به گزارش ایسنا، صادق برزویی در سیو ششمین اجلاس شورای عالی استانها با اشاره به چالشهای انتخاب مستقیم شهرداران توسط مردم، اظهار کرد: یکی از مهمترین نکات در ایده انتخاب شهرداران توسط مردم این است که با تحقق این ایده، شاید شهرداری از یک نهاد خدماتی تبدیل به نهاد سیاسی و انتخاباتی شود و نامزدهای تصدی سمت شهردار به دلیل هزینههای زیاد برگزاری انتخابات و اجبار در جمع آوری آرای وسیع مردمی، وابستگی شدیدی به صدها و یا هزاران نفر از افراد ستاد انتخابات خود و همچنین جریانها و گروههای صاحب ثروت پیدا میکنند که با انتخاب شهردار مطلوب و مدیون کردن شهردار به خود، در پی رانتجویی و سوءاستفاده از نهاد مدیریت شهری در پی تحقق اهداف نامشروع خود هستند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر، با توجه به فرهنگ انتخاباتی و سیاسی حاکم بر جامعه کنونی ایران، تجربه نشان داده است احتمال اینکه اشخاص پس از انتخاب به سمت شهردار به جای فعالیت و برنامهریزی اساسی برای اقدامات زیربنایی و ماندگار بلندمدت، به دنبال اقدمات کوتاهمدت و اصطلاحاً در چشم مردم برای جلب آرای مردم در بازه زمانی ۴ ساله باشند خیلی بیشتر هست و این قطعا آسیب و تهدید بزرگی برای نهاد مدیریت شهری خواهد بود. منصب شهرداری به دلیل فنی بودن وظایف آن جنبه تخصصی دارد و بهتر است به دور از هیاهوی انتخاباتی، توسط گروه کوچکی از منتخبان مردم صورت گیرد و در این خصوص به نظر نمیرسد که بتوان مدیریت شهرداری را با منصب ریاست جمهوری که نهادی اساساً سیاسی است مقایسه کرد.
برزوئی اضافه کرد: با تعیین شهرداران از طریق انتخابات، نقش نظارتی شوراها و دولت و نهادهای نظارتی بر عملکرد شهرداران بسیار کمرنگ خواهد شد و اختیارات شوراها نیز کاهش پیدا خواهد کرد. اجرای این طرح، منجر به افزایش هزینهها و همچنین بار مالی ناشی از برگزاری انتخابات خواهد شد که نباید مغفول بماند و تجربه لازم کار شورایی در شهر، به تدریج انتخاب مستقیم شهردار در دستور کار قرار گیرد.
وی تصریح کرد: با بررسی همه جانبه شرایط موجود در جامعه شهری شاید به این نتیجه برسیم که روند انتخاب شهردار توسط شورای اسلامی شهرها و منتخبان مردم در شرایط کنونی مناسبتر از انتخاب شهرداران توسط مردم است و تغییر در این روش انتخاب علاوه بر چالشها و مشکلات پیش رو، نیازمند بررسی کارشناسی بیشتر و حساب شدهتر همراه با تغییرات در قوانین، تغییر در اختیارات و نوع ارتباط و نظارت شورا بر شهرداری و همچنین یکپارچه کردن مدیریت شهری و فراگیرتر نمودن وظایف است.
نایب رییس شورای عالی استانها در پایان گفت: ایده مذکور با تصمیمات شتابزده، غیرکارشناسی و نظرات ظاهری و غیرعمیق مطرح شده است که اجرای آن میتواند منجر به بروز مشکلات به مراتب بسیار زیادتری نسبت وضع موجود شود.
انتهای پیام
نظرات