• دوشنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403101007494
  • خبرنگار : 50123

پروژه‌های تحقیقاتی برای جلوگیری از سرمازدگی باغات چهارمحال و بختیاری انجام شد

پروژه‌های تحقیقاتی برای جلوگیری از سرمازدگی باغات چهارمحال و بختیاری انجام شد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: در بخش باغبانی یکی از چالش‌های استان سرمازدگی بهاره باغات بادام و گردو است، چند پروژه تحقیقاتی در حال انجام بوده و ارقامی که برای استان مثمر و مقاوم به سرما است به کشاورزان معرفی می‌شود تا بهره‌وری باغات افزایش پیدا کند.

بیژن حقیقتی امروز ۱۰ دی‌ماه در دیدار با جعفر مردانی- استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به حوزه‌های فعالیت در تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اظهار کرد: این سازمان دارای ۶ بخش تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف باغبانی، خاک و آب، گیاه پزشکی، آبخیزداری، امور دام و منابع طبیعی است، در این مرکز بر روی چالش‌های بخش کشاورزی و منابع‌طبیعی تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی انجام می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به دستاوردهای این مرکز، توضیح داد: در بخش باغبانی یکی از چالش‌های استان سرمازدگی بهاره باغات بادام و گردو است، چند پروژه تحقیقاتی در حال انجام بوده و ارقامی که برای استان مثمر و مقاوم به سرما است به کشاورزان معرفی می‌شود تا بهره‌وری باغات افزایش پیدا کند.

وی افزود: در بخش آب و خاک موضوع تناسب اراضی کشاورزی در مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مورد توجه قرار گرفت، برای ۱۰ گیاه دارویی که در استان کشت می‌شود، موضوع تناسب اراضی در دستور کار قرار گرفت که مشخص شد کدام گیاه برای کشت در کدام منطقه مناسب است.

حقیقتی با تاکید بر اینکه باید اصلاح الگوی کشت در چهارمحال و بختیاری مورد توجه قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: به همین منظور باید مطالعات دقیقی بر روی آب و خاک استان با تناسب اراضی صورت بگیرد، این کار نیازمند بودجه بالایی است و استان در این حوزه عقب است، همچنین بهره‌وری آب در حوزه کشاورزی باید افزایش پیدا کند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: کارهای تحقیقاتی بر روی افت کرم خراط در باغات گردو نیز در دستور کار قرار گرفت و مبارزه با این آفت به کشاورزان آموزش داده می‌شود.

وی با بیان اینکه حفظ ذخایر ژنتیکی در حوزه منابع طبیعی در دستور کار مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی چهارمحال و بختیاری قرار دارد، توضیح داد: این کار به‌منظور حفظ گونه‌های در حال انقراض است.

حقیقتی افزود: در چهارمحال و بختیاری دو کشت بهاره و پاییزه داریم، بنابراین باتوجه به تنش آبی استان، ارقام مقاوم به خشکی را به کشاورزان پیشنهاد دادیم که عملکرد خوبی در هر هکتار نیز داریم، نیاز استان ۵ هزار تن گندم و جو است که امسال ۴.۵ هزار تن تولید داشتیم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: تهیه نقشه‌های مخاطرات طبیعی چهارمحال و بختیاری انجام شد، اما با مشکلات اعتباری برای انجام کارهای تحقیقاتی مواجه هستیم، این مرکز بودجه تحقیقاتی ندارد و باید اعتبار از دستگاه‌های اجرایی اخذ شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۱ ۰۸:۳۴

هر از چند سال باغات منطقه به دلیل سرمازدگی خسارت خیلی زیاد می بیند و سازمان تحقیقات کشاورزی هنوز در حال بررسی داستان است....