یعقوبی که چهل سال به دنبال یوسف «شهادت» گشت و در نهایت دعای « اللَّهُمَّ لَا تَکِلْنِی إِلَی نَفْسِی طَرْفَةَ عَیْنٍ أَبَداً» او اجابت شد و زمزمه الهی «هب لی کمال الانقطاع إلیک» سلیمانِ جهان به گوش فرشتگان آسمان رسید و روحش را در خاکی که حسین(ع) به شهادت رسید، در آغوش گرفتند.
امسال شعار پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم تحت عنوان «سرباز وظیفه پاسدار قاسم سلیمانی» انتخاب شده است.
بررسی آثار و نوشتههای این شهید بزرگوار نشاندهنده روحیه تکلیفگرایی و احساس مسئولیت او در قبال حوادث فرهنگی، امنیتی و اجتماعی بود؛ او هرگز حوادث را گذرا نمیدید و همواره خود را سرباز اسلام و ملت میدانست، یکی از پرتکرارترین کلماتی که در نوشتههای شهید سلیمانی دیده میشود، کلمه «سرباز» است.
بنابراین امسال این مفهوم به عنوان محور اصلی شعار امسال انتخاب شد، شعار مراسم پنجمین سالگرد، همان عبارت معروفی است که شهید سلیمانی درخواست کرده بود بر روی سنگ مزارش حک شود: «سرباز وظیفه پاسدار قاسم سلیمانی»؛ در واقع این شعار بیانگر وظیفهمحوری و روحیه سربازی برای اسلام، ایران، عدالتخواهی، مقاومت و پیروی از رهبر معظم انقلاب است، در واقع میتوان گفت امروز این شعار چند کلمهای باید برای مسئولین اجرائی کشور به الگویی راهبردی تبدل شود.
مکتب «سلیمانی» باید احیا شود
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توصیه رهبر عزیز انقلاب این است که «مکتب سلیمانی» باید احیا شود، گفت: بعد از شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی این مکتب ماندگار شهید سلیمانی است که در چند گزاره قابل تحلیل و تفسیر است.
حجتالاسلام والمسلمین احد آزادیخواه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، افزود: در مورد «واژه سرباز» باید گفت حاج قاسم همواره خود را سرباز اسلام، انقلاب، نظام مقدس جمهوری اسلامی و سرباز ولایت میدانست چیزی که ما خلاش را همیشه در طول تاریخ احساس کردهایم.
وی اظهارکرد: البته در طول تاریخ مسلمانان نمونههایی از قلهها و نقاط مثبت و نقاط منفی «سرباز ولایت» را داشتهایم برای نمونه میتوان به جنگ صفین اشاره کرد، در جنگ صفین در زمان امیرالمومنین (ع)، قله ولایتپذیری «مالک اشتر» بود که با وجود همه سنگاندازیها و فشارها، دست از ولایت برنداشت، وی یک نمونه بارز از ولایتپذیری در دوران اسلام است.
نماینده مردم ملایر خاطرنشان کرد: در کنار ایشان، خوارج نهروان را هم داشتیم که نتوانستند پای علم ولایت بمانند و تفسیر به رأیها، بیبصیرتیها و عدم داشتن بینش باعث شد که خوارج از گردونه کار خارج شوند.
آزادیخواه ادامه داد: سرباز بودن یعنی جامعبودن، یعنی مرد میدان عمل بودن، یعنی مردی که در همه صحنهها بتواند حضور داشته باشد، سرباز بودن یعنی وظیفهشناسی و بعد از شناخت، وظیفهاش را به موقع انجام بدهد که این موضوع بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: وظیفهشناسی، انجام وظیفه و به موقع وارد عمل شدن از نشانههای بارز «سرباز ولایتبودن» است و حاج قاسم سلیمانی کسی بود که این سه گزینه را در طول تمام سالهای خدمتش به خوبی انجام داد.
نماینده مردم ملایر با بیان اینکه حاج قاسم سلیمانی با راهاندازی یک جریان جدید در پیکره انقلاب باعث شد که یک مکتب ایجاد شود، گفت: ایشان همواره برای وظیفهشناسی خودش در تلاش و تکاپو بود و خود را محدود به مرزهای جغرافیایی نمیکرد.
آزادیخواه یادآورشد: حاج قاسم سلیمانی اگر در ایران بود وظیفهاش را به خوبی انجام میداد در کشور عراق، سوریه، لبنان و غزه نیز همچنین، در واقع هرجای این کره جغرافیایی که احساس نیاز میکرد که مظلومی وجود دارد و نیاز به کمک دارد و رهبری به آن نقطه نگاه ویژه دارند، سردار سلیمانی در آن منطقه حاضر میشد و انجام وظیفه میکرد.
وی ادامه داد: ویژگی دیگر سردار سلیمانی ایجاد وحدت و انسجامبخشی بین نیروهای داخلی بود؛ سردار سلیمانی همواره تا زمانی که زنده بود، محور وحدت و یگانگی بین نیروهای نظامی، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و دولت بود و همه را حول یک محور جمع میکرد.
نماینده مردم ملایر تصریح کرد: این شیوه رفتاری ایشان، یک امید جدید به پیکره مدیریت کشور تزریق کرد، سردار سلیمانی همه نیروها، افراد و احزاب را دور محور ولایت جمع میکرد و در نهایت شهادت ایشان نیز به این اخوت، وحدت و برادری بیشتر دمید و ما شاهد تشییع جنازه باشکوه و بینظیر «سردار حاج قاسم سلیمانی» در تاریخ انقلاب ایران بودیم.
حضور تاریخی سردار سلیمانی در ملایر
یکی از جهادگران و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس در ملایر نیز گفت: هشت سال پیش در یکم مهر ماه ۱۳۹۵، ملایر شهر ۱۱۰۰ شهید شاهد استقبال بی نظیر مردم متدین، انقلابی و ولایتمدار شهر از سردار سلیمانی به عنوان مالک اشتر ولایت بود.
سرهنگ محمد فتحی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، افزود: ستاد مردمی یادواره شهدای ملایر در اردیبهشت سال ۹۵ تشکیل و کار خود را به صورت چراغ خاموش آغاز کرد و به مدت پنج ماه زحمات شبانه روز توانست صحنههای بیبدیل ابراز عشق و ارادت مردم ملایر به سردار مقاومت که از هر تحلیل و تفسیری گویاتر بود، را خلق کند.
وی بیان کرد: مردم ولایتمدار ملایر روز پنجشنبه (اول مهرماه) ۱۳۹۵ یک روز به یادماندنی و تاریخی دیگری را در تاریخ پرافتخار خود رقم زدند و این روز برای همیشه در تاریخ این شهر و مردمان انقلابی و ولایتمدارش ثبت و ضبط شد.
این پیشکسوت دوران دفاع مقدس اظهارکرد: با توجه به عظمت این استقبال، هیچ بیان، قلم، شعر و نثری نمیتواند زیباییهای جلوه نمایش ابراز ارادت مردم ملایر را به حاج قاسم عزیز به تصویر بکشد، گلزار مطهر شهدا، سپاه ناحیه، بلوار کریمخان، سالن الغدیر و خیابان شهید حمزلویی ملایر، قدمگاه سردار دلها شد و یکی ازچندین برکات این سفر ساخت یک مدرسه ۱۸ کلاسه در خیابان شهید حمزلویی بود و بعد از شهادت حاج قاسم در سال ۱۴۰۱ افتتاح و مزین به نام «سردار دلها؛ شهید حاج قاسم سلیمانی» شد.
« فرشته نجات» کشور عراق
فتحی در بخش دیگری از سخنان خود گذری به نگارش خاطراتش زد و گفت: مدتها بود که در فکر نوشتن مطالبی درباره یکی از فرماندهان عزیز در زمان دفاع مقدس بودم، اما توفیق حاصل نمیشد تا اینکه اربعین اباعبدالله الحسین (ع) در سال ۱۳۹۳ از راه رسید و زحمات ملت عزیز ایران به ویژه ایثارگران، شهدا، جانبازان و خانوادههای معظم آنها به ثمر رسید و مرز بین ایران و عراق برداشته شد.
این پیشکسوت دوران دفاع مقدس اظهارکرد: بعد از سالها زمینه راه رسیدن به قدس از کربلا مهیا شد و تعداد زیادی از مردم ایران بدون تشریفات قانونی راهی کربلای معلا شدند و با زیارت عتبات عالیات به کشور خود برگشتند، وقتی برای عرض ارادت و زیارت قبولی به محضر تعداد زیادی از دوستان و آشنایان رسیدم و پای صحبتهای آنها نشستم متوجه شدم که همه آنها یک صحبت مشترک دارند.
وی ادامه داد: در بین همه حرفها یک جمله تکراری درباره شخصی گفته میشد و آن اسم برای من خیلی آشنا و خاطره انگیز است، آن جمله در باره فردی بود که در سال ۱۳۶۱ فرمانده من در تیپ همیشه قهرمان ثارالله کرمان در عملیات رمضان در محور عملیاتی پاسگاه زید عراق در منطقه شلمچه بود و من از نزدیک شاهد فداکاری، ایثار و از خودگذشتگی این بزرگوار بودم که چگونه مانند پروانه، دور بچههای استان کرمان و همدان می گشت و آنها را فرماندهی میکرد.
فتحی خاطرنشان کرد: این فرمانده، با امکانات بسیار کم در مقابل ادوات پیشرفته عراق مانند تانکهای تی ۷۲، مردانه ایستادگی میکرد و تانکهای پیشرفته دشمن یکی پس از دیگری به آتش کشیده میشد تا جای که دشت مقابل پاسگاه زید به قبرستانی برای تانکهای دشمن تبدیل شد.
این پیشکسوت دوران دفاع مقدس افزود: وقتی دشمن از پیشروی در این محور ناامید شد، با فراخوانی گارد ریاست جمهوری عراق به منطقه مجددا اقدام به پاتک کرد که با مدیریت بسیار خوب این بزرگوار، دشمن کاری از پیش نبرد، او همان مردی است که دشمنان انقلاب او را اینگونه معرفی میکنند؛ مردی بلند قد با موهای جوگندمی، اندامی لاغر و خنده ای ملیح بر لب که بعضی از مسئولین آمریکای آرزوی دیدن او را از نزدیک دارند.
وی خاطرنشان کرد: او همان سردار شکستناپذیری بود که مقام معظم رهبری چندین بار از او به عنوان « شهید زنده» یاد کردند، این نام زیبا و خاطرهانگیز برای بنده همان « حاج قاسم سلیمانی» اهل یکی از روستاهای کرمان بود که نام او لرزه بر اندام آمریکائیها و صهیونیستها می انداخت و و دوستان انقلاب را امیدوار میکرد.
فتحی اظهارکرد: کربلائیهای داستان ما میگفتند مردم خوب عراق برای دو نفر خیلی احترام قائل هستند و عکسهای آنها را در منازلشان نصب کرده اند و به نیکی از آنها یاد میکنند؛ یکی مقام معظم رهبری که او را رهبر جهان اسلام میدانند و دیگری «سردار حاج قاسم سلیمانی» است که او را فرشته نجات عراق میخوانند.
توصیف «حاج قاسم» از زبان دیگران...
این پیشکسوت دوران دفاع مقدس افزود: یک مورد از موضعگیریهای خارجی درباره فرمانده نیروی قدس سپاه، مربوط به «شیمون پرز»، رییس جمهور رژیم صهیونیستی است که این جمله را به او منتسب میکنند «خاورمیانه روی انگشت اشاره قاسم سلیمانی میچرخد.»
وی ادامه داد: روزنامه گاردین با اشاره به اینکه حتی کسانی که سلیمانی را دوست ندارند، او را فردی بسیار باهوش میدانند، نوشت: «بسیاری از مقامات آمریکایی که سالها تلاش کردند فعالیت وفاداران او را مختل کنند، دوست دارند با سلیمانی ملاقات کنند. یک مقام ارشد آمریکایی گفت: سلیمانی مانند قیصر سوزو هراسانگیز است.»
فتحی یادآور شد: ژنرال سلیمانی؛ این مجاهد تحت تعقیب شیطان بزرگ و نوچههایش، برای فرزندان این آب و خاک، همان حاج قاسم بسیجی آفتاب سوخته کرمانی است که گوش به فرمان ولایت مطلقه فقیه و چشم به آزادی قدس شریف داشت و اگر جنگ برای بسیاری از همرزمان او در سال ۱۳۶۷ پایان یافت، برای او آشکارا تا زمان شهادتش تداوم داشت.
این پیشکسوت دوران دفاع مقدس با بیان اینکه " حاج قاسم سلیمانی" را باید رزمنده ای با بیش از ۳۶۰ ماه سابقه حضور در مناطق عملیاتی دانست، تصریح کرد: امروز امت اسلامی و خصوصا ملت مسلمان ایران، قدردانِ خدمات ارزشمند این سردار عاشورایی است که خواب را از چشمان یزیدیان زمان ربود و آرامش و امنیت را برای منطقه خاورمیانه رقم زد.
کسی که محور کارش خدا باشد، ماندگار میشود
وی در ادامه اظهارکرد: افتخار حاج قاسم این بود که خداوند آن را در عصری آفرید که متعلق به حضرت امام رضوانالله تعالی علیه و تحت زعامت مقام معظم رهبری بوده است.
فتحی با اشاره به سفارش سردار سلیمانی مبنی بر اخلاص در اعمال و رفتار، افزود: کارها باید با اخلاص باشد کاری که با اخلاص باشد قیمت پیدا میکند و کسی که محور کارش خدا باشد و برای خداوند قدم بردارد، ماندگار میشود.
این پیشکسوت دوران دفاع مقدس افزود: یکی از بزرگترین ویژگیهای سردار سلیمانی سرباز ولایت بودن، تقوای الهی و توسل به اهلبیت(ع) بود و این درس را به همه ما میدهد که باید در ابعاد مختلف زندگی سرباز ولایت باشیم.
وی با تأکید بر ضرورت عمل به وصیت شهدا، گفت: باتوجه به ابعاد مختلف و ویژگیهای خاص وصیتنامه حاج قاسم سلیمانی، مسئولین، اقشار مختلف مردم، جوانان و نوجوانان باید وصیتنامه حاج قاسم سلیمانی را بخوانند و به آن عمل کنند.
انتهای پیام
نظرات