به گزارش ایسنا، مهدی پیرهادی در حاشیه جلسه امروز شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به آلودگی هوا در تهران اظهار کرد: عوامل متعددی باعث آلودگی هوا میشود که در سیاهه انتشار سال ۱۳۹۶ آمده و سیاهه انتشار جدیدی در حال تدوین است که به عوامل آلاینده اشاره خواهد کرد. یکی از موضوعات آلایندگی صنایع هستند و در سیاهه انتشار قبل سهم منابع متحرک از آلایندگی ۶۰.۰۸ درصد بود. سیاهه انتشار جدید هنوز کامل نشده است، چرا که تعدادی از دستگاهها اطلاعات را به دانشگاه علم و صنعت (برنده تنظیم سیاهه انتشار) ندادهاند؛ این موضوع را به استاندار تهران و سازمان محیط زیست منتقل کردیم تا پیگیریهای لازم صورت بگیرد. این تأخیر نشان میدهد عزمی در کشور برای حل موضوع آلودگی هوا و ضمانتی در اجرای آن وحود ندارد.
وی ادامه داد: در قانون هوای پاک هیچ ضمانت اجرایی وجود ندارد و تکلیف دستگاهی که از این قانون تمکین نمیکند، مشخص نیست. در سالهای گذشته باید نیروگاه خورشیدی برای تأمین برق تأسیس میشد؛ اما انجام نشد و یکی از مشکلات امروز به خاطر تأمین نشدن انرژی پاک است. کیفیت سوخت بهتر نشد، خودروها و موتورسیکلتهای فرسوده جمعآوری نشدند و نوسازی خیلی کمی صورت گرفت. دولت میتواند با خودروسازهای خارجی مطرح، قرارداد ببندد و در طرح نوسازی از محل صرفهجویی سوخت این خودروها را جایگزین خودروی فرسوده کنند.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اضافه کرد: مرگ و میر افزایش پیدا کرده است و طبق آمار وزارت بهداشت هزاران نفر دچار مرگ زودرس شدهاند. متاسفانه تعدادی زیادی از دستگاهها به تعهداتشان عمل نکردند و بسیاری از دستگاهها هم به سازمان محیط زیست پاسخگو نیستند. به نظرم یا شخص رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور باید متولی قانون هوای پاک شوند و این نیاز به اصلاحیه در مجلس شورای اسلامی دارد. میدانم دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس پیگیر اصلاح قانون بودند و قوه قضاییه هم باید با قاطعیت بیشتری با افراد اهمال کار، برخورد شود.
وی اضافه کرد: در کوتاه مدت آلودگی هوا حل نمیشود و عزم جدی در این خصوص وجود ندارد. پیشنهاد میکنم سران سه قوه نشستی با موضوع آلودگی هوا برگزار کنند و راهکاری پیدا کنند و یک تصمیم قاطع بگیرند.
انتهای پیام
نظرات