• چهارشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403101208732
  • خبرنگار : 50976

ویتامین P چیست؟

ویتامین P چیست؟

ایسنا/فارس مفهوم ویتامین P لذت بردن از غذاست، در این مجال مطلبی از راضیه سادات طبائی‌فرد، کارشناس ارشد علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز را درباره چیستی این نوع ویتامین می‌خوانیم.

وقتی از ویتامین P صحبت می ‌کنیم، منظور یک ویتامین جدید نیست، بلکه مفهوم لذت بردن از غذا است. لذت بردن از غذا به همان اندازه که به مواد مغذی موجود در غذا اهمیت می‌دهیم، مهم است.

«ویتامین لذت» (vitamin pleasure) تأثیرات مثبت فراوانی بر جسم و روان ما دارد و بخش مهمی از تجربه‌های ما از غذا خوردن را تشکیل می‌دهد.

لذت بردن از غذا باعث تحریک ترشح «دوپامین» در مغز می‌شود. دوپامین هورمونی است که به ما حس خوشحالی و رضایت می‌دهد و باعث می‌شود تجربه غذا خوردن لذت‌ بخش‌تر باشد. با این حال، پژوهش‌ها نشان می‌دهد که افراد چاق ممکن است دچار مقاومت به دوپامین شوند؛ به این معنا که مغز آن‌ها برای رسیدن به همان سطح لذت، نیاز به مصرف بیشتری از غذا دارد. این مسئله ممکن است یکی از دلایل پرخوری باشد.

اما لذت بردن از غذا تنها به مزه و احساس خوشایند محدود نمی‌شود. غذا نقش تغذیه‌کننده‌ای عاطفی نیز دارد. یک کاسه سوپ گرم وقتی که بیمار هستید، یا شیرینی‌ای که شما را به یاد دوران کودکی می‌اندازد، همگی نمونه‌هایی از این پیوند عاطفی است که غذا با زندگی ما برقرار می‌کند. در واقع، غذا بخش مهمی از فرهنگ و هویت ما نیز هست. غذاهای سنتی و خانوادگی نه تنها تغذیه‌کننده بدن است، بلکه پیوندهای عاطفی ما با گذشته و خانواده را نیز تقویت می‌کند.

در دنیای امروز، بسیاری از ما تحت تأثیر «فرهنگ رژیمی» قرار گرفته‌ایم؛ فرهنگی که می‌گوید باید به غذاهایی که دوست داریم، به ویژه غذاهای پرچرب و پرکالری، «نه» بگوییم. این فرهنگ اغلب باعث می‌شود که ما به غذا به عنوان چیزی که باید کنترل کنیم نگاه کنیم، نه چیزی که از آن لذت ببریم. این ذهنیت می‌تواند رابطه ما با غذا را پیچیده و حتی ناسالم کند. وقتی به طور دائم در حال محدود کردن خود هستیم، ممکن است میل به غذاهای ممنوع بیشتر شود و به پرخوری یا احساس گناه منجر شود.

در مقابل، وقتی بدون برچسب‌گذاری غذاها به خود اجازه می‌دهیم از آن‌ها لذت ببریم، هم از تجربه غذا خوردن لذت بیشتری می‌بریم و هم تعادل بهتری در رژیم غذایی خود پیدا می‌کنیم. این کار می‌تواند کیفیت رژیم غذایی را بهبود بخشد و از پرخوری و کم خوری جلوگیری کند.

بنابراین توصیه می‌شود نه تنها به مواد مغذی فکر کنیم، بلکه از لذت بردن از هر لقمه بهره‌مند شویم. پس به خاطر داشته باشیم که لذت از غذا بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است و با آگاهی و لذت از هر لقمه، می‌توان به بدن و ذهن خود انرژی و آرامش بیشتری هدیه داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha