• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403101914253
  • خبرنگار : 50553

/گزارش/

نمایشگاه «بشارت یحیی»، یادآور مرد میدان، «یحیی سنوار»

نمایشگاه «بشارت یحیی»، یادآور مرد میدان، «یحیی سنوار»

ایسنا/قزوین نمایشگاه «بشارت یحیی» نمایشگاهی تصویری و صوتی است که روایت‌هایی خواندنی از دل «مقاومت آوارگان لبنان» در سوریه دارد، ایسنا در این گزارش به مصاحبه با روایتگر این نمایشگاه پرداخته است.

به گزارش ایسنا، «بشارت یحیی»، نامی که یادآور مرد میدان یحیی سنوار است مردی که نمادی از ادامه‌دار بودن مقاومت بود و هیچگاه عَلم مقاومت را بر زمین نگذاشت.

به سمت حوزه هنری راه می‌افتم و می‌دانم قرار است امروز روایتی متفاوت در حوزه هنری ببینیم، روایتی تصویری، برگرفته از کسانی که از دل مقاومت پدیده آمده‌اند، در این راه بزرگ شده‌اند و تمام خود را فدا کرده‌اند.

اینجا نمایشگاه «بشارت یحیی» است، نمایشگاهی با تجربه‌ای تازه از همنشینی تصویر، متن و صدا در جستجوی حقیقت پرورش قهرمان میان اردوگاه آوارگان جنگ لبنان در سوریه است.

در این نمایشگاه بالغ‌بر ۱۰۰ تصویر و ۱۷ روایت توسط «مهسا الویری» از مردم و نوجوانان لبنانی به نمایش درآمده و تلاش شده حال و هوای اردوگاه‌های مردم لبنان در سوریه در طول حمله رژیم صهیونیستی به این کشور به تصویر کشیده شود.

به دنبال جواب چگونگی تربیت شهید سنوارها و هنیه‌ها بودم

مهسا الویری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: متولد سال ۷۳ هستم و کارشناس ارشد طراحی شهری دارم، از سال ۹۶ به طور تخصصی عکاسی می‌کنم و در کنار این حرفه نیز به روایت‌گری و نویسندگی می‌پردازم. این نمایشگاه که نام آن «بشارت یحیی» است ۱۰۰ عکس و ۱۷ روایت از آوارگان جنگ لبنان در کشور سوریه در «اردوگاه حرجله» هستند.

وی با اشاره به اینکه در این افراد عزت نفس بالا، ایمان قوی و وطن‌دوستی دیدم، بیان می‌کند: من به دنبال این بودم که چطور شهید سنوارها و اسماعیل هنیه‌ها تربیت می‌شوند که با سفر و جستجو در میان این افراد دریافتم کارخانه انسان‌سازی که از آن صحبت می‌شود بین این خانواده‌ها وجود دارد و از کوچک تا بزرگ همه و همه قهرمان هستند.

این بانو ادامه می‌دهد: من اولین بانوی عکاسی هستم که به سوریه سفر کردم و کمتر از ۲۰ روز بود که ما برگشته بودیم متأسفانه دولت سوریه سقوط کرد و من آخرین بانویی عکاسی هستم که توانسته به سوریه سفر کند. عمویم «شهید وحید الویری» جزو اولین نفراتی بوده که ۴۰ سال پیش از ایران به لبنان اعزام شده و اقدامات فرهنگی در این کشور انجام داده است و همیشه عمو وحید برایم الگو بوده و هست.

وی می‌گوید: من از کودکی همواره به این می‌اندیشیدم وقتی ظلمی صورت می‌گیرد چرا کسی بلند نمی‌شود و مقابل این ظلم نمی‌ایستد و به همین دلیل از وقتی که معنا و مفهوم ظلم را متوجه شدم دغدغه این را داشتم تا به سهم خودم کاری انجام دهم.

وساطت عموی شهیدم رضایت نامه رفتن به سوریه را برایم امضا کرد

الویری بیان می‌کند: به مزار عمویم رفته بودم و با توجه به اتفاقات یک سال اخیر دغدغه داشتم که می‌توانم برای لبنان و فلسطین چه کاری انجام دهم و همان‌جا بود که رضایتنامه رفتن من به سوریه با وساطت عمویم امضا شد. وساطت عموی شهیدم روند رفتنم به سوریه را برای عکاسی راحت‌تر کرده بود و حتی خانواده‌ام لحظه‌ای نه نگفتند و پدرم در جواب اجازه گرفتن از او به من گفت من تو را برای همین روزها تربیت کرده‌ام، برو به سلامت.

وی می‌گوید: دوست داشتم مقصد اول برای عکاسی فلسطین باشد که این امکان وجود نداشت، می‌دانستم ممکن است در این رفت بازگشتی وجود نداشته باشد اما ندای درونم من را به سمت روایتگری از سوریه و آوارگان لبنان فرا می‌خواند.

این بانو خاطرنشان می‌کند: عنوان نمایشگاه را «بشارت یحیی» انتخاب کردم چرا که در ابتدا به دنبال پاسخ چگونگی تربیت «یحیی سنوارها» بودم ضمن اینکه قرآن را که باز کردم سوره آل عمران آیه ۳۹ را دیدم که در آن بشارت یحیی عنوان شده بود.

علت حضور اصلی ما در سوریه «تبیین» بود

در ادامه محمدرضا امامقلی، رئیس حوزه هنری قزوین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: کار حوزه هنری به تعبیر مقام معظم رهبری جهاد تبیین است علت اصلی حضور ما در سوریه تبیین بود البته من ۱۰ سالی است برای آموزش به هنرجویان سوری به این کشور رفت و آمد دارم.

وی ادامه می‌دهد: در رفت و آمدم طی این سال‌ها اقداماتی چون ساخت مستند و آموزش به هنرجویان سوری انجام شد اما جنس این سفر ۱۰ روزه متفاوت بود و در این سفر اتفاقاتی که برای آوارگان لبنان افتاده روایت شده است.

امامقلی تصریح می‌کند: قصد ما سفر به لبنان بود و مجوز این سفر را دریافت کرده بودیم اما به دلیل اینکه از مرز زمینی از سوریه به لبنان می‌رفتیم جمع‌بندی این شد ابتدا در سوریه بمانیم تا شرایط را بسنجیم، لبنان سمت و سوی اصلی خبرها را در بر می‌گرفت چونکه در آنجا بمب، موشک و جنگ بود و غیر از تصاویر ویران شدن خانه‌ها نمی‌توانستیم چیزی ببینیم به همین دلیل تصمیم گرفتیم در سوریه بمانیم و با انسان‌ها ارتباط برقرار کنیم.

وی تصریح می‌کند: این ارتباط به ما آموخت هرجا که انسان‌ها باشند روایت‌ها هم همان‌جا هستند لذا در این مدتی که در سوریه بودیم شروع به صحبت کردن و معاشرت با این افراد کردیم.

رئیس حوزه هنری استان قزوین بیان می‌کند: این نمایشگاه اولین همنشینی عکس، ویدیو، صوت، موسیقی و متن در قزوین است، اهمیت روایت این است که شما بتوانید پیام را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با قاب‌بندی مناسب به مخاطب برسانید.

وی می‌گوید: تمامی ابزارها برای برپایی این نمایشگاه در خدمت تبیین قرار گرفته تا بگوییم مردم لبنان با وجود اینکه در سختی‌های بسیار هستند چه ویژگی‌هایی دارند، ویژگی‌های چون ایمان راسخ، مقاوم بودن و روحیه تعاون.

امامقلی در پایان بیان می‌کند: در این سفر سه نفر بودیم و خانم الویری همزمان با تصویربرداری مستند، این عکاسی را انجام داده است؛ مستند ۲۰ دقیقه‌ای این سفر در حال تدوین است و همچنین قصد داریم خرده روایت‌ها را به کتاب تبدیل کنیم.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه «بشارت یحیی» از ۱۶ دی ماه افتتاح شده است و تا ۲۰ روز ادامه خواهد داشت، علاقه‌مندان می‌توانند جهت بازدید از ساعت ۹ تا ۱۴ و ۱۶ تا ۱۹ به آدرس بلوار شهید آیت‌الله مدرس، نگارخانه مهر حوزه هنری مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha