• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1403100402708
  • خبرنگار : 71955

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تشریح کرد

وجود ۱۸ میلیون بیسواد و کم سواد در کشور/ سیستان و بلوچستان و برخی شهرستانهای تهران دارای بیشترین بیسواد 

وجود ۱۸ میلیون بیسواد و کم سواد در کشور/ سیستان و بلوچستان و برخی شهرستانهای تهران دارای بیشترین بیسواد 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون سواد بانوان رشد ۲/۵ برابری داشته است، گفت: در زندان‌ها ۸۰۰ هزار نفر از زندانیان را آموزش دادیم و در مجموع ۱۱ میلیون نفر در این ۴۵ سال آموزش داده شدند و برای آن‌ها مدرک صادر شده است.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا فولادوند در نشستی با موضوع تبیین برنامه‌های هفته نهضت سوادآموزی و عملکرد و وظایف آتی سازمان نهضت سوادآموزی که امروز برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی در طول ۴۵ سال دستاوردهای بسیار مهمی کسب کرده و همیشه بر ضرورت ارتقای سواد عمومی و آموزش‌های مستمر تاکید داشته است.

وی به اهمیت سواد و آگاهی در توسعه و پیشرفت جامعه اشاره کرد و افزود: امام خمینی (ره) در آغاز انقلاب اسلامی فرمانی صادر کرد که مبنای انقلاب فرهنگی در کشور شد. امام خمینی (ره) به خوبی دریافت که توسعه و پیشرفت جامعه به آگاهی و آموزش بستگی دارد. ایشان می‌دانستند که برای رهایی از استعمار و تحقق استقلال، باید مردم جامعه آگاه و باسواد شوند. هرچه سواد و آگاهی افراد جامعه افزایش یابد، نفوذ استعمار در آن جامعه سخت‌تر و حتی غیرممکن‌تر می‌شود.

فولادوند با اشاره به دستاوردهای سازمان نهضت سوادآموزی در طول ۴۵ سال گذشته، افزود: از سال ۱۳۵۵ تا امروز، میزان سواد در کشور از ۴۷٫۵ درصد به حدود ۹۷ درصد رسیده است. همچنین سواد زنان و روستاییان با رشد چشمگیری مواجه شده است. این پیشرفت‌ها نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین‌المللی نیز مورد توجه قرار گرفته و سازمان نهضت سوادآموزی در همایش‌ها و جوایز مختلف بین‌المللی به عنوان پیشتاز در زمینه سوادآموزی شناخته شده است. 

وی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون سواد بانوان رشد ۲.۵ برابری داشته است، ادامه داد: در زندان‌ها ۸۰۰ هزار نفر از زندانیان را آموزش دادیم و در مجموع ۱۱ میلیون نفر در این ۴۵ سال آموزش داده شدند و برای آن‌ها مدرک صادر کردیم.

امروز «سواد» فقط خواندن و نوشتن نیست



رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به نقش آموزش در تغییر و بهبود وضعیت جامعه اشاره و تصریح کرد: امروز فقط خواندن و نوشتن کافی نیست. سواد به معنای واقعی باید مهارت‌هایی باشد که فرد را قادر سازد مسائل و مشکلات روزمره زندگی خود را حل کند و بتواند در شرایط مختلف تغییرات مثبتی در خود ایجاد کند. این همان چیزی است که جامعه هدف ما به آن نیاز دارد.
 

ماموریت جدید نهضت سوادآموزی

فولادوند از بازنگری اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: در این بازنگری، مأموریت جدیدی به مأموریت‌های پیشین سازمان اضافه خواهد شد. بر اساس اساسنامه جدید، سازمان نهضت سوادآموزی مکلف است علاوه بر ریشه‌کنی بی‌سوادی، به ارتقای سواد عمومی، آموزش‌های مستمر مادام‌العمر و پاسخگویی به نیازهای فردی و اجتماعی جامعه بپردازد.

وی با بیان اینکه سواد در دنیای امروز دیگر به توانایی خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود عنوان کرد: سواد امروز باید مبتنی بر مفاهیم جدید و نیازهای واقعی جامعه باشد و در این راستا، سازمان نهضت سوادآموزی در حال برنامه‌ریزی برای گسترش آموزش‌های متناسب با نیازهای فردی و اجتماعی است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تاکید کرد: با این تحول و بازنگری، سازمان نهضت سوادآموزی در راستای ارتقای سواد عمومی، نقش مهمی در تحقق توسعه پایدار و عدالت اجتماعی خواهد داشت و می‌توانیم امید به آینده‌ای بهتر برای کشور و جامعه داشته باشیم.

وجود ۱۸ میلیون بیسواد و کم سواد در کشور 

فولادوند با بیان اینکه همچنان ۱۸ میلیون بی‌سواد و کم‌سواد و ۹۰۰ هزار بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارند گفت: افراد بی‌سواد، کم‌سواد و افرادی که تمایل به گذراندن دوره‌های آموزشی دارند، در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال جزو جامعه هدف محسوب می‌شوند.

تلاش برای جذب معلمان حق‌التدریس نهضت



رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه افرادی که قبل از سال ۹۲ به‌عنوان معلم جذب شدند، پس از آن به استخدام شرکت‌های خصوصی درآمدند که خدمات را به ما ارائه می‌دهند و ارتباط مستقیم کاری با ما ندارند افزود: طبق مصوبه مجلس، افرادی در پنج سال گذشته که حدود ۲۶ هزار نفرند به‌مدت یک سال فعالیت داشتند و به‌عنوان معلم حق‌التدریس جذب شدند و تلاش می‌شود این افراد کنار معلمان خریدخدمات و نیروهای طرح امین جذب شوند.

فولادوند با بیان اینکه در انعقاد قرارداد با مؤسسات طرف قرارداد، پرداخت بیمه جزو شروط است گفت: برخی شرکت‌ها این کار را انجام داده‌اند اما درصد کمی تعداد روزهای تحت‌پوشش را کاهش داده‌اند و افرادی که بیمه برای آنها رد نشده است، باید این موضوع را به مناطق گزارش دهند.

سیستان و بلوچستان و برخی شهرستانهای تهران دارای بیشترین بیسواد 

وجود ۴۵۰ هزار بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی



وی با بیان اینکه بیشترین بی‌سوادی در استان‌های مرزی مانند سیستان و بلوچستان و در برخی شهرستان‌های تهران مشاهده می‌شود ادامه داد: حدود ۹۲۰ هزار نفر از اتباع افغانستانی و عراقی نیز آموزش دیده‌اند.

فولادوند با بیان اینکه سازمان‌های بین‌المللی در زمینه باسوادی اتباع بیگانه کمک‌های اندکی به ایران دارند عنوان کرد: در ترکیه حدود ۴۰۰ هزار دانش‌آموز سوری تحت پوشش سازمان ملل قرار گرفته‌اند، اما در ایران تنها یک درصد از هزینه‌ها تقبل شده است.

وی با بیان اینکه اکنون ۴۵۰ هزار بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی داریم اظهار کرد: هر سال به این تعداد افزوده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۰۹:۴۳

آقای فولادوند دستور العمل کلاسگذاری ناعادلانه سال جاری برای آموزش دهندگان را اصلاح کنید و تغییرات اساسی در معاونت آموزشی سازمان داشته باشید

avatar
دیروز ۱۴:۲۶

چرا مسولان ستادی سازمان نهضت سواد آموزی خودشون کلاس سواد آموزی تشکیل نمی دهند ؟؟