محمد مهدی آرتیمانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در رابطه با این تعداد پروژه مصوب حوزه آبخیزداری، پروژههای بیولوژیکی از جمله نهال کاری در حوزههای آبخیزداری که فصل کاری آن در ایام پاییز بوده به صورت صد درصدی انجام گرفته است.
وی افزود: از پروژههای مکانیکی نیز با توجه به فصل کاری ۱۰ درصد این پروژهها از محل اعتبارات ملی و ۳۰ درصد از محل اعتبارات استانی اجرایی شده است.
آرتیمانی با اشاره به اینکه از سال ۷۱ تاکنون ۲۴ هزار سازه آبخیزداری با ارتفاع یک تا ۱۵ متر در سطح استان همدان شامل سازههای خشکهچین، گابیونی، ملاتی و بند خاکی اجرایی شده است، تصریح کرد: در استان همدان یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارد که در ۸۵۰ هزار هکتار از اراضی مطالعات تفصیلی انجام شده که در ۳۵۸ هزار هکتار آن عملیات آبخیزداری اجرا شده و به اتمام رسیده است.
وی با اشاره به اهمیت پروژههای آبخیزداری، خاطرنشان کرد: با هر هکتار اجرای آبخیزداری حدود ۲۷۰ مترمکعب کنترل روانآب، دو تن کنترل فرسایش رسوب و ۱۰۰کیلوگرم افزایش علوفه و ۸۱ مترمکعب استحصال آب در سطح حوزههای آبخیز اجرایی میشود.
آرتیمانی با بیان اینکه تمامی پروژههای آبخیزداری براساس الزامات و مطالعات مهم بوده و در اولویت هستند، یادآور شد: باید ضرورت اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری برای مردم فرهنگسازی و اطلاعرسانی شود چرا که با تقویت مشارکت مردم در این حوزه میتوان سرمایهگذاری مردم و کشاورزان را برای اجرای طرحهای آبخیزداری افزایش داد.
انتهای پیام
نظرات