محمد امانی تهران در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب ماموریت دانشگاهها را تحصیلات آکادمیک دانست و اظهار کرد: چند سالی می شود که روندی در تحصیلات آکادمیک دانشگاه ها ایجاد شده که در آن رشتههای دوره کارشناسی با یکدیگر تجمیع و کاهش یافته است. به طوریکه بسیاری از گرایش ها از رشته های مختلف به کلی حذف شده است. به طور مثال در رشته برق، ما در گذشته ۵ تا ۷ گرایش داشتیم؛ اما امروز به یک گرایش و در رشته مهندسی نساجی نیز ۷ گرایش داشتیم که با اجبار به یک گرایش کاهش پیدا کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد: تنوع رشته های دانشگاهی در دوره های کارشناسی ارشد سوق پیدا کرده است. در واقع وزارت علوم چند سالی است که نظامی را تحت عنوان نظامی لوزی پیش می برد که بر اساس آن رشته های دوره کارشناسی کاهش، کارشناسی ارشد افزایش و مجدد دوره دکتری کاهش می یابد.
رییس دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: ما در این دانشکده ماموریتی برای افزایش رشته های کارشناسی نداریم. اما در دوره کارشناسی ارشد نیز هر استاد حداکثر در سال اجازه جذب دو دانشجو را دارد. بر این اساس رشته های کارشناسی ارشد نیز مقداری محدود شده است. به طور مثال ما سالیان سال رشته مدیریت نساجی را در دانشگاه امیرکبیر داشتیم؛ اما دو سال است که این رشته در دانشگاه وجود ندارد.
امانی تهران تاکید کرد: به نظر میآید باید تنوع تخصص رشته ها را در مقطع ورود به صنعت و طول صنعت را گسترش و بحث های مهارت آفرینی تخصصی را در این زمینه ها توسعه دهیم.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اهمیت برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی و مهارتی اظهار کرد: اگر چه این امر ماموریت دانشگاهها نیست؛ اما برگزاری این دوره ها همواره در دانشگاه تلاش شده است؛ اما چون برگزاری این دوره احتیاج به ترکیب افراد صنعتی و علمی دارد و معمولا چندان قوی در دانشگاه ها برگزار نمی شود. نیازمند تکمیل این حلقه در دانشگاه ها هستیم.
انتهای پیام
نظرات