• سه‌شنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403101813335
  • خبرنگار : 30057

مهار آفات کشاورزی با مهارگرهای طبیعی

مهار آفات کشاورزی با مهارگرهای طبیعی

یک شرکت دانش‌بنیان با توسعه روش‌های مبتنی بر بایوکنترل‌گرها، راهکاری را برای کاهش آفات کشاورزی بدون بهره‌گیری از سموم شیمیایی ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، رضا عربی، مدیر تولید این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه رشد روزافزون جمعیت کشورها، نیاز به مواد غذایی را افزایش داده است، اظهار کرد: انسان از دیرباز با مشکل آفات و بیماری‌های گیاهی برای تولید محصولات کشاورزی مواجه بوده و برای حفظ محصول تولیدی خود به روش‌های مختلف با آفات گیاهی مبارزه کرده است. با تولید و عرضه سموم شیمیایی مختلف و تشویق کشاورزان به استفاده از سموم، روزبه‌روز بر وسعت سمپاشی علیه آفات گیاهی افزوده شد.

وی ادامه داد: در مجموعه ما کاهش خسارت ناشی از آفات، تولید محصولات سالم و ارگانیک، کاهش مقاومت آفات نسبت به سموم شیمیایی و همچنین حفظ محیط زیست از طریق عوامل بیولوژیکی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این روش با استفاده از محصولات مهارگر که شامل حشرات مفید می‌شود، آفات در گلخانه‌ها، باغات و مزارع از بین‌ می‌رود.

عربی افزود: کنترل بیولوژیک مهارگر یک روش برای مدیریت آفات و بیماری‌ها در کشاورزی و باغبانی است که از عوامل زنده مانند میکروارگانیسم‌ها، حشرات و انگل‌ها برای مقابله با مشکلات گیاهان استفاده می‌شود. این روش مبتنی بر استفاده از حشرات یا میکروارگانیسم‌هایی است که به طور طبیعی در محیط زیست وجود دارند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، عربی این روش را «بایوکنترل» خواند و بیان کرد: این روش، یک رویکرد پایدار و سازگار با محیط زیست برای مدیریت آفات و بیماری‌ها در کشاورزی، جنگل‌کاری و سایر سیستم‌های بومی است. در مهارگر برخلاف روش‌های شیمیایی سنتی، کنترل بیولوژیک بر پدیده‌های طبیعی گیاه‌خواران و کارآگاهان آفات تکیه دارد تا جمعیت آنها را تنظیم کند. این رویکرد از ارتباطات پیچیده‌ای که در اکوسیستم‌ها وجود دارد، بهره می‌برد؛ آن هم با هدف حفظ تعادل بین آفات و دشمنان طبیعی آنها.

این فعال فناور، در خصوص کاربرد این روش در مناطق کمتربرخوردار و برنامه ملی آبادیران نیز گفت: با توجه به فعالیت ما در حوزه کشاورزی که بیشتر در مناطق کمتر برخوردار انجام می‌شود، استفاده از کنترل بیولوژیک مهارگر می‌تواند تأثیر شگرفی بر سلامت مردم این مناطق داشته باشد. کاهش مصرف سموم، افزایش کیفیت و کمیت محصولات و حفظ محیط زیست، تنها بخشی از مزایای این روش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha