• دوشنبه / ۱۷ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403101712803
  • خبرنگار : 71589

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از فناوری چین برای ترجمه افکار تا معرفی جدیدترین محصولات دنیای فناوری در نمایشگاه CES

از فناوری چین برای ترجمه افکار تا معرفی جدیدترین محصولات دنیای فناوری در نمایشگاه CES

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز دوشنبه، ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

فناوری چینی‌ها برای ترجمه لحظه‌ای افکار

رابط مغز و رایانه توسعه یافته در چین می‌تواند افکار را در لحظه رمزگشایی کند. این رابط جدید که در مغز یک بیمار مبتلا به صرع کاشته شد، نه تنها می‌تواند زبان پیچیده چینی را رمزگشایی کند، بلکه می‌تواند با یک بازوی رباتیک کار کند و با هوش مصنوعی نیز تعامل داشته باشد.

رونمایی از تلویزیون‌های جدید ال‌جی و سامسونگ در نمایشگاه فناوری CES ۲۰۲۵

نمایشگاه فناوری CES همیشه میزبان آخرین مدل‌های تلویزیون‌ها و ساوندبارهای شرکت‌های بزرگ فناوری همچون ال‌جی و سامسونگ بوده است و امسال نیز شاهد آخرین مدل‌های این تلویزیون‌ها و ساوندبارها در نمایشگاه فناوری CES ۲۰۲۵ بودیم.

ادغام پاوربانک بی‌سیم و نگه‌دارنده موبایل در یک دستگاه!

لوازم جانبی جدید شرکت بلکین(Belkin) همزمان یک پاوربانک مغناطیسی با باتری ۱۰۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی و یک نگه‌دارنده موبایل به شکل طراحی دوربین‌هاست که در یک دستگاه ادغام شده‌اند.

تشخیص میزان استرس از روی بزاق در نمایشگاه فناوری CES ۲۰۲۵

دو شرکت به طور همزمان به تشخیص میزان استرس از روی بزاق علاقه نشان داده‌اند و دو محصول با این محوریت در نمایشگاه فناوری CES ۲۰۲۵ رونمایی شده است.

با این فِر هوشمند پیتزای دلخواه خود را بپزید

شرکت «کارنت بک‌یارد»(Current Backyard) امسال با فر پیتزای هوشمند مدل P در نمایشگاه CES حاضر شده است که مانند خود پیتزا ویژگی‌های جذابی دارد.

رونمایی از دستیار هوش مصنوعی در یک عینک هوشمند

شرکت هالیدی(Halliday) به مشتریان خود قول می‌دهد که یک دستیار هوش مصنوعی فعال را داخل عینک جدید این شرکت داشته باشند.

شرکت «بوش» از گهواره مجهز به هوش مصنوعی رونمایی کرد

در نمایشگاه CES ۲۰۲۵، شرکت بوش از یک گهواره مجهز به هوش مصنوعی با حسگرهایی رونمایی کرده که می‌توانند تقریبا هر چیزی را که والدین مضطرب ممکن است بخواهند در مورد نوزادشان نظارت کنند، تشخیص دهند.

رئیس جهاد دانشگاهی مطرح کرد؛ فعالیت ۱۵۰ شرکت در پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی

رئیس جهاددانشگاهی گفت: بیش از ۵۰۰ شرکت برای حضور در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی اعلام آمادگی کردند؛ اما به دلیل برخی مشکلات که عمدتاً مالی هستند، تنها ۱۵۰ شرکت در این پارک مستقر شدند.

آغاز ثبت‌نام دستیاری از امروز/ آزمون اردیبهشت ماه برگزار می‌شود

ثبت نام برای شرکت در پنجاه و دومین دوره آزمون دستیاری پزشکی از امروز دوشنبه، ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی آغاز می‌شود.

مهلت ثبت نام در چهارمین دوره دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد تمدید شد

مهلت ثبت نام در چهارمین دوره دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی تا روز جمعه ۲۱ دی ماه سال جاری تمدید شد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: اجرای ابرپروژه «شبکه شهرهای خلاق» در سال آینده کلید خواهد خورد

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد در افتتاحیه نمایشگاه شرکت‌های خلاق گفت: فاز آزمایشی شبکه شهرهای هنر از سال آینده آغاز می‌شود و اتفاقات مثبتی در خصوص ارتباط هنر و صنعت در پی خواهد داشت.

مهاجرانی: دولت به نقش فرهنگ در عبور از تنگناهای کشور باور دارد

سخنگوی دولت گفت: دولت به نقش فرهنگ در عبور از تنگناهای کشور باور دارد و این فرهنگ وحدت‌بخش، با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی می‌تواند به آبادی ایران منجر شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: جنس فعالیت‌های فرهنگی باید مردمی باشد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: زمانی این فعالیت‌های نرم موفق خواهند بود که حمایت از نخبگان و اعتماد به مردم تحقق یابد. باید اذعان کرد که در این بخش نیازی به اقدامات دولتی نیست. صنایع فرهنگی و صنایع نرم باید توسط مردم ایجاد شوند.

راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای جبران ناترازی انرژی

عضو هیأت علمی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران در پژوهشی قابلیت مخازن تخلیه‌شده نفت و گاز برای ذخیره‌سازی انرژی را مورد بررسی قرار داد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد؛ ایجاد تشکیلات مستقل در وزارت میراث برای مدیریت استفاده از هوش مصنوعی

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تشکیلات مستقلی زیر نظر وزیر برای مدیریت هوش مصنوعی ایجاد شده است. در این بخش از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای مرمت آثار تاریخی، صیانت از میراث فرهنگی و توسعه گردشگری و صنایع دستی بهره خواهیم برد.

سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی در سال ۲۰۲۵ پا به بازار کار می‌گذارد

سم آلتمن، مدیرعامل اُپن‌ای‌آی می‌گوید که هوش‌ مصنوعی فوق هوشمند یا ابر هوش‌مصنوعی (superintelligent) این شرکت برای ورود به بازار کار در سال ۲۰۲۵ آماده می‌شود.

تخفیف ۷۰ درصدی برای حضور دانش‌بنیان‌ها در اینوتکس ۲۰۲۵

دبیر اجرایی نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ از آغاز ثبت نام شرکت‌ها در این نمایشگاه از امروز ۱۷ دی خبر داد و گفت: با هماهنگی صندوق نوآوری و شکوفایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه تخفیف ۷۰ درصدی در نظر گرفته شده است.

دبیر سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان: گردش مالی شرکت‌های فعال در پارک ملی علوم و فناوری نرم به ۲۰ همت رسید

دبیر سومین نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان گفت: گردش مالی این ۱۵۰ شرکت نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است. این شرکت‌ها در سطح بین‌المللی نیز فعالیت دارند.

قرارداد ۱۰ میلیون یورویی هیاتی از آفریقای جنوبی با شرکت‌های ایرانی

مدیرکل ترویج و توسعه خوشه‌های نوآوری پارک فناوری پردیس با اشاره به برگزاری اینوتکس ۲۰۲۵ از ۹ اردیبهشت سال آینده، گفت: در اینوتکس سال گذشته هیاتی از آفریقای جنوبی قرارداد ۱۰ میلیون یورویی با یکی از شرکت‌ها منعقد کرد و در بخش ریورس پیچ قراردادهایی با حجم ۲ همت در راستای رفع نیازها و انتقال فناوری میان شرکت‌ها و صنایع منعقد شد، همچنین در بخش کافه سرمایه ۲۵ میلیارد تومان قراردادهایی به امضا رسید.

وارد شدن ۸۰ درصد استارت‌آپ‌ها به دره مرگ

معاون توسعه نوآوری ناحیه نوآوری پردیس با بیان اینکه ۸۰ درصد از شرکت‌های استارت‌آپی که فعالیت خود را آغاز می‌کنند، شکست می‌خوردند، گفت: رویداد اینوتکس با شعار «همه بازیگران اکوسیستم نوآوری زیر یک سقف» تلاش دارد تا ریسک فعالیت این شرکت‌ها را کاهش دهد.

ابلاغ مصوبه تثبیت ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی از سوی رئیس جمهور

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده «تعیین تکلیف ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی در مقطع عمومی» را ابلاغ کرد.

معرفی دستاوردهای اخیر محققان در حوزه رنگ و رزین در دوره صنعتی نانو

در راستای ترویج صنعتی فناوری نانو، دوره صنعتی کاربردهای فناوری نانو در صنایع رنگ و رزین برگزار می‌شود.

برگزاری مسابقه «#سردار» به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران

مسابقه «#سردار» به‌ مناسبت پنجمین سالگرد شهادت سردار دل‌ها، حاج قاسم سلیمانی از سوی معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران برگزار می‌شود.

توسط پژوهشگران دانشگاه شریف محقق شد؛ ساخت نخستین دستگاه اختصاصی تعیین اصالت زعفران در کشور

جمعی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی و ساخت دستگاه طیف‌سنجی قابل حمل آنالیز زعفران شدند. با ساخت این دستگاه، گام مهمی در رفع چالش‌های مسیر تولید، بسته‌بندی و صادرات این ادویه گرانبها برداشته شده است.

کاهش تعداد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به ۳۰ نفر

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از کاهش تعداد اعضای این شورا خبر داد و گفت: برخی اوقات تعداد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر می‌کند؛ به طوری‌که برخی دوره‌ها تعداد اعضاء ۵۰ نفر بود که امروز به ۳۰ نفر کاهش یافته است.

اغلب رشته‌های مقطع کارشناسی تجمیع شده‌اند/حذف بسیاری از گرایش‌های این دوره

رئیس دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از کاهش و تجمیع بسیاری از رشته‌های دوره کارشناسی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: در این راستا بسیاری از گرایش‌های رشته‌های دوره کارشناسی حذف شده‌ است.

ساخت دستگاه اندازه‌گیری سیالات میادین نفتی با یک چهارم قیمت نمونه خارجی

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان دستگاهی را برای اندازه‌گیری خواص رئولوژیکی سیالات و اسیدهای میادین نفتی طراحی کردند و با یک چهارم نمونه خارجی به تولید رساندند.

بررسی امنیت و ایمنی صنعتی و تنظیم‌گری هوش مصنوعی در صنایع

همزمان با برپایی همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی در روز ۲۸ بهمن، سومین مجمع شبکه مدیران تحقیق، توسعه و نوآوری کشور برگزار خواهد شد.

عرضه آفت‌کش‌های گیاهی مبتنی بر نانو کپسول‌ها برای کنترل آفات

فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از گیاهان دارویی، آفت‌کش‌هایی مبتنی بر نانو کپسوله را به تولید رساندند که یکی از مزایای مهم آن باقی نماندن سموم در محصولات کشاورزی است.

تلاش بی‌سابقه محققان کره جنوبی برای تماشای سیاهچاله‌ها

محققان در کره‌جنوبی در حال توسعه یک صورت فلکی از ماهواره‌ها هستند که می‌تواند آنچه را که در مجاورت ابرسیاهچاله‌ها می‌گذرد، آشکار کند.

وقوع زلزله ۴.۵ ریشتری در کرمان

زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۴.۵ ریشتر صبح امروز در حوالی کهنوج استان کرمان به ثبت رسید.

رابطه عجیب اندازه مردمک چشم با شکل‌گیری خاطرات ‏

مطالعه جدید منتشر شده در مجله نیچر نشان داد که اندازه مردمک چشم برای درک چگونگی و زمان تشکیل خاطرات ‏قوی و طولانی مدت توسط مغز، عاملی بسیار مهم و کلیدی است.‏

امید تازه برای زنان باردار مبتلا به سرطان خون

پژوهشی تازه راهکارهای جدیدی برای مدیریت و درمان سرطان‌ خون در زنان باردار ارائه کرده است. این دستورالعمل‌ها با هدف بهبود روند درمان و کاهش نگرانی‌های بیماران و خانواده‌های آنان طراحی شده‌ است.

ابرشهر ۱۰۰ میلیارد دلاری ملک عبدالله بر لبه پرتگاه

شهر اقتصادی ملک عبدالله در حضور رقبایی مانند پروژه لاین(The Line) و اگزاگون(Oxagon) تلاش می‌کند تا قلمرو خود را در دوره جدید جسورانه توسعه شهری عربستان سعودی مشخص کند، اما با عدم تحقق اهداف بلندپروازانه خود در جذب ساکنان و مشاغل، با تهدید جدی و احتمال شکست مواجه است.

فناوری فراصوت و نانوحباب‌ها در خدمت مغز برای درمان آلزایمر

متخصصان یکی از شرکت‌های فناور پلتفرمی مبتنی بر نانو حباب‌ها و فراصوت را برای درمان آلزایمر توسعه دادند که نتایج تحقیقات آنها نشان داد این پلتفرم با عبور از سد خونی مغز، اثربخشی داروهای درمانی این بیماری را افزایش داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha