مراسم تودیع و معارفه مدیرکل پیشین و جدید میراثفرهنگی استان، امروز با حضور جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و استانها وزارت میراثفرهنگی، معاونان مجموعه ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان، رضا کلاهکج مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، جمع زیادی از هنرمندان و کارکنان ادارهکل فرهنگ و ارشاد خوزستان در اهواز برگزار شد.
بهگزارش ایسنا، جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در این آیین اظهار کرد: باتوجه به آثار تاریخی و فرهنگی خوزستان و پراکندگی آنها، این استان نیازمند تدوین برنامه جامع و ویژه است.
با اشاره به اینکه در قانونهای برنامه یکم تا ششم آنگونه که باید به حوزه فرهنگ و میراث توجه نشده تصریح کرد: در قانون برنامه هفتم با پیگیریهای دولت و مجلس، دو فصل جامع به این حوزه اختصاص داده شده است.
او در ادامه به تعریف راهکار و چشمانداز در قانون برنامه متناسب با حوزه عملکردی وزارت میراثفرهنگی اشاره کرد و توضیح داد: مبنای دولت وفاق ملی اجرای برنامه هفتم است و از مدیران کل انتظار میرود حوزه عملکردی خود را با قانون برنامه تطبیق دهند چرا که منطبق با شرح وظایف وزارتخانه در حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه خوزستان در همه عرصههای اجتماعی، فرهنگی و مقاومت جزو استانهای اول است افزود: این استان در حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در زمره استانهای نخست کشور به شمار میرود و در ارزیابی استانها نیز متناسب با وسعت استان فعالیتهای مطلوبی داشته است.
او با اشاره به به ظرفیتهای میراثفرهنگی در استان خوزستان اضافه کرد: این استان دارای دو هزار و ۵۹۵ اثر تاریخی ثبتملی، پنج اثر ثبت جهانی (در برگیرنده ۱۷ اثر) و چهار شهر ملی صنایعدستی و یک شهر جهانی صنایعدستی است.
واحدی عنوان کرد: خوزستان باتوجه به قدمت تاریخی خود نیازمند برنامه جامع و برنامهریزی جدید است و باید نشستهای کارشناسی به منظور جمعبندی در خصوص حوزه میراثفرهنگی و اعتبار مورد نیاز آن در برنامه چهار ساله و پنج ساله لحاظ شود تا بتوان در زمینه مرمت و احیای آثار تاریخی، گامهای اساسی برداشته شود.
او خطاب به مدیرکل جدید میراثفرهنگی خوزستان اظهار کرد: با توجه به ظرفیت خوزستان در حوزه تنوع اقوام و سیاستهای رئیسجمهور در این حوزه، ضرورت دارد از همه اقوام و ظرفیتهای آن در حوزه مأموریتی ادارهکل میراثفرهنگی بهرهگیری شود.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بر تعامل مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری وصنایعدستی خوزستان با استاندار، دستگاههای اجرایی مربوط، سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و نمایندگان مجلس تأکید کرد و از او خواست از ظرفیت نمایندگان مجلس در زمینه جذب بودجه و سرمایهگذاری استفاده شود.
او در پایان به ظرفیتهای استان خوزستان در حوزه گردشگری مذهبی، طبیعی و سلامت در راستای جذب گردشگر داخلی و خارجی و ظرفیت قانون برنامه در حوزه اقتصاد دریامحور اشاره کرد.
انجمنهای مردمنهاد در کنار میراثفرهنگی باشند
در ادامه محمد جوروند مدیرکل جدید میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با اشاره به وجود محوطههای تاریخی در استان اظهار کرد: قدمت، عمق تاریخی، پراکندگی و وسعت محوطههای تاریخی خوزستان به گونهای است که گویی ابن استان به تنهایی یک محوطه باستانی است.
او بر اهمیت حوزه گردشگری و ارتباط منابع آبی استان با این حوزه تأکیدکرد و افزود: علاوه بر توسعه گردشگری در حوزههای مختلف آبی و طبیعی، خوزستان از فرهنگ گردشگری متنوع و رنگارنگی برخوردار است که همین موضوع در زمینه میراث معنوی میتواند رویدادهای مهمی را خلق و تعریف کند.
جوروند از خوزستان به عنوان استانی مهم و راهبردی در حوزه میراثفرهنگی یاد کرد و از سمنها و انجمنهای مردمنهاد خواست برای توسعه و رونق این حوزه در کنار ادارهکل میراثفرهنگی باشند.
مدیرکل جدید میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان همچنین توجه ویژه استاندار خوزستان به حوزهگردشگری را فرصتی مهم خواند تا از این راه بتوان گامهای بزرگی را برای توسعه استان و همچنین جذب اعتبارات برداشت.
اجرای بیش از ۱۳۰ طرح اضطراری در محوطههای میراثجهانی طی دو سال اخیر
سپس مدیرکل پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان نیز با ارائه گزارش عملکرد خود اظهار کرد: در این مدت ۱۳۷ طرح اضطراری و بحرانی در محوطههای میراثجهانی و تاریخی در نقاط مختلف استان اجرا شد و بحران دیوار سازههای آبیتاریخی شوشتر نیز پس از ۲۵ سال برطرف شد.
محمدحسین ارسطوزاده بیان کرد: بیش از ۱۳ همت طرح ار سوی بخش خصوصی در دست انجام است که با ظرفیت و توانمندی که در استان است این آمار بهبود و افزایش پیدا خواهد کرد.
او گستردگی وظایف و ماموریتهای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در استان خوزستان را یکی از عواملی دانست که موجب شده است رسیدگی کاملی به برخی امور صورت نگیرد و ناترازی میان امکانات و مأموریتها ایجاد شود.
مدیرکل پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان تنوع آداب و رسوم خوزستان را فرصتی برای ایجاد غنا، پویایی و سرزندگی استان عنوان کرد.
در پایان این آیین از محمدحسین ارسطوزاده مدیرکل پیشین میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خوزستان قدردانی شد و با خوانش حکم سیدرضا صالحیامیری، محمد جوروند به عنوان مدیرکل جدید میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان معرفی شد.
انتهای پیام
نظرات