• چهارشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403101913965
  • خبرنگار : 71402

مقام سابق پنتاگون: حمایت ترامپ از هسته‌ای شدن کره‌جنوبی بعید است

مقام سابق پنتاگون: حمایت ترامپ از هسته‌ای شدن کره‌جنوبی بعید است

یک مقام ارشد سابق پنتاگون پیش‌بینی کرد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آتی ایالات متحده ممکن است از هسته‌ای شدن مستقل کره‌جنوبی حمایت نکند و تاکید کرد که سئول در زیر چتر هسته‌ای آمریکا «در وضع بهتری» است.

به گزارش ایسنا، «ویپین نارنگ» دستیار سابق وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست فضایی در سخنان خود همچنین ابراز خوش‌بینی کرد که گروه مشورتی هسته‌ای (NCG)، نهاد بازدارندگی هسته‌ای متحدان که در دولت بایدن راه‌اندازی شد، حداقل «برای آینده قابل پیش‌بینی» در دوره ترامپ ادامه خواهد داشت.

او در یک انجمن مجازی به میزبانی «موسسه مطالعات کره‌ای-آمریکایی» که سازمانی تحقیقاتی غیرانتفاعی است، گفت: «شخصا فکر نمی‌کنم رئیس‌جمهور ترامپ از هسته‌ای شدن مستقل کره‌جنوبی حمایت کند.»

ویپین نارنگ افزود: «فکر می‌کنم رئیس‌جمهور بایدن و رئیس‌جمهور ترامپ ممکن است در بسیاری از چیزها به توافق نرسند، اما من فکر می‌کنم که آنها روی یک چیز توافق دارند و آن این است که هر دو به سلاح‌های هسته‌ای به‌عنوان یک تهدید وجودی نگاه می‌کنند و هیچ‌یک نمی‌خواهند سلاح‌های هسته‌ای به کشورهای دیگر سرایت کند.»

گرچه این مقام سابق پنتاگون اشاره کرد که برنامه هسته‌ای کره‌شمالی با سرعت چین در حال پیشروی است، اما گفت بهتر است کره‌جنوبی به تعهد «بازدارندگی گسترده» آمریکا برای استفاده از طیف کامل توانایی‌های نظامی‌اش از جمله هسته‌ای برای دفاع از متحدش تکیه کند.

ویپین نارنگ افزود: «من هنوز معتقدم که به نفع کره‌جنوبی است که خود را در چتر بازدارندگی گسترده پناه دهد، زیرا اینطور نیست که کره‌جنوبی بتواند یک شبه به سلاح هسته‌ای دست یابد. پنجره‌ای از آسیب‌پذیری در برابر کره‌شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای وجود خواهد داشت که انگیزه‌ای برای تلاش برای متوقف کردن کره‌جنوبی، به طور بالقوه از طریق استفاده از زور، خواهد داشت.»

این مقام سابق پنتاگون تاکید کرد: «در دنیایی که کره‌جنوبی به دنبال تسلیحات هسته‌ای خود باشد، احتمالا ایالات متحده تعهدی برای دفاع از آن ندارد. در آن صورت، کره‌جنوبی ممکن است در آن دوره بسیار آسیب‌پذیر باشد.»

به گزارش خبرگزاری یونهاپ، همچنین نارنگ که در حال حاضر استاد امنیت هسته‌ای و علوم سیاسی فرانک استانتون در موسسه فناوری ماساچوست است، انتظار دارد که گروه مشورت هسته‌ای (ان‌سی‌جی) زیر نظر ترامپ باقی بماند و تاکید کرد که این «به نفع آمریکاست.»

تحت مکانیسم ان‌سی‌جی، دو متحد مدلی از «ادغام متعارف و هسته‌ای» را دنبال می‌کنند که در آن متحد آسیایی از دارایی‌های نظامی متعارف خود با فناوری پیشرفته برای حمایت از عملیات هسته‌ای آمریکا به روشی یکپارچه استفاده می‌کند؛ تغییری که کره‌جنوبی را ملزم می‌کند مسئولیت‌های بیشتری را در اتحاد بر عهده بگیرد.

در عوض، نارنگ نگرانی‌های خود را در مورد اینکه آیا تلاش‌های کره‌جنوبی در این راستا در بحبوحه ابهامات سیاسی ناشی از اقدامات تنش‌زای «یون سوک یول» رئیس‌جمهور تعلیق شده کره‌جنوبی ادامه خواهد یافت یا خیر، ابراز کرد.

این پروفسور آمریکایی همچنین نسبت به پیشرفت سریع توانایی‌های هسته‌ای کره‌شمالی و همچنین همسویی نظامی عمیق آن با روسیه ابراز نگرانی کرد. او بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت: «من فکر می‌کنم بر اساس درصد، برنامه‌های استراتژیک کره‌شمالی با یکی از بالاترین نرخ‌ها در جهان پیش می‌رود که شاید تنها با چین برابری می‌کند... و این کشور همچنان به گسترش و تنوع توانایی‌های خود ادامه می‌دهد.»

او همچنین در توصیف دکترین هسته‌ای پیونگ‌یانگ، گفت پیونگ‌یانگ دارای وضعیت «تشدید نامتقارن» است که تحت آن یک دولت زرادخانه هسته‌ای را برای ارائه یک تهدید معتبر برای اجرای «حمله اول هسته‌ای» یا حمله هسته‌ای پیشگیرانه مستقر می‌کند.

او گفت: «شکی نیست که این تشدید نامتقارن است. ۱۰۰ درصد.»

نارنگ همچنین در مورد پتانسیل فعالیت هسته‌ای پنهان کره‌جنوبی گفت این کشور آسیایی در صورت نیاز به پیگیری سلاح‌های هسته‌ای، توانایی علمی و فنی را دارد، اما سوال این است که «آنها تا کجا می‌توانند بدون شناسایی پیش بروند؟»

او افزود: «فکر می‌کنم که اگر تلاشی برای تولید مقادیر کافی مواد شکافت‌پذیر وجود داشته باشد تا بتوان زرادخانه‌ای معتبر برای بازدارندگی و شکست مستقل کره‌شمالی ایجاد کرد، به اعتقاد من کره‌جنوبی احتمالا شناسایی شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha