حسین هاشمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۹هزار و ۷۱۰ نفر در استان خون اهدا کردهاند که هر واحد خون اهدایی جان سه نفر را نجات میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به کاهش ذخایر خون در استان و ایام فصل سرد سال، بیماران مبتلا به بیماریهای حاد و جراحیها نیازمند خون بیشتری هستند.
هاشمی بیان کرد: سرد شدن هوا و شیوع بیماریهای فصلی، باعث افزایش نیاز به اهدای خون شده و بسیاری از بیماران ناچارند برای بهرهمندی از یک زندگی به نسبت طبیعی به شکل منظم، خون یا فرآوردههای خون دریافت کنند.
وی با بیان اینکه اهدای خون یک فرایند ساده و سریع است و در مراکز انتقال خون استان، تمامی پروتکلهای بهداشتی بهطور کامل رعایت میشود، تصریح کرد: با هر واحد خون که اهدا میشود جان سه نفر از مرگ حتمی نجات مییابد که لازم است مردم در زندگی افراد نیازمند این ماده حیاتی اثرگذار باشند.
موارد مصرف خون کدام است؟
مدیرکل انتقال خون چهارمحال و بختیاری در خصوص موارد مصرف خون، گفت: بارزترین مثال برای موقعیتهایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا میشود، مواردی مانند بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگیها و اعمال جراحی است.
وی اضافه کرد: نوزادان و به خصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار میشوند، نیازمند خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرفکنندگان خون و فرآوردههای خونی محسوب می شوند.
هاشمی تاکید کرد: بسیاری از بیماران دیگر همچون بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهرهمندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمامی عمر به شکل منظم خون یا فرآوردههای خون دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه در هر ثانیه یک نفر از ساکنان کره زمین از همه سنین و تمام نژادها برای ادامه حیات به انتقال خون نیاز دارد، گفت: نیاز به خون و فرآوردههای خون به صورت مداوم وجود دارد، نبود جایگزین مناسب برای خون، محدود بودن مدت زمان نگهداری خون و فرآوردههای خونی و همیشگی بودن نیاز به آن موجب شده تا اهدای خون از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار باشد.
هاشمی خاطرنشان کرد: با وجود پیشرفتهای فراوان در علم پزشکی تاکنون هیچ جایگزین مصنوعی برای خون ساخته نشده و فقط خونی که توسط انسانهای بخشنده اهدا میشود، میتواند جان انسانهای دیگر را از مرگ نجات دهد.
انتهای پیام
نظرات