• چهارشنبه / ۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403100503760
  • خبرنگار : 71664

عوارض جبران ناپذیر سقط جنین تعمدی برای مادران

عوارض جبران ناپذیر سقط جنین تعمدی برای مادران

عوارض جبران ناپذیر سقط جنین القایی و تعمدی برای مادران، از جمله مواردی بود که در نشست خبری پویش نفس و مقابله با سقط جنین، به تشریح درباره آن صحبت شد.

به گزارش ایسنا، دکتر سودابه کاظمی، رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان در نشست خبری «پویش نفس، مقابله با سقط جنین» که امروز، چهارشنبه، ۵ دی ماه برگزار شد، گفت: آمار دقیقی دریاره سقط جنین وجود ندارد؛ چرا که بسیاری از سقط جنین‌ها از طریق مراجع غیرقانونی انجام می‌شود. بررسی‌ها بیانگر این است که سالانه حدود ۵۰۰ هزار سقط جنین اتفاق می‌افتد.

وی گفت: سقط جنین، یک عمل ناپسند است و در تمام کشورها زشت و ناپسند محسوب می‌شود. برخی کشورها نسبت به آزادسازی سقط جنین اقدام کرده‌اند که این موضوع با واکنش‌های منفی همراه بوده است.

رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان با بیان اینکه برخی نسبت به ترویج سقط جنین اقدام می‌کنند و کاسبان سقط جنین هستند، گفت: برخی در ارتباط با سقط جنین شهره هستند. پرونده برای این افراد تشکیل می‌شود. من از قوه قضاییه می‌خواهم با دستگاه‌های نظارتی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی ارتباط برقرار کنند. قانون جوانی جمعیت به تصویب رسیده و ماده‌های ارزشمندی درباره جلوگیری از سقط جنین دارد اما پرونده افرادی که به سقط جنین شهره هستند به سرانجام نمی رسد.

وی درباره سقط جنین در استان‌های مختلف توضیح داد: آمار دقیقی درباره وضعیت سقط جنین در استان‌های مختلف نداریم. ساکن استان گیلان هستم؛ بررسی‌ها بیانگر این است که این استان از فقر فرزندآوری رنج می‌برد.

دکتر صدیقه حنطوش‌زاده - رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم‌پزشکی تهران نیز در این نشست اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که سقط‌های جنین عمدی می‌تواند سلامت مادران را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین سقط جنین تعمدی می‌تواند منجر به ترویج خشونت در جامعه شود.

وی گفت: افرادی که نسبت به سقط جنین اقدام می‌کنند، پس از مدتی از عمل خود پشیمان می‌شوند. اینطور نباید تصور کرد که جنین ۱۲ هفته، جان ندارد. هرگونه تولید مثل موجود جاندار به معنای تولید جان است‌.

رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم‌پزشکی تهران درباره عوارض سقط جنین توضیح داد: هرگونه سقط جنین القایی که چه به روش دارویی یا جراحی انجام شود، منجر به عوارض برای مادران می‌شود. بررسی‌ها بیانگر این است که هرچه میزان سن جنین افزایش یابد، میزان عوارض سقط نیز برای مادر بیشتر می‌شود.

حنطوش‌زاده تصریح کرد: اگر یک زن به صورت خودخواسته بخواهد بارداری را پس از سقط جنین تجربه کند، احتمال چسبندگی رحم به دلیل سقط قبلی که صورت گرفته، وجود دارد. همچنین احتمال زایمان زودهنگام به دلیل بازشدن دهانه رحم در بارداری‌های پس از سقط جنین القایی، وجود دارد. 

وی گفت: مورد مهم و اساسی در حوزه سقط جنین این است که زنان در حوزه سقط جنین و عوارض آن از آموزش‌های لازم برخوردار شوند.
 

ستاره اخوان، جراح و متخصص زنان نیز در این نشست درباره نقش برخی اعضای کادر درمان در حوزه سقط جنین گفت: مسائل و مشکلات در هر حوزه‌ای وجود دارد. این احتمال وجود دارد که کادر درمان بنا یه هر دلیلی نسبت به سقط جنین اقدام کنند. نکته مهم و اساسی این است که آگاهی مردم نسبت سقط جنین افزایش یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha