرخطر و پرتردد رخ داده است. چرا باید یک پاکبان مظلوم در این زمان، آنجا باشد؟ باید بر این مسئله باشد نظارت کافی باشد چراکه جان انسانها، عزیزتر از مسائل دیگر است.وی با تأکید بر اینکه پاکبانان، سرمایه ارزشمند شهرداری هستند، گفت: باید برای سلامتی پاکبانان زحمتکش فکر کنیم. وظیفه اصلی ما صیانت از سلامت کارکنان است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: پس از این اتفاق، ارائهٔ خدمات چه فایده دارد؟ باید آموزشهای لازم به کارکنان ارائه شود و فرهنگسازی شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: در پنج سال اخیر چندین حادثه برای پاکبانان تبریزی رخ داده است. به نظر میرسد در تبریز بیشتر از سایر شهرها چنین اتفاقاتی رخ داده است. هیچکس راضی به آسیبدیدن کارکنان نیست و ضرورت دارد که بهصورت منطقی و عقلانی تدبیر شود و از تکرار چنین حوادثی جلوگیری شود.
در ادامه، علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز نیز خواستار بررسی موضوع شد تا هر مسئول که در این خصوص کوتاهی کرده باشد، از مجموعه مدیریت شهری اخراج شود.
در ادامه، غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز، با تأکید بر ضرورت تأمین جاروبهای مکانیزه موردنیاز، گفت: به نظر میرسد که درخصوص مسیرهای جاروب دستی و مکانیزه شهری باید تجدیدنظر شود.
در ادامه، روحالله دهقاننژاد، نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص، گفت: باتوجه به اینکه فصل بودجه است و پیمانکار یک شرکت است، نیاز است که تدبیری اندیشیده شود تا از تمام معابر شهری تبریز، جاروب دستی حذف شود.
وی همچنین با اشاره به گستردگی دوربینهای ثبت تخلف، گفت: باید به نصب علایم رانندگی نیز توجه ویژه شود.
در ادامه، محمدحسن اسوتچی، خزانهدار شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: درخصوص آمار تصادفات و فوتیهای در اثر تصادف، مسئولیت با نیروی انتظامی و تشکیلات قضایی است و شهرداری تبریز در این خصوص مسئولیتی ندارد.
وی با اشاره به مسئولیت شورا و شهرداری، درخصوص سانحه رخداده برای مرحوم علی طبال در سالهای اخیر، گفت: طبق بررسی از همان مسیر، باز هم مشاهده شد که در آن معبر کارگران شهرداری تبریز کار میکردند و روشهای ایمنی قابل قبول نبود.
خزانهدار شورای اسلامی شهر تبریز در تأکید بر اینکه ایمنی کارگران با فرغون و کلهقندی قابل حل نیست، گفت: در چنین سوانحی، پیمانکار و شهرداری منطقه، مشکل را به گردن یکدیگر میاندازند و مسئله هیچگاه حل نمیشود.
اسوتچی ادامه داد: در آن دوره، روابط عمومی شهرداری چنین خبری منتشر کرد که تصادف در باند کندرو اتفاق افتاده بود. وقتی مسائل کارگری برایمان مهم نیست، این قضایا پیش میآید.
وی اظهار کرد: بهتر است زباله روی زمین بماند تا تمهید مقدمه شود و از وقوع چنین سوانح و حوادثی پیشگیری شود. موارد غیرضروری هم به شورا و هم به شهرداری پیشنهاد میشود اما چنین مسائلی گویا اهمیت ندارد.
خزانهدار شورای اسلامی شهر تبریز گفت: نباید صرفا جمعآوری زباله مهم باشد تا چنین وضعیتی پیش بیاید. ضرورت دارد که وظیفه شورا و شهرداری درخصوص رعایت نکات ایمنی کارگران انجام شود.
بررسی مصوبه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با موضوع شیوهنامه حمایت از توسعه فرهنگ و هنر
مصوبه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی کلانشهر تبریز با موضوع شیوهنامه حمایت از توسعه فرهنگ و هنر شهر تبریز در این جلسه مورد بحث قرار گرفت.
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه، گفت: در بررسی گذشته این مصوبه، مقرر شد که مسائل مطرح در این حوزه در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مطرح شود و چکیده کمیسیون به شورا بیاید.
وی گفت: براساس گفته رییس کمسیون فرهنگی و اجتماعی، پیشنهادات سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز در این کمیسیون مطرح نشده و نیاز است که ابتدا این پیشنهادات در کمیسیون موردنظر مطرح شود.
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز یا تأکید بر اینکه تا هفته آتی، باید نظرات مکتوب به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ارائه شود، گفت: سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز باید بگوید در یک ماه چه اقداماتی انجام داده است؟ گزارش اقدامات انجامشده باید به کمیسیون فرهنگی و اجتماعی باید ارائه شود و از برخورد سلیقهای و آشفتگی جلوگیری شود.
روحالله رشیدی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز، خطاب به مدیران شهرداری تبریز، گفت: شورا را اینقدر ذلیل نکنید. شورا اینقدر ذلیل نشده است که ما را معطل کنید. شورا بدهکار شما نیست که تاکنون یک خط گزارش در این خصوص، ارائه نکردهاید. شورا چند جلسه منتظر شما بوده و خودتان در جلسات کمیسیون حضور داشتهاید.
تصویب حضور شهرداری تبریز در چهارمین نشست بینالمللی معماری و ساختوساز «قازانیش»
لایحه شهرداری تبریز مبنیبر تجویز حضور شهرداری تبریز در چهارمین نشست بینالمللی معماری و ساختوساز قازانیش تصویب شد.
لایحه شهرداری تبریز مبنیبر تجویز حضور شهرداری تبریز در چهارمین نشست بینالمللی معماری و ساختوساز «قازانیش» از تاریخ ۱۸ لغایت ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ در شهر قازان جمهوری تاتارستان فدراسیون روسیه با ضرورت تصویب بهصورت دوفوریتی مورد بررسی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز قرار گرفت و با آن موافقت شد.
طرح تیمداری از رشتههای ورزشی شهرداری تبریز تصویب شد
طرح اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با موضوع الزام شهرداری تبریز به تیمداری از رشتههای مختلف ورزشی در راستای حمایت و شکوفایی استعدادهای بومی ورزشی به تصویب این شورا رسید.
پرویز هادی ضمن تبریک اعیاد ماه مبارک رجب و آرزوی سلامتی برای آقای دنیادوست، بیان کرد: جا دارد دوباره از تک تک همکارانم که از اولین روز آغاز شورای ششم به بحث ورزش اهتمام داشتهاند تشکر کنم.
وی ادامه داد: اقداماتی که در حوزه ورزش در سطح شهر انجام گرفته نیازی به مطرح شدن نداشته و در شهر قابل لمس و مشاهده است، ما بحث ورزشی را در سه محور پیگیری کردهایم.
هادی با اشاره به اینکه توسعه زیرساختهای ورزشی یکی از اقدامات شورای ششم بوده است، افزود: قبل از آغاز دوره ششم شورای اسلامی شهر تبریز اغلب سالنهای ورزشی تعطیل بوده و نیاز به بازسازی داشتند، اغلب این سالنها از بین رفته و به انباری تبدیل شده بودند که ما آنها را بازسازی کرده و به کاربری اماکن ورزشی بازگرداندیم.
رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه غنیسازی اوقات فراغت با ورزش نیز از جمله اقدامات ما بوده است، تاکید کرد: در این زمینه ۵۳ برنامه ورزشی در قالب ورزشهای همگانی و... انجام گرفته است.
وی تاکید کرد: هدف ما از ایجاد زیرساختهای ورزشی و آموزش در آکادمیهای ورزشی این بوده است تا استعدادهای ورزشی را کشف و شکوفا کرده و در آینده ورزشکاران درخشانی از تبریز در المپیک داشته باشیم.
هادی با اشاره به اینکه آنگونه که باید در حوزه هزینهکرد ورزشی نظارت دقیق انجام گیرد، انجام نمیشود، افزود: در سال جاری برای فعالیتهای ورزشی ۴۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه چه در بخش بانوان و چه بخش مردان با هزینههای بسیار کمی نیز میتوان تیم تشکیل داد، بیان کرد: شهرهای زیادی چون ارومیه، سیرجان و ... در تیمداری فعال بودهاند ما نیز به این دلیل این طرح را آوردهایم تا اگر امکان داشته باشد اصلاحات مورد نیاز را در این لایحه اعلام کرده و آن را تصویب کنیم.
وی عنوان کرد: گفته شد که بنده درخواست کردهام تا به یکی از اعضای شورا خدمات ورزشی ارائه نشود، این امر درست نبوده و هرگز چنین کاری انجام نمیدهم، ما از تمامی هیئتهای ورزشی و ورزش مدارس حمایت میکنیم.
هادی با اعلام اینکه مهمترین دغدغه تمام هیئتهای ورزشی این است که بودجهی مالی لازم برای حضور در لیگ را ندارند، بیان کرد: اینکه نتوانیم تیمی را تشکیل دهیم، آموزشهای ورزشی هیچ معنایی ندارد، ما به صورت مستقیم نمیتوانیم تیمداری کنیم، اکثریت اعضای شورا نیز با این موضوع موافق هستند، بسیاری از عزیزان نیز در مراسمات صحبت کرده و اعلام میکنند که موافق تیمداری هستند تا خود را بد معرفی نکنند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: نظارت شورای شهر باید بیشتر باشد، وظیفهی ما نظارت است بنده راضی هستم چندین بند هم اضافه کنیم که نظارت بیشتر باشد. این تیمها هیچ سودی برای هیچ یک از ما ندارد و تمامی دغدغه ما استعداد افراد بومی است، اداره کل ورزش و جوانان استان و باشگاه شهرداری تبریز در کشور اول شده است.
روح الله دهقان نژاد نیز در ادامه جلسه ضمن تشکر از کسانی که در حوزه ورزش زحمت کشیدهاند، بیان کرد: ما سری اول نیز که این طرح به صحن آورده شد از ورزش حمایت کردیم. وزارت کشور علیرغم تصویب این لایحه توسط اعضای شورا و استاندار وقت چند بند را در حوزه ورزش حذف کرده است، بند تشکیل تیم در این لایحه توسط هیئت تطبیق نیز رد شد.
وی بیان کرد: تا زمانی که ۶ ماه از مسئله حذف این بند و لایحه نگذرد شورا نمیتواند به این موضوع ورود کند، به نظر بنده ورود به این موضوع لزومی هم ندارد، شهرداری همین الان هم میتواند از هیئتهای ورزشی حمایت کند. البته بنده در خصوص اینکه گفته شده است به آقای دهقان نژاد خدمات ورزشی ارائه نشود از یک عضو شورا گلهمندم.
دهقان نژاد با اشاره به اینکه درحال حاضر هم هیچ مانعی برای حمایت از تیمهای ورزشی برای شهرداری وجود ندارد، ادامه داد: شورای شهر حمایت از تیمهای ورزشی را بر عهده کمیسیون ورزش گذاشته است. حتی اگر این لایحه در شورا هم تصویب شود، در هیئت تطبیق رد میشود.
وی با اشاره به اینکه آمدن این لایحه به صحن بیمعنی است، گفت: ما در تشکیل تیم و فوتبال مشکل داریم که این موضوع را هم قانون و هئیت تطبیق حذف کرده است، طبق تبصرهی چهار مادهی شش، شورا تا ۶ ماه حق ورود به این لایحه را ندارد و این کار هم تخلف است.
نائب رئیس شورای شهر تبریز ابراز کرد: هیچ کسی با حمایت و کمک به ورزشکاران مشکلی ندارند، با ۴۰ میلیارد تومان چند تیم میتوان اداره کرد؟!
وی با اشاره به اینکه برای هر هیئت ورزشی ۵۰ میلیون تومان پرداخت شده است، عنوان کرد: وزارت کشور اعلام کرده است که تیمداری خلاف قانون است، ما آمادهایم تا هرگونه حمایتی که نیاز است از ورزش انجام دهیم، اما تیمداری مضرات بسیاری برای شهر خواهد داشت، چندین سال پیش یک بسکتبالیست آمریکایی به تیم بسکتبال شهرداری تبریز با ۸۰۰ میلیون تومان قراداد ملحق شد که یکبار هم وارد میدان نشد و به نوعی هدررفت سرمایه بود.
علیرضا نوای باغبان با اشاره به اینکه ارومیه و تبریز چه تفاوتی دارد که وزارت کشور تیم والیبال شهرداری ارومیه را تایید میکنند، تشریح کرد: چندین هزار نفر در مسابقات والیبال شهر ارومیه حضور پیدا میکنند یا تیم بسکتبال گرگان که به برند این شهر تبدیل شده است، چه تفاوتی با شهر تبریز دارند، آیا دیدگاهها متفاوت است که این موضوع در تبریز بلاتکلیف مانده است.
وی با اشاره به اینکه به نظر میرسد تصمیمی که قبلاً گرفته شده است، یک تصمیم تک جانبه بوده است، بیان کرد: وزارت کشور پاسخ دهد که ارومیه با تبریز چه فرقی دارد که تیمداری توسط تبریز رد میشود شاید هم ندایی به هیئت تطبیق یا وزارت کشور در خصوص رد این مسئله رسیده است.
یاسین بجانی در ادامه با اشاره به اینکه این دوره از شورا از اولین روز به حوزه ورزش دیدگاه مثبتی داشته است، بیان کرد: همه ما نیز شاهد اقدامات مثبتی که در حوزه ورزش انجام گرفته هستیم.
وی با اشاره به اینکه فرق شهر ارومیه با تبریز در دیدگاه مسئولین آنها است، بیان کرد: دلیل اینکه این لایحه در هیئت تطبیق و وزارت کشوری رد میشود آن است که عدهای با پول بیت المال به تهران رفته و خواستار حذف یا رد این لایحه میشوند.
بجانی تاکید کرد: تعطیلی حوزه ورزش قبلا نیز آسیبهای زیادی برای شهر داشته است، از این رو میخواهیم طرحی که ارائه شده دوباره به رای گذاشته و به هیئت تطبیق ارسال شود.
روح الله رشیدی نیز در ادامه خاطرنشان کرد: توضیح داده شود که آیا فعالیت باشگاه مقاومت شهرداری تبریز راه دور زدن تیمداری است یا خیر، بحث حمایت از تیمهای موجود مصوب شده است، باشگاه مقاومت برای لیگ برتر والیبال در بخش بانوان ۳ بازیکن از شهرهای لرستان، زاهدان و... جذب کرده، آیا این حمایت از استعدادهای بومی است؟ وقتی که تیمی وارد سطح حرفهای شد دیگر بحث بومی مطرح نیست،
وی بیان کرد: مسیری که این دوره از شورا در بحث ورزش شروع کرده در بحثهایی چون توسعه زیرساختهای ورزشی و آموزشهای آکادمیک ورزشی اقدامات بسیار شایستهای بوده است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه شهر ارومیه نیز در خصوص تیمداری چالشهایی بسیاری داشته است، بیان کرد: وزارت کشور فقط برای تیم والیبال این شهر به دلیل مورد خاص والیبال مجوز داده است.
در ادامه این جلسه علی راستی با اشاره به اینکه چرا در حمایت شهرداری از هنرمندان ایرادی نمیبینیم اما برای ورزش چنین نظری نداریم، افزود: چرا باید اینگونه باشد که طی چند سال اخیر شاهد شکوفایی یک ورزشکار مثلا در رشته کشتی از تبریز نباشیم، موضوع اصلی این است.
وی با بیان اینکه تامین زیرساختها و توسعه ورزشهای همگانی مقدمه بروز ورزشکاران حرفهای در عرصههای کشوری و بین المللی است، ادامه داد: سلامت عمومی هم اهمیت بالایی دارد اما انتظار داریم تا نتیجهی صرف این هزینهها درخشیدن ورزشکارانی از این شهر در مسابقات کشوری و بین المللی باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه چیزی که به صلاح شهر است باید با صراحت مطرح شود و ورزشکاران خود نیز مطرح میکنند که مشکل مادی دارند، افزود: در این شهر میلیاردها پول حیف و میل میشود که شاید هیچ یک آن را نمیدانیم، شهرداری در برخی کارها ضرر بسیاری میکند که هنوز هم پابرجاست و هیچ کس به آن ورود نمیکند، اما در خصوص موضوعی که ایجاد شادابی و انگیزه بین جوانان میکند اینگونه ملاحظه میکنیم، بهتر است دیدگاه بازتری به این موضوع داشته باشیم. اگر کلمه تیمداری را از این لایحه برداریم، مشکلات کل شهر حل میشود؟
غلامرضا احمدی در ادامه بیان کرد: این طرحی که آمده و افراد و آقای دهقان نژاد نیز برای آن ایراد حقوقی اعلام کردند در کمیسیون بیان شد و از اعضای شورا نیز بر این مسئله تاکید داشتند، آقای راستی نیز در کمیسیون صراحتا اعلام کردند که تیمداری از این طرح حذف شده است.
وی ادامه داد: بحث و بررسیها باید درست باشند تا نتیجه صحیحی به دست آید، مگر بحث حمایت از ورزش نیست؟ ما تاکنون از چندین هیئت ورزشی حمایت کردهایم.
احمدی گفت: وزارت کشور برخی از تیمهایی که در اختیار شهرداریها است را تجویز نمیکند، چرا که قوانین اجازه نمیدهد. بحث تیمداری توسط شهرداری تبریز مطرح شده و این موضوع باتوجه به قوانین بالا دستی رای نیاورده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: ما نیز با توجه به قوانین بالا دستی و وظیفه ذاتی شهرداری در حوزه ورزش، در بحثهایی چون ورزش همگانی و تامین زیرساختهای ورزشی خوب عمل کردهایم، موافق حمایت از ورزش در چارچوب قوانین هستیم.
وی با اشاره به اینکه در بخشنامه بودجه ۱۴۰۴ فقط در بند مربوط به ورزش، توسعه ورزش همگانی آورده شده است، اعلام کرد: پس چارچوبی برای ما در حمایت از ورزش تعیین شده است، از این رو ما نیز نمیخواهیم بر این موضوعات ورود کنیم.
وی تاکید کرد: اگر کسانی وجود دارند که به این موضوع هم قصد و قرضی ندارند چرا سعی میکنند با تهمت زدن به مسئولین کار را پیش ببرند، آیا وزارت کشور با نظر یک شخص کارهای خود را انجام میدهد یا این بخشنامه که برای بودجه نوشته شده است را هم از شهرداری به آنها خط دادهاند؟
وی با اشاره به اینکه چندین مورد وجود دارد که بنده میتوانم بیان کنم اما برای اینکه تنش بالا نرود چیزی نگفتهام، اظهار کرد: بنده غیر از استانداری وقت و هیئت تطبیق با کسی در این خصوص صحبت نکردهام.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: از توسعه فضا و هیئتهای ورزشی حمایت میکنیم، قوانین نیز صراحتا ما را از این موضوع منع کرده است. ما از ورزشکاران حمایت کرده و تجهیزات مورد نیاز آنها را فراهم میکنیم.
وی با اشاره به اینکه آیا ما در تمامی اقدامات و هزینههایی که صرف میکنیم، نظارت میکنیم، آیا صرفا ما مسئول ورزش هستیم، تاکید کرد: لطفاً نگذارید به این کاری که به خوبی پیش برده میشود خدشه وارد شود. در رابطه با قهرمانی که تجلیل شده است، موضوع مربوط به قبل است، این عزیزان دعوت شده بودند که بر اساس پیشنهاد کمیسیون ورزش تجلیل شود، آن بزرگوار اینجا نبوده و تصمیم گرفته شد تا در فرصت مناسب و از وی تجلیل به عمل آید.
حجت الاسلام رسول برگی با اشاره به اینکه درد ما این است که همه میگویند ما اهل ورزش هستیم، بیان کرد: اینکه در صحن علنی و کمیسیون ورزشی تجلیل نمیکنیم اما از ورزشکار هریسی تجلیل میکنیم، ولی خبری از تجلیل حسین نجفی ورزشکار همکارمان در مجموعهی شهرداری تبریز نیست.
وی ادامه داد: راه اندازی آکادمی ورزشی و ورزش همگانی و استعدادیابی، زمانی معنا پیدا میکند که تیمی برای شکوفایی این استعدادها وجود داشته باشد، این چه موضوعی است که برخی از آن ترس داشته و هنگام مطرح کردن آن موضوع را متوقف میکنیم اگر اینموضوع ایرادی داشته باشد یعنی تخلف اول را هیئت رئیسه انجام داده است.
برگی با اشاره به اینکه تیمداری اگر در ورزش اتفاق نیفتد معرفی چهرههای ورزشی ممکن نخواهد بود، عنوان کرد: افرادی داریم که حتی در خود مجموعهی شهرداری نیز در اغلب حوزههای ورزشی استعداد داشته است، کینهی فردی که آن زمان این موضوع را حذف کرده مشخص است، اکنون وضعیت تغییر یافته و ذهنیت ورزشی در استانداری و فرمانداری وجود دارد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: شهرهایی چون ارومیه، یزد، گرگان و بندرعباس همگی تیم دارند اما وقتی این موضوع به تبریز میرسد، حذف و یا رد میشود.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون ورزشی دعوت از ورزشکاران را تصویب نکرده و آن را هیئت رئیسه دعوت میکند، بیان کرد: اگر این تجلیل بدون قصد بوده است پس چرا از یک نفر انجام گرفته است.
اسماعیل چمنی ضمن تاکید بر اینکه بنده خواهشمندم تا در حوزهی ورزشی علارغم میل باطنی اکثریت رای دهند چرا که هیچ کسی با ورزش مخالف نیست، افزود: برخی از اعضای شورا میخواهند تا از دیگر اعضا برداشت دیگری انجام گیرد، در چارچوب قانون و عدالت ما میخواهیم از ورزش حمایت کنیم.
وی با اشاره به اینکه مصوبات شورا حتما باید در چارچوب قانون انجام گیرد، بیان کرد: همهی ما پایبند به قانون بوده و خود را ملزم به اجرای قانون میدانیم، ورود شهرداری تبریز به حوزهی ورزش موجب پویایی جوانان میشود.
وی تشریح کرد: آقای جان محمدزاده قهرمان ملی کشوری بوده و در جلسهای که قرار بود از وی تجلیل شود، وی غایب بوده و حضور نداشتند، آقای جان محمدزاده یکی از مطرحترین ورزشکاران کشتی استان بوده است که از وی تجلیل کردیم، اینکه این موضوع بیان میشود آیا این حمایت از ورزش نبوده و حمایت از هیئتهای خاص بوده است؟!
چمنی با اشاره به اینکه درحوزهی ورزش باید از بخش خصوصی استفاده کنیم، ادامه داد: دولت نیز در حوزهی ورزش وظایفی دارد، در بخش صنایع نیز باید اینها بیان شده و پکیج کامل برای حوزهی ورزش استان آذربایجان شرقی تکمیل شود.
وی تشریح کرد: امیدواریم تمامی مسئولان نیز پای کارآمده و ورزش استان و تبریز را بیش از توسعه دهیم، هزینه در حوزهی ورزش نوعی سرمایه گذاری بوده و هدررفت نیست اما باید نحوهی حمایت به گونهای باشد که مخالفین را نیز به موافق تبدیل کنیم تا هم به آن رای داده شود، نه تنها حوزهی مدیریت شهری در این زمینه باید حوزههای استانی را هم دخیل کنیم.
چمنی ادامه داد: نشاط و شادابی در بین جوانان کاهش یافته است، با این کار میتوانیم پویایی را به جوانان بازگردانیم، اینموضوع نه تنها هدف بنده بلکه آرزو و هدف تمامی اعضا است.
علیرضا نوای باغبان در خاتمه گفت: فرمانده سپاه عاشورا با شهرداری تبریر صحبت کرده و به تفاهم رسیدند تا اینکار مشارکتی را انجام دهند، توجه شود سخنانی که میگوییم به تبعات آنها هم توجه کنیم، ای کاش شهرداری همواره با سپاه مشارکت داشته باشد این موضوع ربطی به باشگاه و تیمداری نداشته و صرفا مشارکت و همکاری بوده است.
روح الله رشیدی گفت: باشگاه مقاومت، باشگاه مقاومت شهرداری تبریز نام گرفته است این نام بار حقوقی دارد، هیچگونه محدودیتی در چارچوب بودجه برای حمایت از تیمهای ورزشی موجود وجود ندارد.
رشیدی با اشاره به اینکه بنده مشکلی باتفاهم ورزشی سپاه و شهرداری ندارم، اضافه کرد: اینکه به سخنان بنده در خصوص سپاه جهت داده شود، برازنده نیست بنده با تفاهم شهرداری تبریز با سپاه مخالف نیستم بلکه مخالف دور زدن شورا با تیمداری مقاومت شهرداری هستم.
وی افزود: بنده بارها چمن مصنوعی پارک شقایق را مطرح کردم که آسفالت ریزی انجام گرفته و این پارک تنها فضای سبز این محله بوده است، اما توجهی به آن نشده است و یا در خصوص چمن مصنوعی پارک ستارخان چندین بار گفتم که در حال تخریب است و در اختیار پایگاه محل قرار دهید تا مردم استفاده کنند و از بین نرود.
انتهای پیام
نظرات