قربانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در طول روز حدود ۱۳۰ تن زباله تولید می شود که ۲۵ درصد از این مقدار خشک و مابقی تر است.
وی افزود: ۳۳ تا ۳۴ تن از زباله های تولیدی در بجنورد ضایعات خشک بوده که فقط حدود ۱۰ تن از آن جمع آوری و به چرخه بازیافت برمی گردد.
قربانی ادامه داد: مابقی زباله ها همراه با زبالههای تر در دفنگاه زباله دفن می شود.
وی بیان کرد: تاکنون طی دو مرحله طرح تفکیک زباله از مبدا در این شهر انجام شده، اما با شکست مواجه شده است.
قربانی تصریح کرد: یکی از مهمترین علل این امر این است که بیشتر خانوادهها در این شهر زبالهها را در منزل از یکدیگر تفکیک نمیکنند که عوامل اجرایی برای جمع آوری آنها به منازل مراجعه کنند یا خانوادهها زبالههای تفکیک شده را به مراکز پیش بینی شده تحویل دهند.
وی افزود: از سوی دیگر تعداد انبارهای ضایعاتی که ضایعات در این شهر خریداری میکنند زیاد است و زباله گردها زبالههای بازیافت شده را تحویل این مراکز میدادند.
قربانی با اشاره به اینکه به دنبال آن هستیم تا طرح تفکیک زباله از مبدا را دوباره انجام دهیم، ادامه داد: اقدامات لازم در این خصوص انجام شده است و تا چند روز آینده قرارداد آن نیز با پیمانکار مربوطه منعقد میشود.
وی بیان کرد: در این میان خانوادهها نیز باید همکاری لازم برای اجرای موفق این طرح داشته باشند و زبالهها را در منزل تفکیک کرده و سپس آنها را تحویل مراکز پیش بینی شده بدهند و یا اینکه تماس بگیرند تا برای تحویل زبالهها، ماموران جلوی در منزل مراجعه کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود انبارهای ضایعاتی در شهر بجنورد است، گفت: بیشتر این انبارها مجوز ندارند و آنهایی که مجوز دارند نیز مجوز ضایعات آهن آلات و ... است.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۸۶ انبار ضایعاتی در این شهر فعالیت میکنند که فعالیت آنها در داخل شهر است.
به گفته مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری بجنورد، با پیگیریهای انجام شده حدود ۱۵ انبار ضایعاتی تاکنون پلمب شده اند و پلمب مابقی نیز در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات