• چهارشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403101208937
  • خبرنگار : 50163

ماه رجب، نسیمی از عطر رحمت الهی

ماه رجب، نسیمی از عطر رحمت الهی

ایسنا/زنجان ماه رجب، فرصتی ناب برای نزدیکی به خداوند است، زمانی که نسیم رحمت الهی بر دل‌ها می‌وزد و درهای بخشش و آمرزش روی بندگان گشوده می‌شود.

ماه رجب، نسیمی از عطر بهشت است که بر دل‌های مشتاق وزیدن می‌گیرد. ماهی از جنس نور و معنویت که خداوند آن را فرصتی ناب برای بازگشت به خود و آرامش روح قرار داده است. این ماه، در تقویم دل‌ها به‌عنوان «ماه خدا» شناخته می‌شود، ماهی که آسمان‌های رحمت خداوند گشوده می‌شوند و بندگان را به سوی خویش می‌خوانند.

در رجب، صدای نجوای عاشقانه بندگان به گوش می‌رسد، زمزمه‌هایی از توبه و طلب آمرزش. ماهی است که در آن خداوند، بندگانش را بی‌منت به سوی خود فرا می‌خواند و به آنان می‌گوید: «هر که مرا بخواند، پاسخش می‌دهم و هر که آمرزش طلبد، می‌بخشم.»

رجب؛ آغاز سفر دل

رجب آغاز سفری است که مقصدش رمضان و میهمانی خداست. این ماه، فرصتی است تا دل را از گردوغبار دنیا پاک کنیم و آن را برای میزبانی نور آماده سازیم. در میان این روزهای پربرکت، شب‌های رجب مثل گوهرهای درخشان می‌درخشند، بویژه لیلةالرغائب، شبی که آرزوها بر بال فرشتگان می‌نشیند و به عرش الهی می‌رسد.

این ماه، میزبان لحظاتی است که تاریخ اسلام را روشن کرده‌اند که از جمله آنها می‌توان به ولادت امیرالمؤمنین علی (ع) در خانه خدا، که جهان را با نور عدالت و معرفت منور کرد و بعثت پیامبر اکرم (ص)، روزی که پیام الهی از غار حرا جاری شد و جان‌های خسته را به سوی روشنایی هدایت کرد.

اعمالی برای نزدیکی به خدا

رجب، ماهی است که در آن خداوند به بندگان خود نزدیک‌تر از همیشه است. روزه‌داری، نمازهای ویژه و ذکرهایی مانند «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَة» نه‌تنها روح را آرام می‌کنند، بلکه آن را برای رویارویی با محبوب آماده می‌سازند. هر عمل کوچک در این ماه، پاداشی بی‌کران دارد، چراکه رجب ماهی است که رحمت خدا بی‌دریغ جاری است.

در همین رابطه رئیس حوزه علمیه علوی شهر هیدج، ماه رجب را فرصتی طلایی برای تقرب به درگاه الهی دانست و با اشاره به جایگاه ویژه این ماه، اظهار کرد: ماه رجب یکی از ماه‌های حرام است که حتی در دوران جاهلیت نیز مورد احترام بوده و از جنگ و خونریزی در آن پرهیز می‌شد.

حجت‌الاسلام احمد صالحی با تأکید بر فضیلت‌های بی‌نظیر ماه رجب، افزود: خداوند در آیه ۳۶ سوره توبه می‌فرماید، تعداد ماه‌ها نزد خداوند دوازده ماه است که چهار ماه آن، ماه حرام است. یکی از این چهار ماه حرام، ماه رجب است که برخلاف ذی‌القعده، ذی‌الحجه و محرم، به‌صورت مستقل و جدا از آنها قرار دارد.

این کارشناس دینی، روزه‌داری در ماه رجب را یکی از ارزشمندترین اعمال آن دانست و گفت: براساس روایات، رجب نام نهری در بهشت است که آب آن از شیر سفیدتر و از عسل شیرین‌تر است. کسانی که در این ماه روزه می‌گیرند، از این نهر بهشتی بهره‌مند خواهند شد.

وی استغفار را از دیگر اعمال توصیه‌شده در این ماه برشمرد و ادامه داد: در مفاتیح‌الجنان، اذکار و الفاظ متعددی برای استغفار ذکر شده است. مستحب است که انسان در طول روز هزار بار استغفار کند و اگر این امکان فراهم نشد، تلاش کند این عمل را در طول ماه انجام دهد.

ماه رجب و بارش رحمت الهی بر بندگان

امام جمعه شهرستان سلطانیه نیز به عظمت و فضیلت‌های ماه رجب اشاره و عنوان کرد: پیامبر اکرم (ص) درباره این ماه فرموده‌اند، «رجب را ماه ریزان خدا نامیده‌اند، چرا که در این ماه، رحمت خداوند بر امت من به‌شدت فرو می‌بارد» ایشان افزود، بارش بی‌پایان رحمت الهی در ماه رجب، جلوه‌ای از «تواب» بودن خداوند است که با آغوشی باز، بندگانش را می‌پذیرد.

حجت‌الاسلام عمران حسینی‌نسب استغفار را از اعمال برجسته این ماه دانست و گفت: استغفار برای روح و جان، همان نقشی را دارد که استحمام برای جسم ایفا می‌کند. اگر انسان از استغفار غافل شود، روح او دچار آلودگی و تیرگی شده و باطنش رو به خرابی خواهد رفت. ماه رجب بهترین فرصت برای پالایش درون و بازگشت به سوی خالق است.

پیامی از دل رجب

رجب ما را به یاد می‌آورد که زندگی چیزی فراتر از روزمرگی‌هاست. ماهی که خداوند به ما می‌گوید، هنوز فرصت هست؛ فرصت برای عشق ورزیدن به او، برای جبران گذشته‌ها و برای ساختن فردایی بهتر.

پس بیایید، در این ماه نورانی دل‌های خود را از هر چه غیر اوست تهی کنیم و تنها او را بخواهیم. رجب در گوش ما نجوا می‌کند: «در بزن، این در همیشه باز است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha