• دوشنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403101006844
  • خبرنگار : 50228

ورزشکاران در هوای آلوده چه تغذیه‌ای داشته باشند؟

ورزشکاران در هوای آلوده چه تغذیه‌ای داشته باشند؟

ایسنا/خوزستان مسئول تغذیه ورزشی هیات پزشکی ورزشی خوزستان درباره این‌که ورزشکاران در هوای آلوده چه تغذیه‌ای داشته باشند که خللی در روند تمرینی و انجام فعالیت ورزشی آن‌ها ایجاد نشود، توضیحاتی ارائه داد.

رحمت الله خان محمدی در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: با افزایش جمعیت و گسترش صنایع، کیفیت هوای بسیاری از شهرهای جهان به طرز چشمگیری کاهش یافته است و این موضوع به عنوان یک معضل بزرگ محیطی شناخته می‌شود. در این شرایط، هوای آلوده می‌تواند تاثیرات منفی زیادی بر دستگاه تنفسی، قلب و حتی سیستم عصبی انسان‌ها داشته باشد. هوای آلوده حاوی ترکیبات اکسیدکننده و سمی است و زمانی که این ترکیبات وارد بدن انسان می‌شود، واکنش‌های التهابی ایجاد می‌کنند و می‌توانند سلامت ما را به خطر بیاندازند. علاوه بر تلاش‌های محیطی جهت برطرف کردن و کاهش آلودگی هوا، تغذیه مناسب و مصرف مواد غذایی ویژه می‌تواند به عنوان یک سپر دفاعی در برابر اثرات منفی آلودگی هوا عمل کند.

او با بیان این که در این شرایط ورزشکاران می‌توانند جهت مقابله با عوارض آلودگی هوا، مواد مغذی حاوی ویتامین های C، E و D، اسیدهای چرب امگا ۳ و مواد غذایی دیگر که حاوی آنتی اکسیدان ها باشند، همراه با آب و نوشیدنی های آبرسان را مصرف کنند، عنوان کرد: میوه‌ها و سبزیجات تازه سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که می‌توانند به مقابله با رادیکال‌های آزاد ناشی از آلودگی هوا کمک کنند. همچنین مصرف مرکبات مانند پرتقال، لیمو، گریپ‌فروت و سبزیجات حاوی ویتامین سی، غذاهای غنی از ویتامین E، غذاهای غنی از ویتامین D، غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا-۳، مصرف لبنیات و مصرف آب و انواع نوشیدنی های آبرسان و دمنوش‌ها پیشنهاد می‌شود.

مسئول تغذیه ورزشی هیات پزشکی ورزشی خوزستان ادامه داد: این نکته اهمیت دارد که ویتامین D نقش کلیدی در متابولیسم کلسیم و فسفر دارد و حفظ سطح طبیعی ویتامین D با بهبود آسم در بزرگسالان مرتبط است. این ویتامین به عنوان تقویت‌کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد و مهم‌ترین منابع تامین این ویتامین علاوه بر آفتاب، شامل کره، شیر، ماهی‌های چرب، روغن جگر ماهی، زرده تخم مرغ، دانه‌های جوانه‌زده و گوشت گاو است.

او با اشاره به ضرورت مصرف آب و انواع نوشیدنی‌های آب رسان و دمنوش‌ها، گفت: دمنوش و نوشیدنی مناسب برای آلودگی هوا نقش زیادی در پاکسازی ریه دارند؛ این نوشیدنی‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی ضروری هستند که می‌توانند به دفع سموم و افزایش متابولیسم کمک کنند.

خان محمدی بیان کرد: توصیه می‌شود روزانه سه تا پنج واحد از گروه سبزی‌ها و دو تا چهار واحد از گروه میوه‌ها و دو تا چهار واحد از گروه شیر و لبنیات استفاده شود. ضمن این‌که حداقل دوبار در هفته ماهی مصرف شود و مصرف مایعات و نوشیدنی های آب رسان و دمنوش ها به حد کافی باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha