• دوشنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403101006882
  • خبرنگار : 50177

دبیر علمی خانه فناور محیط‌ زیست جهاد دانشگاهی استان تاکید کرد

ایجاد تشکل‌های محلی برای نظارت بر جنگل‌ها، مراتع و حیات‌وحش لرستان

ایجاد تشکل‌های محلی برای نظارت بر جنگل‌ها، مراتع و حیات‌وحش لرستان

ایسنا/لرستان دبیر علمی خانه فناور محیط‌ زیست جهاد دانشگاهی لرستان گفت: مدیریت منابع آبی ارتقای سیستم‌های آبیاری کشاورزی به روش‌های نوین آبیاری تحت فشار برای کاهش مصرف آب ضرورت دارد.

مرتضی قبادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: حفاظت از محیط زیست لرستان به دلیل تنوع زیستی و ارزش‌های اکولوژیکی آن اهمیت زیادی دارد که برای مقابله با تهدیدهای محیط زیستی و بهبود وضعیت محیط زیست در این استان می‌توان راهکارهای مدیریت پایدار منابع طبیعی، توسعه طرح‌های جنگل‌کاری، احیای جنگل‌های تخریب‌شده بویژه جنگل‌های بلوط زاگرس و کنترل چرای دام ضروری به نظر می‌رسد.

وی تعیین ظرفیت مراتع و جلوگیری از چرای بی‌رویه دام‌ها، ممنوعیت قطع غیرمجاز درختان، افزایش نظارت بر قطع درختان و اعمال قوانین سختگیرانه، مقابله با فرسایش خاک اجرای طرح‌های آبخیزداری و پخش سیلاب برای جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت منابع آبی زیرزمینی، کاشت گونه‌های گیاهی بومی برای حفظ خاک در مناطق شیب‌دار، مدیریت منابع آبی ارتقای سیستم‌های آبیاری کشاورزی به روش‌های نوین آبیاری تحت فشار برای کاهش مصرف آب را از دیگر راهکارهای مقابله با تهدیدهای محیط زیستی برشمرد.

او گفت: ایجاد و نگهداری تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری و صنعتی برای جلوگیری از آلودگی رودخانه‌ها و منابع آبی، نظارت بر فعالیت‌های سدسازی برای حفظ تعادل اکوسیستم‌های آبی، پیشگیری از آتش‌سوزی جنگل‌ها آموزش مردم محلی برای پیشگیری و مقابله با آتش‌سوزی‌ها، تجهیز یگان‌های حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی به تجهیزات مدرن اطفای حریق، نظارت بیشتر بر ورود گردشگران به مناطق جنگلی، حفاظت از تنوع زیستی و ایجاد مناطق حفاظت‌شده جدید برای گونه‌های در معرض خطر، مبارزه با شکار غیرمجاز از طریق نظارت و اعمال جریمه‌های سنگین، مشارکت جوامع محلی در حفاظت از حیات وحش ضروری است.

وی اضافه کرد: راه‌اندازی سیستم‌های بازیافت زباله در مناطق شهری و روستایی و آموزش عمومی درباره کاهش تولید زباله و تفکیک پسماند در مبدا، ایجاد لندفیل‌های بهداشتی برای دفع اصولی زباله‌ها قطعا در مدیریت پسماند موثر خواهد بود.

دبیر علمی خانه فناور محیط زیست جهاد دانشگاهی لرستان بیان کرد: در بحث توسعه پایدار و مدیریت شهری اجرای پروژه‌های عمرانی و صنعتی با ارزیابی‌های دقیق زیست‌محیطی و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی طبیعی به مناطق شهری یا کشاورزی وتشویق به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر (خورشیدی و بادی) ضروری است.

قبادی افزود: در بحث حفاظت از محیط‌زیست لرستان افزایش آگاهی و مشارکت عمومی برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مردم محلی درباره حفاظت از محیط زیست، همکاری با سازمان‌های مردم‌نهاد (NGO ها) برای جلب مشارکت اجتماعی در حفظ منابع طبیعی و ترویج فرهنگ زیست‌محیطی از طریق رسانه‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها بسیار حائز اهمیت است.

نظارت و قوانین سختگیرانه تقویت سیستم‌های نظارتی برای مقابله با تخریب محیط زیست

وی گفت: نظارت و قوانین سختگیرانه تقویت سیستم‌های نظارتی برای مقابله با تخریب محیط زیست، بازنگری و اجرای قوانین محیط زیستی با جریمه‌های جدی برای متخلفان و ارائه تسهیلات برای فعالیت‌های اقتصادی که با اصول زیست‌محیطی سازگار هستند می‌تواند تشویقی برای حفاظت از محیط‌ زیست باشد.

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان خاطرنشان کرد: تحقیقات و فناوری حمایت از پژوهش‌ها و مطالعات مرتبط با حفاظت از اکوسیستم‌های لرستان، استفاده از فناوری‌های نوین (مانند پهپادها و سنجش از دور) برای نظارت بر جنگل‌ها و منابع آبی، توسعه بانک‌های اطلاعاتی از تنوع زیستی و منابع طبیعی استان لازم است.

قبادی بر تقویت نقش جوامع محلی و توانمندسازی آنها در حفاظت از منابع طبیعی با ارائه آموزش و ایجاد شغل‌های مرتبط با محیط زیست و ایجاد تشکل‌های محلی برای نظارت بر جنگل‌ها، مراتع و حیات وحش تاکید کرد و یادآور شد: همکاری بین‌بخشی و تقویت همکاری بین سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی، وزارت نیرو و شهرداری‌ها برای اجرای برنامه‌های مشترک زیست‌محیطی ضرورت دارد.

دبیر علمی خانه فناور محیط زیست جهاد دانشگاهی لرستان اظهار کرد: جذب سرمایه‌گذاری برای طرح‌های مرتبط با حفاظت محیط‌زیست و اجرای این راهکارها نیازمند تعهد جدی مسئولان، مشارکت مردم و برنامه‌ریزی بلندمدت است تا از تخریب محیط زیست جلوگیری و شرایط برای توسعه پایدار فراهم شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۴:۵۹

این جاده خرم اباد کوهدشت وجاده کوهدشت اولادقباد یه سری با ماشین بزنید لازم نیست پیاده بشید تا عمق فاجعه را ببینید حالت جاهای دیگه بماند ،،،حتی زیر صخره ها هم شخم شده بالای صخره ها دامنه ها سراشیب

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۱۰ ۱۷:۰۸

سلام،یه سری به شهرستان رومشکان بزنید،جنگل کردن تفریحگاه،تمام درختان آسیب زدن ،تا دلت بخواد درخت بریدن واسه آتش روشن کردن،دیگه حیوانی نمونده،جدیدا هم شکار گراز و چوله توسط شکارچیان محلی باب شده هرچیم گزارش میدی پیگیری نمی کنن،دریغ از یه سرکشی